Orta illik temperatura görə ölkələrin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Orta illik temperatur xəritəsi

2011-ci ildə İqlim Tədqiqat Birliyinin iqlimşünaslıq araşdırmalarına əsasən 1961-1990-cı illər arasında dünya ölkələrində minimum və maksimum gündəlik temperaturun ortalaması.[1]

Ölkə Orta illik temperatur (1961–1990, °C)
Burkina-Faso Burkina-Faso 28.25
Mali Mali 28.25
Kiribati Kiribati 28.20
Cibuti Cibuti 28.00
Tuvalu Tuvalu 28.00
Seneqal Seneqal 27.85
Mavritaniya Mavritaniya 27.65
Maldiv adaları Maldiv adaları 27.65
Palau Palau 27.60
Benin Benin 27.55
Qambiya Qambiya 27.50
Marşall adaları Marşall adaları 27.40
Qana Qana 27.20
Bəhreyn Bəhreyn 27.15
Niger Niger 27.15
Qətər Qətər 27.15
Seyşel adaları Seyşel adaları 27.15
Toqo Toqo 27.15
Somali Somali 27.05
Birləşmiş Ərəb Əmirlikləri BƏƏ 27.00
Şri-Lanka Şri-Lanka 26.95
Sudan Sudan 26.90
Bruney Bruney 26.85
Kamboca Kamboca 26.80
Nigeriya Nigeriya 26.80
Sent-Vinsent və Qrenadin Sent-Vinsent və Qrenadin 26.80
Qvineya-Bisau Qvineya-Bisau 26.75
Samoa Samoa 26.70
Qrenada Qrenada 26.65
Çad Çad 26.55
Sinqapur Sinqapur 26.45
Kot-d'İvuar Kot-d'İvuar 26.35
Tailand Tailand 26.30
Syerra-Leone Syerra-Leone 26.05
Antiqua və Barbuda Antiqua və Barbuda 26.00
Barbados Barbados 26.00
Qayana Qayana 26.00
İndoneziya İndoneziya 25.85
Mikroneziya Mikroneziya 25.85
Filippin Filippin 25.85
Trinidad və Tobaqo Trinidad və Tobaqo 25.75
Qvineya Qvineya 25.70
Surinam Surinam 25.70
Solomon adaları Solomon adaları 25.65
Oman Oman 25.60
Komor adaları Komor adaları 25.55
Eritreya Eritreya 25.50
Sent-Lüsiya Sent-Lüsiya 25.50
Malayziya Malayziya 25.40
Panama Panama 25.40
Beliz Beliz 25.30
Küveyt Küveyt 25.35
Venesuela Venesuela 25.35
Liberiya Liberiya 25.30
Şərqi Timor Şərqi Timor 25.25
Papua-Yeni Qvineya Papua-Yeni Qvineya 25.25
Tonqa Tonqa 25.25
Kuba Kuba 25.20
Qabon Qabon 25.05
Banqladeş Banqladeş 25.00
Braziliya Braziliya 24.95
Yamayka Yamayka 24.95
Mərkəzi Afrika Respublikası MAR 24.90
Haiti Haiti 24.90
Vyetnam Vyetnam 24.45
Nikaraqua Nikaraqua 24.90
Baham adaları Baham adaları 24.85
Kosta-Rika Kosta-Rika 24.80
Keniya Keniya 24.75
Səudiyyə Ərəbistanı Səudiyyə Ərəbistanı 24.65
Kamerun Kamerun 24.60
Konqo Respublikası Konqo Respublikası 24.55
Dominikan Respublikası Dominikan Respublikası 24.55
Ekvatorial Qvineya Ekvatorial Qvineya 24.55
Kolumbiya Kolumbiya 24.50
Sent-Kits və Nevis Sent-Kits və Nevis 24.50
Salvador Salvador 24.45
Fici Fici 24.40
Konqo Demokratik Respublikası KDR 24.00
Vanuatu Vanuatu 23.95
Yəmən Yəmən 23.85
Mozambik Mozambik 23.80
San-Tome və Prinsipi San-Tome və Prinsipi 23.75
Hindistan Hindistan 23.65
Paraqvay Paraqvay 23.55
Honduras Honduras 23.50
Qvatemala Qvatemala 23.45
Kabo-Verde Kabo-Verde 23.30
Laos Laos 22.80
