Azərbaycan Milli Məclisinin VI çağırışı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Azərbaycan Milli Məclisinin VI çağırışı2020-ci il fevralın 9-da baş tutan seçimlər əsasında formalaşdırıldı.

Siyasi partiya Seçilən Çağırış Sonu Dəyişmə Mövcud millətvəkili dağılımı
Yeni Azərbaycan Partiyası 70 70
Azərbaycan Milli Məclisinin VI çağırış millətvəkilləri
bitərəf 41 40 1
Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası 3 3
Ana Vətən Partiyası 1 1
Vəhdət Partiyası 1 1
Böyük Quruluş Partiyası 1 1
Demokratik İslahatlar Partiyası 1 1
Bütöv Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası 1 1
Vətəndaş Birliyi Partiyası 1 1
Boş 4 5 1
Cəmi 125 125

Milli Məclisin 125 deputatından 70 nəfəri Yeni Azərbaycan Partiyasının üzvü oldu. Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası 3 nəfərlə, Ana Vətən Partiyası, Azərbaycan Demokratik İslahatlar Partiyası, Azərbaycan Demokratik Maarifçilik Partiyası, Böyük Quruluş Partiyası, Bütöv Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası, Vəhdət PartiyasıVətəndaş Birliyi Partiyası isə 1 nəfərlə Milli Məclisdə təmsil olundu. Parlamentin 41 üzvü isə bitərəf oldu.

2020-ci il fevralın 13-də Mərkəzi Seçki Komissiyası Çingiz Qənizadə, Rauf Arifoğlu, Hadı RəcəbliHüseynbala Mirələmovun qalib elan olunduğu dairələrdə nəticələri ləğv edib.[1]

Azərbaycan tarixində ilk dəfə Yeni Azərbaycan Partiyasından olmayan və iqtidar partiyası olmayan bir partiya, yəni ana [2]müxalifət Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası Milli Məclis idarə heyətində yer alıb.[Mənbə göstərin]

Bu çağırışda Milli Məclis komitələrinin bir çoxunun sədr müavini müxtəlif partiyalardan olub.[Mənbə göstərin]

Milli Məclisinin VI çağırış idarə heyəti[redaktə | əsas redaktə]

Sədr
Sədrin birinci müavini
Sədr müavini
Sədr müavini
Sahibə Qafarova.jpg
Əli Hüseynov.jpg
Fəzail İbrahimli.jpg
Adil Aliyev (portrait).jpg
Sahibə Qafarova
(1955—)
Əli Hüseynli
(1968—)
Fəzail İbrahimli
(1951—)
Adil Əliyev
(1969—)
Yeni Azərbaycan Partiyası Yeni Azərbaycan Partiyası Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası Bitərəf

Milli Məclisinin VI çağırış deputatlarının siyahısı[redaktə | əsas redaktə]

