Meşə sahəsinə görə ölkələrin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar
Yer Ölkə Ərazi km2 ilə Məlumatın Tarixi Ümumi əraziyə nisbəti
1 Flag of Russia.svg Rusiya 8.085.986 2007 47,35%
2 Flag of Brazil.svg Braziliya 4.714.920 2007 55,37%
3 Flag of Canada.svg Kanada 3.101.340 2007 31,06%
4 Flag of the United States.svg ABŞ 3.034.070 2007 31,51%
5 Flag of the People's Republic of China.svg ÇXR 2.054.056 2007 21,40%
6 Flag of Australia.svg Avstraliya 1.632.912 2007 21,23%
7 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg KDR 1.329.707 2007 56,71%
8 Flag of Indonesia.svg İndoneziya 847.522 2007 45,56%
9 Flag of Peru (state).svg Peru 685.536 2007 53,34%
10 Flag of India.svg Hindistan 677.598 2007 21,17%
11 Flag of Sudan.svg Sudan 663.677 2007 26,49%
12 Flag of Mexico.svg Meksika 637.172 2007 32,44%
13 Flag of Colombia.svg Kolumbiya 606.340 2007 53,11%
14 Flag of Angola.svg Anqola 588.544 2007 47,21%
15 Flag of Bolivia.svg Boliviya 581.996 2007 52,98%
16 Flag of Venezuela.svg Venesuela 471.378 2007 51,68%
17 Flag of Zambia.svg Zambiya 415.624 2007 55,22%
18 Flag of Tanzania.svg Tanzaniya 344.326 2007 36,43%
19 Flag of Argentina.svg Argentina 327.214 2007 11,77%
20 Flag of Myanmar.svg Myanma 312.892 2007 46,25%
21 Flag of Papua New Guinea.svg Papua-Yeni Qvineya 291.588 2007 63,00%
22 Flag of Sweden.svg İsveç 275.496 2007 62,42%
23 Flag of Japan.svg Yaponiya 248.648 2007 65,79%
24 Flag of the Central African Republic.svg MAR 226.958 2007 36,43%
25 Flag of Finland.svg Finlandiya 225.100 2007 66,52%
26 Flag of the Republic of the Congo.svg Konqo Respublikası 224.373 2007 65,61%
27 Flag of Gabon.svg Qabon 217.546 2007 81,27%
28 Flag of Turkey.svg Türkiyə 211.887 2005 27,20%[1]
29 Flag of Cameroon.png Kamerun 208.050 2007 43,76%
30 Flag of Malaysia.svg Malayziya 206.096 2007 62,30%
31 Flag of Mozambique.svg Mozambik 191.620 2007 23,90%
32 Flag of Spain.svg İspaniya 185.066 2007 36,57%
33 Flag of Paraguay.svg Paraqvay 181.178 2007 44,54%
34 Flag of Zimbabwe.svg Zimbabve 169.140 2007 43,29%
35 Flag of Chile.svg Çili 162.358 2007 21,47%
36 Flag of Laos.svg Laos 159.860 2007 67,51%
37 Flag of France.svg Fransa 156.352 2007 24,71%
38 Flag of Guyana.svg Qayana 151.035 2007 70,26%
39 Flag of Suriname.svg Surinam 147.760 2007 90,20%
40 Flag of Thailand.svg Tailand 144.024 2007 28,07%
41 Flag of Vietnam.svg Vyetnam 134.134 2007 40,50%
42 Flag of Madagascar.svg Madaqaskar 127.637 2007 21,74%
43 Flag of Ethiopia.svg Efiopiya 127.180 2007 11,52%
44 Flag of Mali.svg Mali 123.715 2007 9,98%
45 Flag of Chad.svg Çad 117.626 2007 9,16%
46 Flag of Botswana.svg Botsvana 117.062 2007 20,11%
47 Flag of Germany.svg Almaniya 110.760 2007 31,02%[2]
48 Flag of Iran.svg İran 110.750 2007 6,80%
