İnternet istifadəçilərinin sayına görə ölkələrin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar

2012-ci il üzrə internet istifadəçilərinin siyahısı aşağıdakı kimidir. İnternet istifadəçiləri son 12 ayda internetə hər hansı bir cihaz ilə, eyni zamanda mobil telefonlar vasitəsi ilə qoşulmuş istifadəçilərdir.

Ölkələr Internet
istifadəçiləri[1]
Tutduğu yer Əhalinin faizi [2] Tutduğu yer
Flag of the People's Republic of China.svg Çin 568,192,066 1 42.3% 102
Flag of the United States.svg ABŞ 254,295,536 2 81.0% 28
Flag of India.svg Hindistan 151,598,994 3 12.6% 164
Flag of Japan.svg Yaponiya 100,684,474 4 79.1% 33
Flag of Brazil.svg Braziliya 99,357,737 5 49.8% 86
Flag of Russia.svg Rusiya 75,926,004 6 53.3% 81
Flag of Germany.svg Almaniya 68,296,919 7 84.0% 22
Flag of Nigeria.svg Nigeriya 55,930,391 8 32.9% 128
Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya 54,861,245 9 87.0% 14
Flag of France.svg Fransa 54,473,474 10 83.0% 24
Flag of Mexico.svg Meksika 44,173,551 11 38.4% 114
Flag of South Korea.svg Cənubi Koreya 41,091,681 12 84.1% 21
Flag of Indonesia.svg İndoneziya 38,191,873 13 15.4% 154
Flag of the Philippines.svg Filippin 37,602,976 14 36.2% 118
Flag of Egypt.svg Misir 36,881,374 15 44.1% 99
Flag of Vietnam.svg Vietnam 36,140,967 16 39.5% 111
Flag of Turkey.svg Türkiyə 35,990,932 17 45.1% 97
Flag of Italy.svg İtaliya 35,531,527 18 58.0% 68
Flag of Spain.svg İspaniya 33,870,948 19 72.0% 45
Flag of Canada.svg Kanada 29,760,764 20 86.8% 16
Flag of Poland.svg Polşa 24,969,935 21 65.0% 54
Flag of Argentina.svg Argentina 23,543,412 22 55.8% 72
Flag of Colombia.svg Kolumbiya 22,160,055 23 49.0% 87
Flag of Iran.svg İran 20,504,000 24 26.0% 133
Flag of South Africa.svg Cənubi Afrika 20,012,275 25 41.0% 108
Flag of Malaysia.svg Malaziya 19,200,408 26 65.8% 51
Flag of Pakistan.svg Pakistan 18,960,037 27 10.0% 173
Flag of Australia.svg Avstraliya 18,129,727 28 82.3% 25
Flag of Thailand.svg Tailand 17,779,139 29 26.5% 132
Flag of Morocco.svg Mərakəş 17,770,081 30 55.0% 76
[[Şəkil:|border|22px]] Tayvan 17,656,414 31 76.0% 36
Flag of the Netherlands.svg Hollandiya 15,559,488 32 93.0% 5
Flag of Ukraine.svg Ukrayna 15,115,820 33 33.7% 127
Flag of Saudi Arabia.svg Səudiyyə Ərəbistanı 14,328,632 34 54.0% 79
Flag of Kenya.svg Kenya 13,805,311 35 32.1% 129
Flag of Venezuela.svg Venesuela 12,353,883 36 44.0% 100
Flag of Peru (state).svg Peru 11,287,915 37 38.2% 115
Flag of Romania.svg Ruminiya 10,924,252 38 50.0% 85
Flag of Chile.svg Çili 10,482,463 39 61.4% 61
Flag of Uzbekistan.svg Özbəkistan 10,369,924 40 36.5% 117
Flag of Bangladesh.svg Banqladeş 10,148,280 41 6.3% 181
Flag of Kazakhstan.svgKazaxıstan 9,341,977 42 53.3% 80
Flag of Belgium (civil).svg Belçika 8,559,449 43 82.0% 27
Flag of Sweden.svg İsveç 8,557,561 44 94.0% 4
Flag of the Czech Republic.svg Çexiya 7,632,975 45 75.0% 37
Flag of Sudan.svg Sudan 7,183,409 46 21.0% 142
Flag of Hungary.svg Macarıstan 7,170,086 47 72.0% 45
Flag of Portugal.svg Portuqaliya 6,900,134 48 64.0% 57
Flag of Switzerland.svg İsveçrə 6,752,540 49 85.2% 19
Flag of Austria.svg Avstriya 6,657,992 50 81.0% 29
Flag of Tanzania.svg Tanzaniya 6,136,331 51 13.1% 161
Flag of Greece.svg Yunanıstan 6,029,983 52 56.0% 71