Deputat
Portret
Partiya
Dairə
Vasif Yusif oğlu Talıbov
(1960—)
Vasif Talibov in Iran 01.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 1 saylı Şərur-Sədərək seçki dairəsi
İsa Əkbər oğlu Həbibbəyli
(1950—)
İsa Həbibbəyli.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 2 saylı Şərur seçki dairəsi
Səttar Suliddin oğlu Möhbalıyev
(1955—)
Səttar Mehbalıyev.jpg
Bitərəf 3 saylı Babək-Kəngərli-Naxçıvan seçki dairəsi
Eldar Rza oğlu İbrahimov
(1945—)
Eldar İbrahimov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 4 saylı Naxçıvan şəhər seçki dairəsi
Siyavuş Dünyamalı oğlu Novruzov
(1970—)
Siyavuş Novruzov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 5 saylı Şahbuz-Babək seçki dairəsi
Ülviyyə Tapdıq qızı Həmzəyeva
(1982—)
Ulviyya Hamzayeva (portrait).jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 6 saylı Culfa-Babək seçki dairəsi
Cəbi Hüseyn oğlu Quliyev
(1990—)
Cəbi Quliyev.png
Yeni Azərbaycan Partiyası 7 saylı Ordubad-Culfa seçki dairəsi
Azay Əjdər oğlu Quliyev
(1972—)
Azay Guliyev.jpg
Bitərəf 8 saylı Binəqədi birinci seçki dairəsi
Kamaləddin Nəsrəddin oğlu Qafarov
(1976—)
Kamaləddin Qafarov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 9 saylı Binəqədi ikinci seçki dairəsi
Madər Ələsgər oğlu Musayev
(1948—)
Madar Musayev.jpg
Bitərəf 10 saylı Binəqədi üçüncü seçki dairəsi
Aydın Nəsir oğlu Hüseynov
(1962—)
Aydın Hüseynov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 11 saylı Qaradağ seçki dairəsi
Səbinə Səməd qızı Xasayeva
(1994—)
Sabina Khasayeva.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 12 saylı Qaradağ-Binəqədi-Yasamal seçki dairəsi
Rauf Asif oğlu Əliyev
(1956—)
Rauf Əliyev (siyasətçi).jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 13 saylı Xəzər birinci seçki dairəsi
Soltan Teymur oğlu Məmmədov
(1974—)
Soltan Məmmədov.jpg
Bitərəf 14 saylı Xəzər ikinci seçki dairəsi
Ülvi Zahid oğlu Quliyev
(1966—)
Ülvi Quliyev.jpg
Bitərəf 15 saylı Yasamal birinci seçki dairəsi
Erkin Toğrul oğlu Qədirli
(1972—)
Erkin Qədirli.jpg
Bitərəf 16 saylı Yasamal ikinci seçki dairəsi
Elnur Marat oğlu Allahverdiyev
(1978—)
Elnur Allahverdiyev.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 17 saylı Yasamal III dairəsi
Rasim Nəsrəddin oğlu Musabəyov
(1952—)
Rasim Musabayov.jpg
Bitərəf 18 saylı Nərimanov-Nizami dairəsi
Hikmət Baba oğlu Məmmədov
(1966—)
Hikmat Mammadov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 19 saylı Nərimanov I dairəsi
Adil Abış oğlu Əliyev
(1970—)
Adil Aliyev (portrait).jpg
Bitərəf 20 saylı Nərimanov II dairəsi
Məlahət İbrahim qızı Həsənova
(1958—)
Məlahət Həsənova.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 21 saylı Nəsimi I dairəsi
Asim Nazim oğlu Mollazadə
(1954—)
Asim Mollazadə Polşa Senatında.JPG
Azərbaycan Demokratik İslahatlar Partiyası 22 saylı Nəsimi II dairəsi
Ziyad Əliabbas oğlu Səmədzadə
(1940—)
Ziyad Səmədzadə.jpg
Bitərəf 23 saylı Nəsimi-Səbail dairəsi
Könül Oruc qızı Nurullayeva
(1985—)
Konul2.jpg
Bitərəf 24 saylı Nizami I dairəsi
Sədaqət Süleyman qızı Vəliyeva
(1954—)
Sədaqət Vəliyeva.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 25 saylı Nizami II dairəsi
Fazil Qəzənfər oğlu Mustafa
(1965—)
Fazil Mustafa.jpg
Böyük Quruluş Partiyası 26 saylı Sabunçu I dairəsi
Əliabbas Qalib oğlu Salahzadə
(1979—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 27 saylı Sabunçu II dairəsi
Eldar Allahyar oğlu Quliyev
(1952—)
Eldar Quliyev professor.jpg
Bitərəf 28 saylı Sabunçu III dairəsi
Nigar Arpadarai
Nigar Arpadarai.jpg
Bitərəf 29 saylı Səbail dairəsi
Sevinc Həbib qızı Fətəliyeva
(1979—)
Sevinc Fətəliyeva.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 30 saylı Suraxanı I dairəsi
