İşsizlik dərəcəsinə görə ölkələrin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Hər ölkənin 2013-cü il üçün işsizlik dərəcəsini göstərən xəritə

Bu ölkələrdə olan işsizlik dərəcəsini göstərmək üçün hazırlanmış siyahıdır. İşsizlik dərəcəsini ölçülmə və təqdim olunma metodları ölkədən ölkəyə fərqlənir. Bəzi ölkələr yalnız sığortalanmış işsizləri bu hesablamaya daxil edərkən, bəziləri isə yalnız maddi yardım qəbul edənləri nəzərə alır. Və ya, bəzi ölkələr, əlil və digər daimi işdə çalışmaq qabiliyyətindən məhrum olan insanları hesablamada nəzərə alarkən, digər bir qrup ölkələr isə işləməmək seçimini özü edən (və maliyyə cəhətdən işləməyə yararlı) insanları və ya universitet tələbələrini bu hesablamaya daxil edirlər və s. Həmçinin minimum tələblərdə də fərqlər olar bilər və bəzi ölkələr yalnız marjinal şəkildə əmək bazarına bağlı insanları (məsələn, həftədə yalnızca bir saat işləyənlər) da işçi kimi saya bilər. Bundan əlavə, yaş limitində də fərqlər ola bilər. Məsələn, Avropa İttifaqının Statistika Bürosunu (Avrostat) işsizlik dərəcəsini hesablayarkən 15 yaşdan 74 yaşa qədər olan insanları nəzərə alır, ancaq Əmək Statistikası Bürosu 16 və daha yuxarı yaşı olan hər kəsdən bu hesablamada istifadə edir (hər iki halda, təhsil alan, təqaüdə çıxmış, analıq/atalıq məzuniyyətində olan, sağlamlığına görə işləməkdən məhrum olan, işləməyən və eyni zamanda son dörd həftədə iş axtarmaqda fəal olmayan insanlar işçi qüvvəsi hesab olunmur və buna görə də, işsiz kimi nəzərə alınmırlar). İşsizlik dərəcələri il ərzində baş verə biləcək dəyişikliklərdən təsirlənməmək üçün mövsümi olaraq tənzimlənir.

Müqayisə etmək məqsədi ilə, əldə edilmiş dərəcələr Beynəlxalq Əmək Təşkilatı (ing. International Labour Organization) və İqtisadi Əməkdaşlıq və İnkişaf Təşkilatı (ing. Organisation for Economic Co-operation and Development) tərəfindən nəşr olunur. Beynəlxalq Əmək Təşkilatının təqdim etdiyi işsizlik dərəcələri hal-hazırda işləməyən, lakin işləmək arzusunda və qabiliyyətində olan və aktiv şəkildə iş axtaran insanlara istinad edir. İqtisadi Əməkdaşlıq və İnkişaf Təşkilatının təqdim etdiyi işsizlik dərəcələri isə işsiz insanların ümumi işçi qüvvəsindəki payı (faizlə) xarakterizə olunur. Aşağıdakı cədvəldə verilən işsizlik dərəcələri ölkələrin milli statistikalarından əldə edilmişdir və buna görə də, birbaşa müqayisəyə çox da uyğun deyildir.