49 Flag of Ecuador.svg Ekvador 104.582 2007 40,79%
50 Flag of Côte d'Ivoire.svg Fil Dişi Sahili 104.358 2007 32,36%
51 Flag of Nigeria.svg Nigeriya 102.698 2007 11,12%
52 Flag of Italy.svg İtaliya 101.918 2007 33,82%
53 Flag of Mongolia.svg Monqolustan 100.868 2007 6,45%
54 Flag of Cambodia.svg Kamboca 100.094 2007 55,29%
55 Flag of Ukraine.svg Ukrayna 96.010 2007 15,91%
56 Flag of Norway.svg Norveç 94.214 2007 29,10%
57 Flag of Poland.svg Polşa 92.452 2007 29,57%
58 Flag of South Africa.svg CAR 92.030 2007 7,54%
59 Flag of Senegal.svg Seneqal 85.832 2007 43,63%
60 Flag of New Zealand.svg Yeni Zelandiya 83.422 2007 30,84%
61 Fransa Qvianası 80.630 2007 96,52%
62 Flag of Belarus.svg Belarus 79.124 2007 38,11%
63 Flag of Namibia.svg Namibiya 75.122 2007 9,12%
64 Flag of Somalia.svg Somali 69.774 2007 10,94%
65 Flag of the Philippines.svg Filippin 68.472 2007 22,82%
66 Flag of Burkina Faso.svg Burkina-Faso 67.464 2007 24,60%
67 Flag of Guinea.svg Qvineya 66.522 2007 27,06%
68 Flag of Romania.svg Rumıniya 63.716 2007 26,73%
69 Flag of South Korea.svg Koreya Respublikası 62.510 2007 62,71%
70 Flag of North Korea.svg KXDR 59.334 2007 49,22%
71 Flag of Ghana.svg Qana 52.862 2007 22,16%
72 Flag of Nicaragua.svg Nikaraqua 49.790 2007 38,19%
73 Flag of Morocco.svg Mərakeş 43.784 2007 9,80%
74 Flag of Honduras.svg Honduras 43.352 2007 38,54%
75 Flag of Panama.svg Panama 42.888 2007 56,79%
76 Flag of Turkmenistan.svg Türkmənistan 41.270 2007 8,46%
77 Flag of Austria.svg Avstriya 38.716 2007 46,16%
78 Flag of Portugal.svg Portuqaliya 38.630 2007 41,95%
79 Flag of Guatemala.svg Qvatemala 38.300 2007 35,17%
80 Flag of Greece.svg Yunanıstan 38.124 2007 28,89%
81 Flag of Bulgaria.svg Bolqarıstan 37.250 2007 33,60%
82 Flag of Nepal.svg Nepal 35.304 2007 23,99%
83 Flag of Kenya.svg Keniya 34.980 2007 6,03%
84 Flag of Uganda.svg Uqanda 34.542 2007 14,33%
85 Flag of Malawi.svg Malavi 33.360 2007 28,16%
86 Flag of Uzbekistan.svg Özbəkistan 33.282 2007 7,44%
87 Flag of Kazakhstan.svg Qazaxıstan 33.258 2007 1,22%
88 Flag of Bhutan.svg Butan 32.166 2007 83,78%
89 Flag of Liberia.svg Liberiya 30.336 2007 27,24%
90 Flag of Latvia.svg Latviya 29.634 2007 45,90%
91 Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya 28.658 2007 11,80%
92 Flag of Cuba.svg Kuba 28.242 2007 25,70%
93 Flag of Georgia.svg Gürcüstan 27.601 2007 39,60%
94 Flag of Saudi Arabia.svg Səudiyyə Ərəbistanı 27.280 2007 1,27%
95 Flag of Sierra Leone.svg Syerra-Leone 27.158 2007 37,86%
96 Flag of the Czech Republic.svg Çexiya 26.524 2007 33,63%
97 Flag of Costa Rica.svg Kosta-Rika 23.970 2007 46,91%
98 Flag of Algeria.svg Əlcəzair 23.299 2007 0,98%
99 Flag of Estonia.svg Estoniya 23.004 2007 50,86%
100 Flag of Benin.svg Benin 22.214 2007 19,72%