Flag of Algeria.svg Əlcəzair 5,690,291 53 15.2% 155
Flag of Israel.svg İsrail 5,568,961 54 73.4% 42
Flag of Syria.svg Suriya 5,474,994 55 24.3% 139
Flag of Ecuador.svg Ekvador 5,348,765 56 35.1% 119
Flag of Hong Kong.svg Hong Kong 5,207,762 57 72.8% 44
Flag of Denmark.svg Danimarka 5,155,411 58 93.0% 5
Flag of Azerbaijan.svg Azərbaycan 5,145,531 59 54.2% 78
Flag of Uganda.svg Uqanda 4,941,704 60 14.7% 156
Flag of Finland.svg Finlandiya 4,789,266 61 91.0% 9
Flag of the Dominican Republic.svg Dominika 4,539,869 62 45.0% 98
Flag of Belarus.svg Belarusiya 4,523,412 63 46.9% 93
Flag of the United Arab Emirates.svg Birləşmiş Ərəb Əmirlikləri 4,517,169 64 85.0% 20
Flag of Norway.svg Norveç 4,471,907 65 95.0% 3
Flag of Tunisia.svg Tunis 4,447,885 66 41.4% 104
Flag of Slovakia.png Slovakiya 4,386,470 67 80.0% 30
Flag of Yemen.svg Yəmən 4,321,814 68 17.4% 148
Flag of Ghana.svg Qana 4,217,454 69 17.1% 149
Flag of Singapore.svg Sinqapur 3,971,318 70 74.2% 38
Flag of Sri Lanka.svg Şri Lanka 3,927,948 71 18.3% 146
Flag of Bulgaria.svg Bolqarıstan 3,881,287 72 55.1% 74
Flag of New Zealand.svg Yeni Zellandiya 3,873,982 73 89.5% 10
Flag of Ireland.svg İrlandiya 3,730,402 74 79.0% 34
Flag of Bolivia.svg Boliviya 3,517,991 75 34.2% 125
Flag of Serbia.svg Serbiya 3,500,047 76 48.1% 89
Flag of Nepal.svg Nepal 3,332,602 77 11.1% 167
Flag of Angola.svg Anqola 3,058,195 78 16.9% 151
Flag of Cuba.svg Kuba 2,839,881 79 25.6% 135
Flag of Croatia.svgXorvatiya 2,822,427 80 63.0% 59
Flag of Jordan.svg İordaniya 2,668,644 81 41.0% 108
Flag of Lebanon.svg Livan 2,535,918 82 61.2% 62
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosniya və Hersoqavina 2,535,356 83 65.4% 52
Flag of Senegal.svg Seneqal 2,490,631 84 19.2% 145
Flag of Lithuania.svg Litviya 2,397,517 85 68.0% 50
Flag of Guatemala.svg Qvatemala 2,255,845 86 16.0% 153
Flag of Iraq.svg İraq 2,210,175 87 7.1% 179
Flag of Costa Rica.svg Kosto Rika 2,202,308 88 47.5% 91
Flag of Zimbabwe.svg Zimbabve 2,156,791 89 17.1% 150
Flag of Kuwait.svg Kuveyt 2,095,304 90 79.2% 32
Flag of Georgia.svg Gürcüstan 2,079,917 91 45.5% 95
Flag of Puerto Rico.svg Puerto Riko 1,897,555 92 51.4% 83
Flag of Zambia.svg Zambiya 1,860,966 93 13.5% 160
Flag of Oman.svg Oman 1,854,090 94 60.0% 65
Flag of Uruguay.svgUruqvay 1,827,781 95 55.1% 75
[[Şəkil:|border|22px]][3][4] Fələstin 1,779,915 96 41.1% 106
Flag of Paraguay.svg Paraqvay 1,771,188 97 27.1% 131
Flag of Qatar.svg Qətər 1,719,437 98 88.1% 12
Flag of Afghanistan.svg Əfqanıstan 1,659,269 99 5.5% 185
Flag of Albania.svg Albaniya 1,641,241 100 54.7% 77
Flag of Latvia.svg Latviya 1,621,769 101 74.0% 40
Flag of Panama.svg Panama 1,586,537 102 45.2% 96
Flag of Moldova.svg Moldova 1,585,973 103 43.4% 101
Flag of El Salvador.svg El Salvador 1,553,115 104 25.5% 136
Flag of Honduras.svg Honduras 1,503,350 105 18.1% 147
Flag of Slovenia.png Sloveniya 1,397,632 106 70.0% 48
Flag of Ethiopia.svg Efiyopa 1,352,259 107 1.5% 204
Flag of Jamaica.svg Yamayka 1,343,472 108 46.5% 94
Flag of Macedonia.svg Makedoniya 1,314,969 109 63.1% 58
Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Konqo 1,236,438 110 1.7% 202
Flag of Kyrgyzstan.svg Qırğızıstan 1,194,084 111 21.7% 140