Ölkələrin adı İşsizlik dərəcəsi (%) Məlumatın mənbə və tarixi
Əfqanıstan Əfqanıstan 23.9 2017[1]
Albaniya Albaniya 11.5 2019 (II Rüb)[2]
Əlcəzair Əlcəzair 11.2 2015 (sentyabr)[3]
Amerika Samoası Amerika Samoası (Amerika Birləşmiş Ştatları) 9.2 2010[4]
Andorra Andorra 3.7 2017[1]
Angilya Angilya (Böyük Britaniya) 7.8 2013 (iyul)[5]
Antiqua və Barbuda Antiqua və Barbuda 11.0 2014[1]
Argentina Argentina 10.6 2019 (II Rüb)[6]
Ermənistan Ermənistan 20.6 2018 (yanvar–iyun)[7]
Aruba Aruba (Niderland) 7.7 2016[8]
Avstraliya Avstraliya 5.0 2018 (dekabr)[9]
Avstriya Avstriya 5.1 2018 (oktyabr)[10]
Azərbaycan Azərbaycan 6.0 2017[1]
Bəhreyn Bəhreyn 3.8 (rəsmi hesablamaya görə; əsl dərəcə isə daha yüksəkdir) 2017[1]
Banqladeş Banqladeş 4.0 (əhalinin təqribən 40%-i istədiyi işə sahib deyildir;
həftədə cəmi bir neçə saat işləyən və çox az əmək haqqı alan bir çox insan da bu hesablamaya daxil edilmişdir)
2017[1]
Barbados Barbados 10.5 2017[1]
Belarus Belarus 5.6 2017[11]
Belçika Belçika 6.2 2018 (oktyabr)[10]
Beliz Beliz 10.1 2017[1]
Bermud adaları Bermud adaları 7.0 2017[1]
Butan Butan 3.2 2017[1]
Boliviya Boliviya 4.0 (məlumat şəhərdə yaşayan əhaliyə əsasən əldə edilmişdir; insanların istədiyi işə sahib olmaması xarakterikdir) 2017[1]
Bosniya və Herseqovina Bosniya və Herseqovina 20.5 2017[12]
Botsvana Botsvana 20.0 2013[13]
Braziliya Braziliya 13.1 2018 (I Rüb)[14]
Britaniya Vircin adaları Britaniya Vircin adaları (Böyük Britaniya) 2.9 2015[1]
Bruney Bruney 6.9 2017[1]
Bolqarıstan Bolqarıstan 5.4 2018 (oktyabr)[10]
Myanma Myanma 4.0 2017[1]
Kamboca Kamboca 0.3 2017[15]
Kamerun Kamerun 4.4 2014[1][16]
Kanada Kanada 5.6 2018 (noyabr)[17]
Kabo-Verde Kabo-Verde 9.0 2017[18]
Kayman adaları Kayman adaları (Böyük Britaniya ) 4.2 2016 (payız)[19]
Mərkəzi Afrika Respublikası MAR 6.9 2016[1]
Çad Çad 2.2 2017[20]
Çili Çili 7.0 2017[21]
Çin ÇXR 3.9 2017[22]
Kokos adaları Kokos adaları (Avstraliya) 6.7 2011[23]
Kolumbiya Kolumbiya 9.4 2017[24]
Komor adaları Komor adaları 6.5 2014[1]
Kuk adaları Kuk adaları 13.1 2005[1]
Kosta-Rika Kosta-Rika 12.4 2020 (I Rüb)[25]
Xorvatiya Xorvatiya 8.1 2018 (oktyabr)[10]
Kuba Kuba 2.6 2017[26]
Kipr Kipr 6.8 2019 (avqust)[27]
Çexiya Çexiya 1.9 2018 (noyabr)[28]
Danimarka Danimarka 4.8 2018 (oktyabr)[10]
Cibuti Cibuti 40.0 2017[1]
Dominika Dominika 23.0 2016[29]
Dominikan Respublikası Dominikan Respublikası 14.4 2010 (aprel)[30]
Şərqi Timor Şərqi Timor 4.4 2014[1]
Ekvador Ekvador 4.2 2017[1]
Misir Misir 7.5 2019[31]
Salvador Salvador 7.0 (məlumat rəsmi dərəcəni bildirir; lakin insanların istədiyi işə sahib olmaması halına tez-tez rast gəlinir) 2017[1]