Etibar Qasım oğlu Əliyev
Bitərəf 31 saylı Suraxanı II dairəsi
Afət Əbil qızı Həsənova
(1960—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 32 saylı Suraxanı III dairəsi
Boşdur
Şəkil yoxdur-kişi.svg
33 saylı Xətai I dairəsi
Mixail Yuryeviç Zabelin
(1946—)
Mixail Zabelin.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 34 saylı Xətai II dairəsi
Boşdur
35 saylı Xətai III dairəsi
Qüdrət Müzəffər oğlu Həsənquliyev
(1965—)
Qüdrət Həsənquliyev.jpg
Bütöv Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası 36 saylı Xətai IV dairəsi
Pərvin Orxan qızı Kərimzadə
(1976—)
Pərvin Kərimzadə.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 37 saylı Gəncə şəhəri Nizami I dairəsi
Naqif Ələşrəf oğlu Həmzəyev
(1984—)
Naqif Həmzəyev.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 38 saylı Gəncə şəhəri Nizami II dairəsi
Müşfiq Cəfər oğlu Cəfərov
(1981—)
Müşfiq Cəfərov (millət vəkili).jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 39 saylı Gəncə şəhəri Kəpəz I dairəsi
Musa İsa oğlu Quliyev
(1962—)
Musa Urud.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 40 saylı Gəncə şəhəri Kəpəz II dairəsi
Hicran Kamran qızı Hüseynova
(1955—)
Hicran Hüseynova, 2017.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 41 saylı Sumqayıt I dairəsi
Tahir Famil oğlu Mirkişili
(1978—)
Tahir Mirkişili.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 42 saylı Sumqayıt II dairəsi
Emin Məcid oğlu Hacıyev
(1982—)
Emin Hacıyev.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 43 saylı Sumqayıt III dairəsi
Müşfiq Fazil oğlu Məmmədli
Müşfiq Məmmədli.jpeg Yeni Azərbaycan Partiyası 44 saylı Sumqayıt-Xızı dairəsi
Oqtay Sabir oğlu Əsədov
(1955—)
Ogtay Asadov Senate of Poland 01.JPG
Yeni Azərbaycan Partiyası 45 saylı Abşeron dairəsi
İltizam Balayusif oğlu Yusifov
(1963—)
Bitərəf 46 saylı Şirvan dairəsi
Aydın Böyükkişi oğlu Mirzəzadə
(1958—)
Aydın Mirzəzadə.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 47 saylı Mingəçevir dairəsi
İlham Kazım oğlu Məmmədov
(1962—)
İlham Məmmədov (portret).jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 48 saylı Yevlax dairəsi
Əli Məhəmməd oğlu Hüseynov
(1968—)
Əli Hüseynov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 49 saylı Yevlax-Mingəçevir dairəsi
Şahin Kamil oğlu Seyidzadə
(1978—)
Shahin Seyidzade Photo.jpg
Bitərəf 50 saylı Abşeron-Qobustan dairəsi
Azər Camal oğlu Badamov
(1968—)
Azər Badamov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 51 saylı Qusar dairəsi
Vahid Qazməmməd oğlu Əhmədov
(1948—)
Vahid Əhmədov.jpg
Bitərəf 52 saylı Quba dairəsi
Anatoliy Xaimoviç Rafailov
(1953—)
Bitərəf 53 saylı Quba-Qusar dairəsi
Sadıq Haqverdi oğlu Qurbanov
(1972—)
Sadıq Qurbanov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 54 saylı Şabran-Siyəzən dairəsi
Eldəniz Adil oğlu Səlimov
(1976—)
Eldəniz Səlimov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 55 saylı Xaçmaz şəhər dairəsi
Sevil Əlirazi qızı Mikayılova
Bitərəf 56 saylı Xaçmaz kənd dairəsi
Əminə Həmid qızı Ağazadə
Bitərəf 57 saylı Kürdəmir dairəsi
Rafael Baba oğlu Hüseynov
(1954—)
Rafael Hüseynov.jpg
Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası 58 saylı Hacıqabul-Kürdəmir dairəsi
Jalə Fərhad qızı Əhmədova
(1981—)
Bitərəf 59 saylı Salyan dairəsi
Fəzail Rəhim oğlu Ağamalı
(1948—)
Fəzail Ağamalı.jpg
Ana Vətən Partiyası 60 saylı Salyan-Neftçala dairəsi
Sabir Xudu oğlu Rüstəmxanlı
(1946—)
Sabir Rüstəmxanlı - VOA.jpg
Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası 61 saylı Neftçala dairəsi
Əziz Yusif oğlu Ələkbərov
(1960—)
Əziz Ələkbərli.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 62 saylı Saatlı dairəsi