Uqanda Uqanda 22.80
Madaqaskar Madaqaskar 22.65
Əlcəzair Əlcəzair 22.50
Mavriki Mavriki 22.40
Dominika Dominika 22.35
Tanzaniya Tanzaniya 22.35
Efiopiya Efiopiya 22.20
Misir Misir 22.10
Malavi Malavi 21.90
Ekvador Ekvador 21.85
Liviya Liviya 21.80
Avstraliya Avstraliya 21.65
Anqola Anqola 21.55
Boliviya Boliviya 21.55
Botsvana Botsvana 21.50
İraq İraq 21.40
Esvatini Esvatini 21.40
Zambiya Zambiya 21.40
Meksika Meksika 21.00
Zimbabve Zimbabve 21.00
Pakistan Pakistan 20.20
Namibiya Namibiya 19.95
Burundi Burundi 19.80
Peru Peru 19.60
İsrail İsrail 19.20
Malta Malta 19.20
Tunis Tunis 19.20
Kipr Kipr 18.45
İordaniya İordaniya 18.30
Ruanda Ruanda 17.85
Cənubi Afrika Respublikası CAR 17.75
Suriya Suriya 17.75
Uruqvay Uruqvay 17.55
İran İran 17.25
Mərakeş Mərakeş 17.10
Livan Livan 16.40
Yunanıstan Yunanıstan 15.40
Portuqaliya Portuqaliya 15.15
Türkmənistan Türkmənistan 15.10
Argentina Argentina 14.80
Monako Monako 13.55
İtaliya İtaliya 13.45
İspaniya İspaniya 13.30
Myanma Myanma 13.05
Əfqanıstan Əfqanıstan 12.60
Özbəkistan Özbəkistan 12.05
Azərbaycan Azərbaycan 11.95
Lesoto Lesoto 11.85
San-Marino San-Marino 11.85
Cənubi Koreya Cənubi Koreya 11.50
Albaniya Albaniya 11.40
Yaponiya Yaponiya 11.15
Türkiyə Türkiyə 11.10
Xorvatiya Xorvatiya 10.90
Fransa Fransa 10.70
Monteneqro Monteneqro 10.55
Bolqarıstan Bolqarıstan 10.55
Yeni Zelandiya Yeni Zelandiya 10.55
Serbiya Serbiya 10.55
Bosniya və Herseqovina Bosniya və Herseqovina 09.85
Şimali Makedoniya Şimali Makedoniya 09.80
Macarıstan Macarıstan 09.75
Belçika Belçika 09.55
Moldova Moldova 09.45
İrlandiya İrlandiya 09.30
Niderland Niderland 09.25
Sloveniya Sloveniya 08.90
Rumıniya Rumıniya 08.80
Lüksemburq Lüksemburq 08.65
ABŞ ABŞ 08.55
Almaniya Almaniya 08.50
Çili Çili 08.45
Böyük Britaniya Böyük Britaniya 08.45
Ukrayna Ukrayna 08.30
Nepal Nepal 08.10
Polşa Polşa 07.85
Andorra Andorra 07.60
Çexiya Çexiya 07.55
Danimarka Danimarka 07.50
Butan Butan 07.40
Ermənistan Ermənistan 07.15
Çin ÇXR 06.95
Slovakiya Slovakiya 06.80
Qazaxıstan Qazaxıstan 06.40
Avstriya Avstriya 06.35
Belarus Belarus 06.15
Litva Litva 06.20
Gürcüstan Gürcüstan 05.80
Şimali Koreya Şimali Koreya 05.70
Lixtenşteyn Lixtenşteyn 05.65
Latviya Latviya 05.60
İsveçrə İsveçrə 05.50
Estoniya Estoniya 05.10
İsveç İsveç 02.10
Tacikistan Tacikistan 02.00
İslandiya İslandiya 01.75
Finlandiya Finlandiya 01.70
Qırğızıstan Qırğızıstan 01.55
Norveç Norveç 01.50
Monqolustan Monqolustan −0.70
Rusiya Rusiya −5.10
Kanada Kanada −5.35

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. "Average yearly temperature (1961-1990, Celsius) - by country". lebanese-economy-forum.com. Lebanese Economy Forum. 5 sentyabr 2015 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20 avqust 2015.