Ekvatorial Qvineya Ekvatorial Qvineya 8.6 2014[1]
Estoniya Estoniya 5.8 2018 (sentyabr)[10]
Esvatini Esvatini 28.0 2014[1]
Avropa İttifaqı Avropa İttifaqı 6.7 2018 (oktyabr)[10]
Farer adaları Farer adaları (Danimarka) 0.9 2019 (sentyabr)[32]
Fici Fici 8.6 2007[33][34]
Finlandiya Finlandiya 7.2 2018 (oktyabr)[10]
Fransa Fransa 8.9 2018 (oktyabr)[10]
Fransa Polineziyası Fransa Polineziyası (Fransa) 11.7 2007[35]
Qabon Qabon 28.0 2015[1]
Gürcüstan Gürcüstan 12.8 2019(I Rüb)[36]
Almaniya Almaniya 3.3 2018 (oktyabr)[10]
Qana Qana 11.9 2015[37]
Cəbəllütariq Cəbəli-Tariq (Böyük Britaniya) 1.0 2016[38]
Yunanıstan Yunanıstan 16.6 2019 (oktyabr)[39]
Qrenlandiya Qrenlandiya (Danimarka) 6.8 2017[40]
Qrenada Qrenada 24.0 2017[41]
Quam Quam (Amerika Birləşmiş Ştatları) 4.5 2017[1]
Qvatemala Qvatemala 2.3 2017[1]
Gernsi Gernsi (Böyük Britaniya) 1.0 2018 (II Rüb)[42]
Qayana Qayana 9.0 2009 (iyul)[43]
Honduras Honduras 5.9 2017[1]
Honkonq Honkonq 3.3 2014 (oktyabr–dekabr)[44]
Macarıstan Macarıstan 3.7 2018 (sentyabr)[10]
İslandiya İslandiya 2.9 2018 (oktyabr)[10]
Hindistan Hindistan 6.5 2019 (oktyabr)[45][46]
İndoneziya İndoneziya 5.0 2019 (fevral)[47]
İran İran 12.00 (məlumat İran hökumətinin təqdim etdiyi dərəcəyə əsasən əldə edilmişdir) 2018[1]
İraq İraq 16.0 2012[1]
İrlandiya İrlandiya 4.6 2019 (aprel)[48]
Flag of the Isle of Mann.svg Men adası 0.7 (Beynəlxalq Əmək Təşkilatına (ILO) görə 1.8) 2019 (aprel)[49]
İsrail İsrail 3.7 2018 (yanvar)[50]
İtaliya İtaliya 9.7 2019 (oktyabr)[10]
Yamayka Yamayka 10.4 2017[1]
Yaponiya Yaponiya 2.4 2018 (mart)[51]
Cersi Cersi (Böyük Britaniya) 1.3 (Beynəlxalq Əmək Təşkilatına (ILO) görə 4.0) 2019[52]
İordaniya İordaniya 18.5 2017[1]
Qazaxıstan Qazaxıstan 4.9 2018 (iyul)[53]
Keniya Keniya 7.4 2015–16[54][55]
Kiribati Kiribati 38.2 2006[56]
Küveyt Küveyt 2.1 2017[1]
Qırğızıstan Qırğızıstan 7.2 2016[57]
Laos Laos 1.5 2016[1]
Latviya Latviya 8.7 2017[1]
Livan Livan 6.6 2019 [58]
Lesoto Lesoto 28.1 2014[1]
Liviya Liviya 13.0 2005 (may)[59]
Lixtenşteyn Lixtenşteyn 2.1 2016 (31 dekabr)[60]
Litva Litva 6.3 2018 (oktyabr)[10]
Lüksemburq Lüksemburq 5.0 2018 (oktyabr)[10]
Makao Makao (Çin Xalq Respublikası) 2.0 2017[1]
Malayziya Malayziya 3.5 2017 (mart)[61]
Mali Mali 8.1 2016[1]
Malta Malta 3.7 2018 (oktyabr)[10]
Marşall adaları Marşall adaları 36.0 2006[1]
Mavritaniya Mavritaniya 11.7 2016[1]
Mavriki Mavriki 6.9 2017[1]
Mayotta Mayotta (Fransa) 25.4 2005[62]
Meksika Meksika 3.80 2019 (sentyabr)[63]
Mikroneziya Mikroneziya 16.2 2010[1]
Moldova Moldova 4.2 2015 (IV Rüb)[64]