Kamal Xaqani oğlu Cəfərov
(1989—)
22810542 955742871232684 99637878 o 1508915300.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 63 saylı Sabirabad I dairəsi
Ramin Ələmşah oğlu Məmmədov
Yeni Azərbaycan Partiyası 64 saylı Sabirabad II dairəsi
Əhliman Tapdıq oğlu Əmiraslanov
(1948—)
Əhliman Əmiraslanov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 65 saylı Saatlı-Sabirabad-Kürdəmir dairəsi
Bəhruz Abdurrəhman oğlu Məhərrəmov
(1983—)
Bitərəf 66 saylı Biləsuvar dairəsi
Malik Əvəz oğlu Həsənov
(1972—)
Malik Həsənov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 67 saylı Cəlilabad şəhər dairəsi
Elman Xudam oğlu Nəsirov
(1968—)
Elman Nəsirov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 68 saylı Cəlilabad kənd dairəsi
Fəzail Feyruz oğlu İbrahimli
(1952—)
Fəzail İbrahimli.jpg
Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası 69 saylı Cəlilabad-Masallı-Biləsuvar dairəsi
Məşhur Şahbaz oğlu Məmmədov
Yeni Azərbaycan Partiyası 70 saylı Masallı şəhər dairəsi
Anar Camal oğlu İsgəndərov
(1956—)
Anar İsgəndərov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 71 saylı Masallı kənd dairəsi
Musa Cəfər oğlu Qasımlı
(1958—)
Musa Gasimli.jpg
Bitərəf 72 saylı Yardımlı-Masallı dairəsi
Rüfət Atakişi oğlu Quliyev
(1964—)
Rufet Quliyev.png
Bitərəf 73 saylı Lənkəran şəhər dairəsi
Boşdur
Şəkil yoxdur-kişi.svg
74 saylı Lənkəran qəsəbə dairəsi
Cavanşir Hümmət oğlu Paşazadə
(1954—)
Cavanşir Paşazadə.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 75 saylı Lənkəran-Masallı dairəsi
Ziyafət Abbas oğlu Əsgərov
(1964—)
Ziyafət Əsgərov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 76 saylı Lənkəran-Astara dairəsi
Rəşad Məmmədqulu oğlu Mahmudov
(1974—)
R.mahmudov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 77 saylı Astara dairəsi
İqbal Nəriman oğlu Məmmədov
(1965—)
İqbal Məmmədov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 78 saylı Lerik dairəsi
Razi Qulaməli oğlu Nurullayev
(1971—)
Razi Nurullayev.jpg
Bitərəf 79 saylı İmişli dairəsi
Boşdur
Şəkil yoxdur-kişi.svg
80 saylı İmişli-Beyləqan dairəsi
Şahin Əmir oğlu İsmayilov
(1986—)
Ismayilov Shahin.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 81 saylı Beyləqan dairəsi
Tahir Musa oğlu Rzayev
(1950—)
Tahir Rzayev.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 82 saylı Ağcabədi dairəsi
Aqil Məhəmməd oğlu Abbasov
(1954—)
Aqil Abbas.jpg
Bitərəf 83 saylı Ağcabədi-Füzuli dairəsi
Vüqar İbad oğlu Bayramov
(1975—)
Vüqar Bayramov.jpg
Bitərəf 84 saylı Füzuli dairəsi
Tamam Şaməmməd qızı Cəfərova
(1959—)
Tamam Cəfərova.jpg
Bitərəf 85 saylı Şamaxı dairəsi
Novruzəli Davud oğlu Aslanov
(1964—)
N.Aslan.jpg
Bitərəf 86 saylı İsmayıllı dairəsi
Tahir Zayıdağa oğlu Kərimli
(1956—)
Tahir Kərimli.jpg
Vəhdət Partiyası 87 saylı Ağsu-İsmayıllı dairəsi
Sabir Kamal oğlu Hacıyev
(1954—)
Sabir Hacıyev.jpg
Vətəndaş Birliyi Partiyası 88 saylı Göyçay dairəsi
Məzahir Cavid oğlu Əfəndiyev
(1976—)
Məzahir Əfəndiyev.jpg
Bitərəf 89 saylı Göyçay-Ağdaş dairəsi
Cavid Həmid oğlu Osmanov
(1980—)
Cavid Osmanov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 90 saylı Ağdaş dairəsi
Ramil Sahib oğlu Həsən
(1978—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 91 saylı Ucar dairəsi
Jalə Fazil qızı Əliyeva
(1966—)
Jalə Əliyeva.jpg
Bitərəf 92 saylı Zərdab-Ucar dairəsi
Fatma Vidadi qızı Yıldırım
(1973—)
Fatma Yıldırım.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 93 saylı Bərdə şəhər dairəsi
Zahid Məhərrəm oğlu Orucov
(1972—)
Zahid Oruc2.jpg
Bitərəf 94 saylı Bərdə qəsəbə dairəsi
Sahib Eyvaz oğlu Alıyev
(1965—)
Sahib Alıyev.jpg
Bitərəf 95 saylı Tərtər dairəsi