Flag of Armenia.svg Ermənistan 1,163,269 112 39.2% 112
Flag of Cameroon.png Kamerun 1,147,199 113 5.7% 184
Flag of Mozambique.svg Mozambik 1,140,311 114 4.8% 188
Flag of Tajikistan.svg Tacikistan 1,127,193 115 14.5% 157
Flag of Libya.svg Livya 1,115,025 116 19.9% 144
Flag of Bahrain.svgBəhreyn 1,098,546 117 88.0% 13
Flag of Haiti.svg Haiti 1,065,470 118 10.9% 168
Flag of Estonia.svg Estoniya 1,007,020 119 79.0% 34
Flag of Rwanda.svg Rvanda 937,964 120 8.0% 177
Flag of Nicaragua.svg Nikaraqua 773,240 121 13.5% 159
Flag of Cambodia.svg Kambodja 738,641 122 4.9% 187
Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad və Tobaco 729,897 123 59.5% 66
Flag of Malawi.svg Malavi 710,150 124 4.4% 190
Flag of Laos.svg Laos 707,871 125 10.7% 169
Flag of Cyprus (bordered).svg Kipir 694,223 126 61.0% 63
Flag of Burkina Faso.svg Burkina Faso 643,504 127 3.7% 194
[[Şəkil:|border|22px]] Burma 583,564 128 1.1% 209
Flag of Mauritius.svg Mauritius 543,550 129 41.4% 105
[[Şəkil:|border|22px]] Kot-d’İvuar 522,231 130 2.4% 197
Flag of Mongolia.svg Monqolustan 521,520 131 16.4% 152
Flag of Luxembourg.svg Luksemburq 468,348 132 92.0% 7
Flag of Madagascar.svg Madaqaskar 452,185 133 2.1% 201
Flag of Montenegro.svg Montenenqro 373,655 134 56.8% 70
Flag of Macau.svg Macau 371,512 135 64.3% 56
Flag of Benin.svg Benin 364,534 136 3.8% 192
Flag of Turkmenistan.svg Türkmənistan 363,735 137 7.2% 178
Flag of Mali.svg Mali 336,059 138 2.2% 199
Flag of Iceland.svg İceland 300,656 139 96.0% 2
Flag of Fiji.svg Fiji 300,326 140 33.7% 126
Flag of Swaziland.svg Swaziland 288,225 141 20.8% 143
Flag of Malta.svg Malta 286,885 142 70.0% 48
Flag of Namibia.svg Namibya 280,288 143 12.9% 162
Flag of Togo.svg Togo 278,442 144 4.0% 191
[[Şəkil:|border|22px]] Konqo 266,635 145 6.1% 182
Flag of Guyana.svg Qyuana 254,534 146 34.3% 124
Flag of Brunei.svg Bruney 246,388 147 60.3% 64
Flag of Botswana.svg Botsvana 241,272 148 11.5% 166
Flag of Chad.svg Çad 230,489 149 2.1% 200
Flag of Niger.svg Nigeriya 230,084 150 1.4% 205
[[Şəkil:|border|22px]] Qambiya 229,122 151 12.4% 165
[[Şəkil:|border|22px]] Baham adamları 226,855 152 71.7% 47
Flag of Barbados.svg Barbados 210,994 153 73.3% 43
Flag of Suriname.svg Surinam 194,269 154 34.7% 123
Flag of Bhutan.svg Butan 182,338 155 25.4% 137
Flag of Cape Verde.svg Cape Verde 181,905 156 34.7% 122
Flag of Mauritania.svg Mauritania 180,358 157 5.4% 186
Flag of Guinea.svg Qvineya 162,202 158 1.5% 203
Flag of Maldives.svg Maldiv 153,560 159 38.9% 113
Flag of the Central African Republic.svg Mərkəzi Afrika Respublikası 151,716 160 3.0% 195
Flag of New Caledonia.svg Kaledoniya 150,896 161 58.0% 68
Flag of Liberia.svg Liberya 147,510 162 3.8% 193
Flag of Papua New Guinea.svg Papua Yeni Qvineya 145,256 163 2.3% 198
Flag of French Polynesia.svg French Polynesia 145,153 164 52.9% 82
Flag of Somalia.svg Somali 138,849 165 1.4% 206
Flag of Gabon.svg Qabon 138,584 166 8.6% 175
Flag of Burundi.svg Burundi 128,799 167 1.2% 208
Flag of Guam.svg Quam 98,402 168 61.5% 60
Flag of Equatorial Guinea.svg Ekvatoryal Qvineya 95,649 169 13.9% 158
Flag of Lesotho.svg Lesotho 88,602 170 4.6% 189
Flag of Belize.svg Belize 81,930 171 25.0% 138
Flag of Aruba.svg Aruba 79,650 172 74.0% 40