Monako Monako 2.0 2012[1]
Monqolustan Monqolustan 7.3 2017[1]
Monteneqro Monteneqro 14.4 2018 (II Rüb)[65]
Montserrat Montserrat (Böyük Britaniya) 5.6 2017[1]
Mərakeş Mərakeş 18.7 2017 (I Rüb)[66]
Mozambik Mozambik 24.5 2017[1]
Namibiya Namibiya 34.0 2016[1]
Nauru Nauru 23.0 2011[67]
Nepal Nepal 3.0 2017[1]
Niderland Niderland 3.0 2020 (yanvar)[68]
Niderland Antil adaları Niderland Antil adaları (Niderland) 10.0 2008[69]
Yeni Kaledoniya Yeni Kaledoniya (Fransa) 14.7 2014[1]
Yeni Zelandiya Yeni Zelandiya 3.9 2018 (III Rüb)[70][71]
Nikaraqua Nikaraqua 6.5 (rəsmi hesablamaya görə; əsl dərəcə isə daha yüksəkdir) 2017[1]
Nigeriya Nigeriya 18.8 2017 (III Rüb)[72]
Şimali Koreya KXDR 4.8 2017[73]
Şimali Makedoniya Şimali Makedoniya 17.8 2019 [74]
Şimali Marian adaları Şimali Marian adaları (Amerika Birləşmiş Ştatları) 11.2 2010[1]
Norveç Norveç 4.0 2018 (sentyabr)[10]
Niue Niue 10.7 2006[75]
Pakistan Pakistan 6.0 2017[1]
Palau Palau 1.7 2015[1]
Fələstin Fələstin Dövləti 28.45 2015 (II Rüb)[76][77]
Panama Panama 5.5 2017[1]
Papua-Yeni Qvineya Papua-Yeni Qvineya 2.5 2017[1]
Paraqvay Paraqvay 6.5 2017[1]
Peru Peru 6.1 2015 (avqust)[78]
Filippin Filippin 4.5 2019 (oktyabr)[79]
Polşa Polşa 3.8 2018 (oktyabr)[10]
Portuqaliya Portuqaliya 6.7 2018 (oktyabr)[10]
Puerto-Riko Puerto-Riko (Amerika Birləşmiş Ştatları) 9.3 2018 (iyun)[80]
Qətər Qətər 8.9 2017[1]
Rumıniya Rumıniya 4.0 2018 (oktyabr)[10]
Rusiya Rusiya 6.0 2016 (mart)[81]
Ruanda Ruanda 13.2 2017 (may)[82]
Müqəddəs Yelena adası Müqəddəs Yelena, Askenson və Tristan-da-Kunya adaları (Böyük Britaniya) 14.0 1998[1]
Sent-Kits və Nevis Sent-Kits və Nevis 5.1 2006[83]
Sent-Lüsiya Sent-Lüsiya 15.7 2006[84]
Sen-Pyer və Mikelon Sen-Pyer və Mikelon (Fransa) 19.76 [1]
Sent-Vinsent və Qrenadin Sent-Vinsent və Qrenadin 19.76 2018[85]
San-Marino San-Marino 8.0 2017[1]
Səudiyyə Ərəbistanı Səudiyyə Ərəbistanı 12.3 2019 (II Rüb) [86]
Seneqal Seneqal 48.0 (24 və daha azyaşlı əhali arasında 30.0)[87] 2007[1]
Serbiya Serbiya 9.5 2019 (III Rüb)[88]
Syerra-Leone Syerra-Leone 8.6 2015[89]
Sinqapur Sinqapur 2.1 (mövsümi olaraq tənzimlənmədikdə 2.8) 2018 (II Rüb)[90]
Slovakiya Slovakiya 6.6 2018 (oktyabr)[10]
Sloveniya Sloveniya 5.2 2018 (oktyabr)[10]
Cənubi Afrika Respublikası CAR 29.1 2019 (IV Rüb)[91]
Cənubi Koreya Cənubi Koreya 4.9 2016 (fevral)[92]
İspaniya İspaniya 13.78 2019 (IV Rüb)[93]
Şri-Lanka Şri-Lanka 4.0 2017 (I Rüb)[94]
Sudan Sudan 19.6 2017[1]
Surinam Surinam 9.1 2017[1]
İsveç İsveç 6.3 2018 (oktyabr)[10]
İsveçrə İsveçrə 2.4 2018 (iyun)[95]
Suriya Suriya 50.0 2017[1]
Çin Respublikası Çin Respublikası 3.72 2019 (fevral)[96]