Anar İlyaz oğlu Məmmədov
(1984—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 96 saylı Goranboy-Naftalan dairəsi
Ağalar İsrafil oğlu Vəliyev
(1958—)
Ağalar Vəliyev.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 97 saylı Goranboy-Ağdam-Tərtər dairəsi
Sahibə Əli qızı Qafarova
(1955—)
Sahibə Qafarova.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 98 saylı Şəmkir şəhər dairəsi
Nurlan Urfan oğlu Həsənov
(1988—)
Nurlan Hasanov1988.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 99 saylı Şəmkir qəsəbə dairəsi
Kamran Fərhad oğlu Bayramov
(1980—)
Kamran Bayramov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 100 saylı Şəmkir-Daşkəsən dairəsi
Elşad Mirbəşir oğlu
(1977—)
Elşad Mirbəşir.JPG
Yeni Azərbaycan Partiyası 101 saylı Göygöl-Daşkəsən dairəsi
Nizami Abdulla oğlu Səfərov
(1960—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 102 saylı Samux-Şəmkir dairəsi
Sevinc Əmirəhməd qızı Hüseynova
(1970—)
Sevinc Hüseynova.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 103 saylı Gədəbəy dairəsi
Arzu Nəsib oğlu Nağıyev
(1963—)
Arzu Nağıyev.jpg
Bitərəf 104 saylı Gədəbəy-Tovuz dairəsi
Qənirə Ələsgər qızı Paşayeva
(1975—)
Qənirə Paşayeva.jpg
Bitərəf 105 saylı Tovuz dairəsi
Ülviyyə Cavanşir qızı Ağayeva
(1978—)
Ülviyyə Ağayeva.jpg
Bitərəf 106 saylı Tovuz-Qazax-Ağstafa dairəsi
Səməd İsmayıl oğlu Seyidov
(1964—)
Səməd Seyidov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 107 saylı Qazax dairəsi
Nizami Qulu oğlu Cəfərov
(1960—)
Nizami Cəfərov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 108 saylı Ağstafa dairəsi
Nəsib Məhəmməd oğlu Məhəməliyev
(1962—)
Nəsib Məhəməliyev.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 109 saylı Balakən dairəsi
Elşən Məmmədhənifə oğlu Musayev
(1980—)
Elşən Musayev.jpg
Azərbaycan Demokratik Maarifçilik Partiyası 110 saylı Zaqatala dairəsi
Kamilə Əli Ağa qızı Əliyeva
(1968—)
Kamilə Əliyeva.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 111 saylı Zaqatala-Balakən dairəsi
Azər Şəmşid oğlu Kərimli
(1964—)
Azər Kərimli.jpg
Bitərəf 112 saylı Qax dairəsi
Vüqar Yapon oğlu İskəndərov
(1972—)
Vüqar İskəndərov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 113 saylı Şəki şəhər dairəsi
Əli Əhməd oğlu Məsimli
(1954—)
Əli Məsimli.jpg
Bitərəf 114 saylı Şəki qəsəbə I dairəsi
Cavanşir Əyyub oğlu Feyziyev
(1964—)
Cavanşir Feyziyev.jpg
Bitərəf 115 saylı Şəki qəsəbə II dairəsi
Fəttah Səməd oğlu Heydərov
(1938—)
[3]
Fəttah Heydərov.jpg
Bitərəf 116 saylı Qəbələ dairəsi
Aqiyə Həbib qızı Naxçıvanlı
(1958—)
Aqiyə Naxçıvanlı.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 117 saylı Oğuz-Qəbələ dairəsi
Bəxtiyar Həmzə oğlu Əliyev
(1962—)
Əliyev Bəxtiyar .jpg
Bitərəf 118 saylı Ağdam şəhər dairəsi
Bəxtiyar Yusif oğlu Sadıqov
(1952—)
Bəxtiyar Sadıqov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 119 saylı Ağdam qəsəbə dairəsi
Ceyhun Valeh oğlu Məmmədov
(1975—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 120 saylı Cəbrayıl-Qubadlı dairəsi
Mahir Tapdıq oğlu Abbaszadə
(1975—)
Mahir Abbaszadə 08.01.2020.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 121 saylı Laçın dairəsi
Tural Babaşah oğlu Gəncəliyev
(1980—)
Tural Gəncəliyev.jpg
Bitərəf 122 saylı Xankəndi dairəsi
Aqil Sadıq oğlu Məmmədov
(1960—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 123 saylı Kəlbəcər dairəsi
Elman Camal oğlu Məmmədov
(1950—)
Elman Məmmədov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 124 saylı Şuşa-Ağdam-Xocalı-Xocavənd dairəsi
İmamverdi İbiş oğlu İsmayılov
(1958—)
İmamverdi İsmayılov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 125 saylı Zəngilan-Qubadlı dairəsi