Flag of Saint Lucia.svg Saint Lucia 78,864 173 48.6% 88
Flag of Antigua and Barbuda.svg Antiqua və Barbuda 74,586 174 83.8% 23
Flag of Andorra.svg Andora 73,540 175 86.4% 17
Flag of Sierra Leone.svg Sierra Leone 71,318 176 1.3% 207
Flag of Djibouti.svg Cibuti 64,021 177 8.3% 176
Flag of Bermuda.svg Bermuda 63,070 178 91.3% 8
Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Saint Vincent və Qrenada 49,201 179 47.5% 90
Flag of Eritrea.svg Eritrea 48,692 180 0.8% 211
Flag of Guinea-Bissau.svg Guinea Bissau 47,132 181 2.9% 196
Flag of Grenada.svg Qrenada 45,883 182 42.1% 103
Flag of the Comoros.svg Komoros 44,055 183 6.0% 183
[[Şəkil:|border|22px]] Virgin adaları 42,687 184 40.5% 110
Flag of Seychelles.svg Seychelles 42,380 185 47.1% 92
Flag of the Faroe Islands.svg Faroe adaları 42,226 186 85.3% 18
Flag of the Solomon Islands.svg Solomon adaları 40,905 187 7.0% 180
Flag of Dominica.svg Dominika 40,349 188 55.2% 73
Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Saint Kitts və Nevis 40,251 189 79.3% 31
[[Şəkil:|border|22px]] São Tomé and Príncipe 39,515 190 21.6% 141
Flag of the Cayman Islands.svg Kayman adaları 38,961 191 74.1% 39
Flag of Jersey.svg Jersey 38,958 192 41.0% 106
Flag of Greenland.svg Qrinland 37,442 193 64.9% 55
Flag of Tonga.svg Tonga 37,003 194 34.9% 121
Flag of Liechtenstein.svgLixtenşteyn 32,824 195 89.4% 11
[[Şəkil:|border|22px]] Micronesia 27,659 196 26.0% 134
Flag of Vanuatu.svg Vanuatu 27,147 197 10.6% 171
Flag of Monaco.svg Monaco 26,544 198 87.0% 15
Flag of Samoa.svg Samoa 25,111 199 12.9% 163
Flag of Gibraltar.svg Biraltar 18,877 200 65.0% 53
Flag of San Marino.svg San Marino 16,354 201 50.9% 84
Flag of Kiribati.svg Kiribati 10,962 202 10.7% 170
Flag of East Timor.svg East Timor 10,461 203 0.9% 210
Flag of Anguilla.svg Anguilla 9,133 204 59.2% 67
Flag of the Marshall Islands.svg Marshall adaları 6,848 205 10.0% 172
Flag of Tuvalu.svg Tuvalu 3,717 206 35.0% 120
Flag of Saint Helena.svg Saint Helena 2,906 207 37.6% 116
Flag of the Falkland Islands.svg[5] Falkland adaları 2,842 208 96.9% 1
Flag of Montserrat.svg Montserrat 1,583 209 30.7% 130
Flag of Wallis and Futuna.svg Vallis və Futuna 1,383 210 9.0% 174
Flag of Niue.svg[6] Niue 1,011 211 82.2% 26
[[Şəkil:|border|22px]][7] Askenson adası 361 212 41.0% 106


İstinadlar[redaktə]

  1. "Countries and Areas Ranked by Population: 2012", Population data, International Programs, U.S. Census Bureau, retrieved 26 June 2013
  2. "Percentage of Individuals using the Internet 2000-2012", International Telecommunications Union (Geneva), June 2013, retrieved 22 June 2013
  3. Percent penetration data for the Palestinian Authority is the ITU data for 2011.
  4. Population data combines the 2012 figures for the Gaza Strip and the West Bank.
  5. "Falkland Islands Census 2012: Headline Results", Falkland Islands Government Policy Unit, 12 September 2012, retrieved 26 June 2013
  6. Population data is the estimate for 2013 from the Population, People and Society section of the Niue entry in the CIA World Factbook, U.S. Central Intelligence Agency, retrieved 26 June 2013.
  7. Population data is for 2010 and is taken from the Wikipedia article on Ascension Island, retrieved 26 June 2013.