Tacikistan Tacikistan 2.4 (Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsi (CIA): "rəsmi hesablamaya görə; əsl işsizlik dərəcəsi isə çox yüksəkdir") 2016[1]
Tailand Tailand 0.7 2017[1]
Baham adaları Baham adaları 10.0 2017[1]
Tonqa Tonqa 6.5 2011[97]
Trinidad və Tobaqo Trinidad və Tobaqo 4.5 2017[1]
Tunis Tunis 15.9 2017[98]
Türkiyə Türkiyə 12.8 2019 (may)[99]
Türkmənistan Türkmənistan 8.6 2016[100]
Törks və Kaykos adaları Törks və Kaykos adaları 5.4 2007[101]
Ukrayna Ukrayna (mübahisəli əraziləri çıxmaqla) 9.7 2018 (I Rüb)[102]
Birləşmiş Ərəb Əmirlikləri BƏƏ 1.6 2016[1]
Böyük Britaniya Böyük Britaniya 3.8 2019 (mart)[103]
ABŞ ABŞ 3.5 2019 (sentyabr)[104]
Uruqvay Uruqvay 8.5 2018 (avqust)[105]
Özbəkistan Özbəkistan 5.8 2017[106]
Vanuatu Vanuatu 4.6 2009[107]
Venesuela Venesuela 33.3 2018[108]
Vyetnam Vyetnam 2.2 2017[1]
ABŞ Vircin adaları Amerika Virgin adaları (Amerika Birləşmiş Ştatları) 9.5 2018 (iyun)[109]
Fransa Uollis və Futuna (Fransa) 12.2 2008[110]
Yəmən Yəmən 35.0 2009 (iyun)[111]
Zambiya Zambiya 15.0 2008[1]
Zimbabve Zimbabve 11.3 (iddia olunan 95.0)[112] 2014[1]

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 "Unemployment rate, Country Comparison to the World, The World Factbook". CIA. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  2. "Instituti i Statistikave" (PDF). Instituti i Statistikave – Tiranë.
  3. "Emploi et Chômage" (PDF). Office National des Statistiques. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  4. Labour Force, American Samoa Department of Commerce, 2016, İstifadə tarixi: 26 fevral 2020
  5. "Statistics". Anguilla Statistics Department. 2002. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  6. "Mercado de trabajo. Tasas e indicadores socioeconómicos (EPH): Segundo trimestre de 2019" (PDF). INDEC. 19 sentyabr 2019.
  7. Socio- Economic Situation of RA, January-June 2018, 1.4.1. Занятость [Employment] (PDF), Statistical Committee of Armenia, 2018, İstifadə tarixi: 26 fevral 2020
  8. Country: Aruba. "Aruba Economy 2019". İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  9. "Labour Force, Australia, Dec 2018". Australian Bureau of Statistics. 24 yanvar 2019. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  10. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 "October 2018, Euro area unemployment at 8.1%, EU28 at 6.7%", Eurostat Press Office, 30 noyabr 2018
  11. CIA World Factbook: Belarus. (Unemployment Rate in Belarus is Less than 1%, Belstat). Official real numbers from Belstat (26 fevral 2018)
  12. "State Statistics Agency" (PDF).