Aparat[redaktə | əsas redaktə]

Rəhbər
Rəhbər müavini
İşlər müdiri
Səfa Mirzəyev
Ceyhun Əməşov
Firudin Hacıyev
1996 8 Mart 2020

Komitələr[redaktə | əsas redaktə]

Hüquq Siyasəti və Dövlət Quruculuğu Komitəsi[redaktə | əsas redaktə]

Sədr
Sədr müavini
Əli Hüseynov.jpg
Qüdrət Həsənquliyev.jpg
Əli Hüseynli
Qüdrət Həsənquliyev
Yeni Azərbaycan Partiyası Bütöv Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası

Müdafiə, Təhlükəsizlik və Korrupsiya ilə mübarizə Komitəsi[redaktə | əsas redaktə]

Sədr
Sədr müavini
Ziyafət Əsgərov.jpg
Hikmət Babaoğlu.jpg
Ziyafət Əsgərov
Hikmət Məmmədov
Yeni Azərbaycan Partiyası Yeni Azərbaycan Partiyası

İnsan Hüquqları Komitəsi[redaktə | əsas redaktə]

Sədr
Sədr müavini
Zahid Oruc2.jpg
Tahir Kərimli.jpg
Zahid Oruc
Tahir Kərimli
Bitərəf Vəhdət Partiyası

Təbii Ehtiyatlar, Energetika və Ekologiya Komitəsi[redaktə | əsas redaktə]

Sədr
Sədr müavini
Sadıq Qurbanov.jpg
Asim Mollazadə Polşa Senatında.JPG
Sadıq Qurbanov
Asim Mollazadə
Yeni Azərbaycan Partiyası Demokratik İslahatlar Partiyası

İqtisadi Siyasət, Sənaye və Sahibkarlıq Komitəsi[redaktə | əsas redaktə]

Sədr
Sədr müavini
Tahir Mirkişili.jpg
Əli Məsimli.jpg
Tahir Mirkişili
Əli Məsimli
Yeni Azərbaycan Partiyası Bitərəf

Aqrar Siyasət Komitəsi[redaktə | əsas redaktə]

Sədr
Sədr müavini
Tahir Rzayev.jpg
Sabir Hacıyev.jpg
Tahir Rzayev
Sabir Hacıyev
Yeni Azərbaycan Partiyası Vətəndaş Birliyi Partiyası