101 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosniya və Herseqovina 21.850 2007 42,67%
102 Flag of Croatia.svg Xorvatiya 21.374 2007 37,77%
103 Flag of Lithuania.svg Litva 21.306 2007 32,63%
104 Flag of the Solomon Islands.svg Solomon adaları 20.924 2007 72,41%
105 Flag of Serbia.svg Serbiya 20.868 2007 23,63%
106 Flag of Guinea-Bissau.svg Qvineya-Bisau 20.523 2007 56,81%
107 Flag of Hungary.svg Macarıstan 20.036 2007 21,54%
108 Flag of Slovenia.png Sloveniya 19.322 2007 39,40%
109 Flag of Sri Lanka.svg Şri-Lanka 18.734 2007 28,55%
110 Flag of Pakistan.svg Pakistan 18.164 2007 2,28%
111 Flag of Belize.svg Beliz 16.530 2007 71,98%
112 Flag of Equatorial Guinea.svg Ekvatorial Qvineya 16.015 2007 57,09%
113 Flag of Eritrea.svg Eritreya 15.496 2007 13,18%
114 Flag of Uruguay.svg Uruqvay 15.448 2007 8,77%
115 Flag of the Dominican Republic.svg Dominikan Respublikası 13.760 2007 28,27%
116 Flag of Slovenia.png Sloveniya 12.745 2007 62,87%
117 Flag of Niger.svg Niger 12.411 2007 0,98%
118 Flag of Switzerland.svg İsveçrə 12.298 2007 29,79%
119 Flag of Tunisia.svg Tunis 10.948 2007 6,69%
120 Flag of the Sahrawi Arab Democratic Republic.svg Qərbi Sahara 10.110 2007 3,80%
121 Flag of Fiji.svg Fici 10.000 2007 54,73%
122 Flag of Azerbaijan.svg Azərbaycan 9.360 2007 10,81%
123 Flag of Macedonia.svg Makedoniya 9.060 2007 35,24%
124 Flag of Kyrgyzstan.svg Qırğızıstan 8.737 2007 4,37%
125 Flag of Bangladesh.svg Banqladeş 8.664 2007 6,02%
126 Flag of Iraq.svg İraq 8.236 2007 1,88%
127 Flag of Afghanistan.svg Əfqanıstan 8.078 2007 1,24%
128 Flag of Albania.svg Albaniya 8.040 2007 27,97%
129 Şərqi Timor 7.756 2007 52,14%
130 Flag of Ireland.svg İrlandiya 6.930 2007 9,86%
131 Flag of Belgium (civil).svg Belçika 6.670 2007 21,85%
132 Flag of Montenegro.svg Monteneqro 6.252 2007 45,26%
133 Flag of Swaziland.svg Svazilend 5.504 2007 31,70%
134 Flag of Yemen.svg Yəmən 5.490 2007 1,04%
135 Flag of Rwanda.svg Ruanda 5.344 2007 20,29%
136 Flag of the Bahamas.svg Baham adaları 5.150 2007 36,94%
137 Flag of Denmark.svg Danimarka 5.056 2007 11,73%
138 Flag of The Gambia.svg Qambiya 4.750 2007 42,05%
139 Flag of Syria.svg Suriya 4.726 2007 2,55%
140 Flag of Vanuatu.svg Vanuatu 4.395 2007 36,06%
141 Flag of Tajikistan.svg Tacikistan 4.100 2007 2,87%
142 Puerto-Riko 4.084 2007 46,04%
143 Flag of the Netherlands.svg Niderland 3.670 2007 9,82%
144 Flag of Togo.svg Toqo 3.460 2007 6,09%
145 Flag of Jamaica.svg Yamayka 3.382 2007 30,77%
146 Flag of Moldova.svg Moldova 3.302 2007 9,76%
147 Flag of the United Arab Emirates.svg BƏƏ 3.128 2007 3,74%
148 Flag of El Salvador.svg Salvador 2.876 2007 13,67%
149 Flag of Armenia.svg Ermənistan 2.742 2007 9,22%
150 Flag of Brunei.svg Bruney 2.740 2007 47,53%