  13. Labour Report 2013 (PDF), Statistics Botswana, iyul 2017, səh. 13, İstifadə tarixi: 26 fevral 2020
  14. Federowski, Bruno (27 aprel 2018), Brazil's jobless rate rises more than expected for third month, Reuters, İstifadə tarixi: 26 fevral 2020
  15. Cambodia's Low Jobless Rate Hides Harsh Reality, The Cambodia Daily 29 yanvar 2016.
  16. Data for 2010 can be found in: Annuaire Statistique de la Région du Littoral édition 2015 (PDF), Institut National de la Statistique du Cameroun, səh. 176, İstifadə tarixi: 26 fevral 2020
  17. "Statistics". Statistics Canada. 9 fevral 2018. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  18. "Tx. Desemprego". Portal do Instituto Nacional de Estatística. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  19. "Economics and Statistics Office". Cayman Islands – The Economics & Statistics Office. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  20. "Chad Unemployment Rate" (ing. ). statista.com. 2020-02-26 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  21. "Labour force – March 2016" (Spanish). Instituto Nacional de Estadísticas. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  22. "China – Unemployment". Xinhua. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  23. "Cocos (Keeling) Islands : Region Data Summary".
  24. "Departamento Administrativo Nacional de Estadistica" (PDF). DANE. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  25. "Desempleo sube a 12.4". INEC. 6 fevral 2020. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  26. "Unemployment, total (% of total labor force) | Data | Table". data.worldbank.org. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  27. Unemployment rates, seasonally adjusted, January 2020 (%)
  28. "Unemployment statistics - Statistics Explained", Eurostat Press Office, 13 yanvar 2019
  29. "Dominica has third highest unemployment rate in Caribbean". İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  30. "Dominican Republic's 7.5% growth births 0.5% more jobs". DominicanToday.com. 7 mart 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  31. CAPMAS. "الجهاز المركزي للتعبئة العامة والإحصاء". www.capmas.gov.eg. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  32. "Statistics". Statistics Faroe Island. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  33. "Overseas Merchandise Trade". Fiji Islands Bureau of Statistics. 21 yanvar 2013 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  34. "Fiji targets 4.2 percent unemployment rate". Fijilive.com. 23 may 2010. 20 mart 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  35. "Emploi - Chômage". 2009-11-13 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2020-02-26.
  36. "Employment and Unemployment in Georgia I Quarter 2019" (PDF). National Statistics Office of Georgia [GeoStat.Ge]. 2019. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  37. "Publications". Ghana Statical Service. 26 mart 2017. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  38. "Gibraltar Unemployment rate". İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  39. "Labour Force survey: December 2018". www.statistics.gr. 7 mart 2019. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  40. Unemployment rate, Statistics Greenland, 2017, İstifadə tarixi: 26 fevral 2020
  41. Dramatic Drop In Grenada's Unemployment Rate, Government of Grenada, 28 noyabr 2017, İstifadə tarixi: 26 fevral 2020
  42. "Guernsey Quarterly Population, employment and Earnings Bulletin". 30 aprel 2019.
  43. "Rupturing an old friendship". 10 iyul 2009. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  44. "Labour Force, Unemployment and Underemployment". censtatd.gov.hk. 19 yanvar 2015. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  45. Chandramouli, Rajesh (8 noyabr 2018), "Unemployment in October rises to 8.5%, highest in over 3 years", Times of India
  46. "Is the job scene in India bad? Depends on how you see it, says govt". Centre for Monitoring Indian Economy (CMIE). İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  47. Afriyadi, Achmad Dwi (16 avqust 2019). "Jokowi Pamer Pengangguran Turun, Kemiskinan Terendah dalam Sejarah". Detik.com (indoneziya). İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  48. "Labour Force Survey Quarter 1 2019". Central Statistics Office Ireland. 21 may 2019. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  49. "Isle of Man Labour Market". İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  50. "data". www.cbs.gov.il.