Əmək və Sosial Siyasət Komitəsi[redaktə | əsas redaktə]

Sədr
Sədr müavini
Musa Urud.jpg
Məlahət İbrahimqızı.jpg
Musa Quliyev
Məlahət İbrahimqızı
Yeni Azərbaycan Partiyası Yeni Azərbaycan Partiyası

Səhiyyə Komitəsi[redaktə | əsas redaktə]

Sədr
Sədr müavini
Əhliman Əmiraslanov.jpg
R.mahmudov.jpg
Əhliman Əmiraslanov
Rəşad Mahmudov
Yeni Azərbaycan Partiyası Yeni Azərbaycan Partiyası

İctimai Birliklər və Dini Qurumlar Komitəsi[redaktə | əsas redaktə]

Sədr
Sədr müavini
Fəzail İbrahimli.jpg
Sahib Alıyev.jpg
Fəzail İbrahimli
Sahib Alıyev
Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası Bitərəf

Ailə, Qadın və Uşaq Məsələləri Komitəsi[redaktə | əsas redaktə]

Sədr
Sədr müavini
Hicran Hüseynova, 2017.jpg
Jalə Əliyeva.jpg
Hicran Hüseynova
Jalə Əliyeva
Yeni Azərbaycan Partiyası Yeni Azərbaycan Partiyası

Gənclər və İdman Komitəsi[redaktə | əsas redaktə]

Sədr
Sədr müavini
Adil Əliyev.jpg
Şahin İsmayılov.jpg
Adil Əliyev
Şahin İsmayılov
Bitərəf Yeni Azərbaycan Partiyası

Elm və Təhsil Komitəsi[redaktə | əsas redaktə]

Sədr
Sədr müavini
Bəxtiyar Əliyev.jpg
Musa Gasimli.jpg
Bəxtiyar Əliyev
Musa Qasımlı
Bitərəf Bitərəf

Mədəniyyət Komitəsi[redaktə | əsas redaktə]

Sədr
Sədr müavini
Qənirə Paşayeva.jpg
Fazil Mustafa.jpg
Qənirə Paşayeva
Fazil Mustafa
Bitərəf Böyük Quruluş Partiyası

Regional Məsələlər Komitəsi[redaktə | əsas redaktə]

Sədr
Sədr müavini
Siyavuş Novruzov.jpg
Elşən Musayev.jpg
Siyavuş Novruzov
Elşən Musayev
Yeni Azərbaycan Partiyası Azərbaycan Demokratik Maarifçilik Partiyası

Beynəlxalq Münasibətlər və Parlamentlərarası Əlaqələr Komitəsi[redaktə | əsas redaktə]

Sədr
Sədr müavini
Səməd Seyidov.jpg
Sevinc Fətəliyeva.jpg
Səməd Seyidov
Sevinc Fətəliyeva
Yeni Azərbaycan Partiyası Yeni Azərbaycan Partiyası

İntizam komissiyası[redaktə | əsas redaktə]

Sədr
Sədr müavini
Katib
Eldar İbrahimov.jpg
Fəzail Ağamalı.jpg
Nurlan Hasanov1988.jpg
Eldar İbrahimov
Fəzail Ağamalı
Nurlan Həsənov
Yeni Azərbaycan Partiyası Ana Vətən Partiyası Yeni Azərbaycan Partiyası

Hesablayıcı komissiyası[redaktə | əsas redaktə]

Sədr
Sədr müavini
Katib
Fəttah Heydərov.jpg
Mixail Zabelin.jpg
Elnur Allahverdiyev.jpg
Fəttah Heydərov
Mixail Zabelin
Elnur Allahverdiyev
Bitərəf Yeni Azərbaycan Partiyası Yeni Azərbaycan Partiyası

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

Qeydlər[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Bəzi dairələrdə seçkilərin nəticələri ləğv edilib". www.azadliq.org. www.azadliq.org. İstifadə tarixi: 13 fevral 2020.
  2. https://m.modern.az/az/news/9310
  3. 4 avqust 2020-ci ildə vəfat etdi.

П:  Azərbaycan portalı