151 Flag of Mauritania.svg Mavritaniya 2.470 2007 0,24%
152 Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad və Tobaqo 2.252 2007 43,90%
153 Flag of Libya.svg Liviya 2.170 2007 0,12%
154 Flag of Cyprus (bordered).svg Kipr 1.750 2007 18,92%
155 Flag of Israel.svg İsrail 1.738 2007 7,87%
156 Flag of Samoa.svg Samoa 1.710 2007 60,40%
157 Flag of Lebanon.svg Livan 1.387 2007 13,27%
158 Flag of Burundi.svg Burundi 1.336 2007 4,80%
159 Flag of Haiti.svg Haiti 1.034 2007 3,73%
160 Flag of Luxembourg.svg Lüksemburq 868 2007 33,57%
161 Flag of Cape Verde.svg Kabo-Verde 845 2007 20,95%
162 Flag of Jordan.svg İordaniya 830 2007 0,93%
163 Flag of Egypt.svg Misir 702 2007 0,07%
164 Flag of Iceland.svg İslandiya 492 2007 0,48%
165 Flag of the Dominican Republic.svg Dominikan Respublikası 455 2007 60,59%
166 Flag of Palau.svg Palau 406 2007 88,45%
167 Flag of Hong Kong.svg Honkonq 400[3] 2007 36,36%
168 Flag of Seychelles.svg Seyşel adaları 400 2007 87,91%
169 Flag of Mauritius.svg Mavriki 366 2007 17,94%
170 Flag of Sao Tome and Principe.svg San-Tome və Prinsipi 274 2007 28,42%
171 Quam 259 2007 47,87%
172 Flag of Samoa.svg Samoa 178 2007 89,45%
173 Flag of Saint Lucia.svg Sent-Lüsiya 170 2007 31,54%
174 Flag of Andorra.svg Andorra 160 2007 34,19%
175 Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Sent-Vinsent və Qrenadina 109 2007 28,02%
176 Flag of Antigua and Barbuda.svg Antiqua və Barbuda 94 2007 21,27%
177 Flag of Palestine.svg Fələstin Dövləti 90 2007 1,50%
178 Flag of Lesotho.svg Lesoto 84 2007 0,28%
179 Flag of Liechtenstein.svg Lixtenşteyn 69 2007 43,13%
180 Flag of Kuwait.svg Küveyt 58 2007 0,33%
181 Flag of Djibouti.svg Cibuti 56 2007 0,24%
182 Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Sent-Kits və Nevis 53 2007 20,31%
183 Flag of the Comoros.svg Komor adaları 44 2007 1,97%
184 Flag of Grenada.svg Qrenada 41 2007 11,92%
185 Flag of Tonga.svg Tonqa 36 2007 4,82%
186 Montserrat 35 2007 34,31%
187 Flag of Singapore.svg Sinqapur 23 2007 3,26%
188 Kiribati 22 2007 3,03%
189 Flag of Oman.svg Oman 20 2007 0,01%
190 Flag of Barbados.svg Barbados 17 2007 3,95%
191 Bermuda 10 2007 18,52%
192 Flag of Tuvalu.svg Tuvalu 10 2007 38,46%
193 Flag of Maldives.svg Maldiv adaları 9 2007 3,00%
194 Flag of Bahrain.svg Bəhreyn 5 2007 0,67%
195 Aruba 4 2007 2,22%
196 Flag of Malta.svg Malta 3 2007 0,95%
197 Flag of Greenland.svg Qrenlandiya 2 2007 0,00%
198 Farer adaları 1 2007 0,07%
199 Flag of San Marino.svg San-Marino 1 2007 1,64%

See also[redaktə]

İstinadlar[redaktə]

  1. Republic of Turkey Ministry of Environment and Forestry General Directorate of Forestry
  2. www.bundeswaldinventur.de
  3. Hong Kong Yearbook 2007 - Size of protected area on land

External links[redaktə]