  51. "Japan's jobless rate falls to 24-year low of 2.4% in January". The Japan Times Online (ingilis). 2 mart 2018. ISSN 0447-5763. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  52. States of Jersey Statistics Unit
  53. "The situation of the labour market", Committee on statistics of Ministry of national economy of the Republic of Kazakhstan, İstifadə tarixi: 26 fevral 2020
  54. "No, Kenya's unemployment rate is not 39.1%", Africa Check, 7 iyun 2018, İstifadə tarixi: 26 fevral 2020
  55. "Labour Force Basic Report, 2015/16 Kenya Integrated Household Budget Survey (KIHBS)" (PDF), Kenya National Bureau of Statistics (KNBS), səh. x, Mart 2018, İstifadə tarixi: 26 fevral 2020
  56. "Kiribati National Statistics Office". Archived from the original on 2015-11-15. İstifadə tarixi: 2020-02-26.
  57. Employment, National Statistical Committee of the Kyrgyz Republic, İstifadə tarixi: 26 fevral 2020 1.07.00.22 Unemployment rate
  58. Major reforms needed to reduce Lebanon's unemployment The Daily Star
  59. Libya grapples with unemployment BBC News
  60. Liechtenstein in Figures 2018 (PDF), Office of Statistics, Liechtenstein, noyabr 2017, səh. 27, İstifadə tarixi: 26 fevral 2020
  61. "500,000 currently jobless - The Star Online". www.thestar.com.my. The Star (Malaysia). 23 mart 2017. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  62. Mayotte Economy 2013, 8 mart 2011, İstifadə tarixi: 26 fevral 2020
  63. Desocupación, Tasa de desocupación nacional [Unemployment, National unemployment rate], Instituto Nacional de Estadística y Geografía (INEGI), 22 oktyabr 2019, İstifadə tarixi: 26 fevral 2020
  64. Moldovei Statistica: Activity, employment and unemployment rates by sex, area and quarters, 2000-2016
  65. "Labour Force survey 2nd quarter 2018". Statistical Office of Montenegro monstat.org. 17 sentyabr 2018.
  66. "Morocco Unemployment Rate | Forecast | Economic Projections". ieconomics.com (ingilis).
  67. "Nauru Unemployment Rate". Archived from the original on 2016-03-01. İstifadə tarixi: 2020-02-26. Nauru Bureau of Statistics
  68. "Unemployment rate down to 3.0 percent".
  69. "Labour Tables". 7 avqust 2010 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020. Central Bureau of Statistics Netherlands Antilles
  70. "Unemployment rate", Stats NZ, İstifadə tarixi: 26 fevral 2020
  71. "Unemployment at lowest level since global financial crisis", Otago Daily Times, 7 noyabr 2018, İstifadə tarixi: 26 fevral 2020
  72. "Nigeria's unemployment rate rises from 14.2% to 18.8%". Vanguard News (ingilis). 23 dekabr 2017. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  73. "The World BankData This page in:EnglishEspañolFrançaisالعربية中文 Unemployment, total (% of total labor force) (modeled ILO estimate) Search data e.g. GDP, population, Indonesia DataBankMicrodataData Catalog Unemployment, total (% of total labor force) (modeled ILO estimate)". World Bank. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  74. "Active population". State Statistical Office of the Republic of Macedonia. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  75. Niue Census 2006
  76. "Labour Force Survey (April–June 2015) Round (Q2/2015)" (PDF). Palestinian Central Bureau of Statistics. 6 avqust 2015.
  77. "UNSCO Socio-Economic Report: Overview of the Palestinian Economy in Q2/2015". United Nations Special Coordinator for the Middle East Peace Process]. 12 oktyabr 2015. 19 oktyabr 2015 tarixində orijinalından arxivləşdirilib.
  78. INEI (2015-10-12). "Tasa de desempleo JJA 2015" (Spanish). INEI. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  79. "PSA". Philippine Statistics Authority.
  80. "Economy at a Glance, Puerto Rico". U.S. Bureau of Labor Statistics. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  81. "Number of unemployed". www.gks.ru. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  82. "Home - National Institute of Statistics Rwanda". www.statistics.gov.rw. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  83. U.S. Relations With Saint Kitts and Nevis U.S. Department of State
  84. "Saint Lucia National Accounts". 2012-10-30 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2020-02-26. Saint Lucia's Official Statistics
  85. St. Vincent and the Grenadines Unemployment Rate 1991-2020
  86. Unemployment rate
  87. Multinational Companies Tackle Youth Unemployment in West Africa Arxivləşdirilib 2009-06-19 at the Wayback Machine VOA News
  88. "Labour Force Survey". İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  89. 2015 Population and Housing Census, Key Figures. Statistics Sierra Leone. Arxivləşdirilib 2017-02-02 at the Wayback Machine accessed on mart 6, 2017.
  90. Time Series Table: Unemployment, Ministry of Manpower, Government of Singapore, İstifadə tarixi: 26 fevral 2020, Overall unemployment rate and number, 27 iyul 2018
  91. "Quarterly Labour Force Survey" (PDF). statssa.gov.za. 11 fevral 2020. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  92. Employment/Unemployment Rate Trends Statistics Korea Unemployment Rate
  93. "Encuesta de población activa". Instituto Nacional de Estadística (Spain). 28 yanvar 2020. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  94. Announcement of Growth of the Economy Department of Census and Statistics Sri Lanka
  95. Die Lage auf dem Arbeitsmarkt im Juni 2018 [The situation on the labour market in June 2018], State Secretariat for Economic Affairs SECO, Switzerland, 9 iyul 2018, İstifadə tarixi: 26 fevral 2020
  96. Latest indicators National Statistics, Taiwan -- Latest indicators
  97. Tonga Department of Statistics
  98. "National Institute of Statistics – Tunisia". 2015-09-04 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  99. "TurkStat announced unemployment data". CNN Türk. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020.
  100. Turkmenistan Unemployment Rate, ieconomics.com
  101. "Archived copy". 13 sentyabr 2014 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020. Department of Economic Planning and Statistics – Turks and Caicos
  102. Unemployed population in 2018, by age group, sex and place of residence, State Statistics Service of Ukraine, 17 avqust 2018, İstifadə tarixi: 26 fevral 2020 Excel download
  103. UK employment rate at joint record high
  104. BLS Mobile Service: September 2019, US Bureau of Labor Statistics, İstifadə tarixi: 26 fevral 2020
  105. "Actividad, Empleo y Desempleo - Instituto Nacional de Estadística". www.ine.gub.uy.
  106. The number of economically active population, employed and unemployed, The State Committee of the Republic of Uzbekistan on Statistics, İstifadə tarixi: 26 fevral 2020 (Statistical tables)
  107. "Statistics of Vanuatu". 12 avqust 2014 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 26 fevral 2020. The Vanuatu National Statistics Office (VNSO)- Social statistics
  108. World Economic Outlook (April 2018), Unemployment rate, International Monetary Fund, 2018, İstifadə tarixi: 26 fevral 2020, World Economic Outlook Database, April 2018
  109. Employment Situation: June 2018, Virgin Islands Electronic Workforce System, İstifadə tarixi: 26 fevral 2020
  110. "Indicateurs Économiques". Archived from the original on 2012-03-19. İstifadə tarixi: 2020-02-26. Service Territorial de la Statistique et des Etudes Economiques (STSEE)
  111. Microcredit and microfinance the solution to Yemen's employment problem Arxivləşdirilib 2011-05-11 at the Wayback Machine Zawya
  112. "Reality Check: Are 90% of Zimbabweans unemployed?". bbc.com. 3 dekabr 2015.