Ölkələr üzrə cari əməliyyatlar balans siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
BVF-yə görə cari hesaba görə ölkələrin dərəcəsi

Cari əməliyyatlar balansına (genişlənmiş xarici ticarət balansı) görə ölkələrin (ştatlar, asılı ərazilər) siyahısı.

Ticarət balansına görə ölkələrin siyahısı, milyardlarla dollar[1]
Səviyyə Ölkə 2017
1 Almaniya Almaniya 295,407
2 Yaponiya Yaponiya 195,800
3 Çin ÇXR 164,886
4 Niderland Niderland 87,290
5 Cənubi Koreya Cənubi Koreya 75,230
6 İtaliya İtaliya 55,125
7 Sinqapur Sinqapur 53,913
8 Tailand Tailand 50,211
9 İsveçrə İsveçrə 45,360
10 Rusiya Rusiya 33,271
11 İrlandiya İrlandiya 29,099
12 Danimarka Danimarka 26,270
13 İspaniya İspaniya 25,008
14 Norveç Norveç 22,367
15 İsveç İsveç 16,985
- Makao Makao, КНР 16,662
16 Honkonq Honkonq 15,885
17 İraq İraq 14,892
18 İran İran 12,481
19 Səudiyyə Ərəbistanı Səudiyyə Ərəbistanı 10,464
20 Nigeriya Nigeriya 10,381
21 İsrail İsrail 9,968
22 Malayziya Malayziya 9,450
23 Avstriya Avstriya 7,996
24 Küveyt Küveyt 7,757
25 Qətər Qətər 6,425
26 Vyetnam Vyetnam 6,124
27 Papua-Yeni Qvineya Papua-Yeni Qvineya 5,532
28 Macarıstan Macarıstan 4,415
29 Belçika Belçika 3,566
30 Sloveniya Sloveniya 3,483
31 Lüksemburq Lüksemburq 3,066
32 Xorvatiya Xorvatiya 2,997
33 Botsvana Botsvana 2,148
34 Bruney Bruney 2,021
35 Qabon Qabon 1,978
36 Çexiya Çexiya 1,918
37 Bolqarıstan Bolqarıstan 1,847
38 Azərbaycan Azərbaycan 1,685
39 Malta Malta 1,337
40 Paraqvay Paraqvay 1,215
41 Qvatemala Qvatemala 1,189
42 Portuqaliya Portuqaliya 1,166
43 Trinidad və Tobaqo Trinidad və Tobaqo 1,089
44 Bermud adaları Bermud adaları 0,940
45 İslandiya İslandiya 0,900
46 Estoniya Estoniya 0,860
47 Polşa Polşa 0,602
48 Esvatini Esvatini 0,554
49 Qvineya Qvineya 0,519
50 Litva Litva 0,463
51 Uruqvay Uruqvay 0,424
- Fransa Polineziyası Fransa Polineziyası 0,412
52 Dominika Dominika 0,201
53 Farer adaları Farer adaları 0,194
54 Tacikistan Tacikistan 0,150
55 Aruba Aruba 0,141
56 Fransa Qvianası Qviana 0,128
- Sen-Marten Sen-Marten 0,047
57 Kiribati Kiribati 0,036
58 Antiqua və Barbuda Antiqua və Barbuda 0,034
59 Mikroneziya Mikroneziya 0,022
60 Tuvalu Tuvalu 0,007
61 Qvineya-Bisau Qvineya-Bisau 0,004
62 Surinam Surinam -0,002
63 Samoa Samoa -0,003
64 Marşall adaları Marşall adaları -0,016
65 Palau Palau -0,024
66 Mərkəzi Afrika Respublikası MAR -0,025
67 Tonqa Tonqa -0,030
68 Çad Çad -0,038
69 Komor adaları Komor adaları -0,041
70 Solomon adaları Solomon adaları -0,046
71 Sent-Lüsiya Sent-Lüsiya -0,047
72 Madaqaskar Madaqaskar -0,053
73 San-Tome və Prinsipi San-Tome və Prinsipi -0,073
74 Vanuatu Vanuatu -0,082
75 Sent-Kits və Nevis Sent-Kits və Nevis -0,086
76 Şimali Makedoniya Şimali Makedoniya -0,093
77 Toqo Toqo -0,096
78 Eritreya Eritreya -0,105
79 Qambiya Qambiya -0,111
80 Kabo-Verde Kabo-Verde -0,113
81 Beliz Beliz -0,131
82 Sent-Vinsent və Qrenadin Sent-Vinsent və Qrenadin -0,135
83 Qrenada Qrenada -0,144
84 Dominikan Respublikası Dominikan Respublikası -0,165
85 Lesoto Lesoto -0,182
86 Latviya Latviya -0,246
87 Barbados Barbados -0,248
88 Haiti Haiti -0,265
89 Ermənistan Ermənistan -0,280
90 Cibuti Cibuti -0,294
91 Seyşel adaları Seyşel adaları -0,295
92 Fici Fici -0,300
93 Zimbabve Zimbabve -0,308
94 Şərqi Timor Şərqi Timor -0,339
95 Ekvatorial Qvineya Ekvatorial Qvineya -0,344
96 Burundi Burundi -0,360
97 Suriya Suriya -0,367
98 Ekvador Ekvador -0,373
99 Honduras Honduras -0,380
100 Kosovo Kosovo -0,448
101 Salvador Salvador -0,501
102 Qırğızıstan Qırğızıstan -0,522
103 Syerra-Leone Syerra-Leone -0,535
104 Butan Butan -0,540
105 Moldova Moldova -0,562
106 Liberiya Liberiya -0,566
107 Ruanda Ruanda -0,628
108 Anqola Anqola -0,633
- Yeni Kaledoniya Yeni Kaledoniya -0,654
109 Kürasao Kürasao -0,681
110 Nikaraqua Nikaraqua -0,694
111 Mavritaniya Mavritaniya -0,709
112 Yamayka Yamayka -0,712
113 Mavriki Mavriki -0,752
114 Nepal Nepal -0,815
115 Namibiya Namibiya -0,836
116 Bosniya və Herseqovina Bosniya və Herseqovina -0,851
117 Monteneqro Monteneqro -0,881
118 Burkina-Faso Burkina-Faso -0,894
119 Benin Benin -0,927
120 Belarus Belarus -0,945
121 Kamerun Kamerun -0,949
122 Albaniya Albaniya -0,981
123 Zambiya Zambiya -0,929
124 Malavi Malavi -1,021
125 Kot-d'İvuar Kot-d'İvuar -1,047
126 Maldiv adaları Maldiv adaları -1,073
127 Monqolustan Monqolustan -1,155
128 Laos Laos -1,193
129 Konqo Demokratik Respublikası KDR -1,213
130 Niger Niger -1,271
131 Uqanda Uqanda -1,272
132 Gürcüstan Gürcüstan -1,332
133 Seneqal Seneqal -1,522
134 Fələstin Fələstin Dövləti -1,564
135 Finlandiya Finlandiya -1,569
136 Bəhreyn Bəhreyn -1,600
137 Tanzaniya Tanzaniya -1,634
138 Kamboca Kamboca -1,743
139 Kosta-Rika Kosta-Rika -1,774
140 Kipr Kipr -1,852
141 Slovakiya Slovakiya -1,939
142 Baham adaları Baham adaları -1,980
143 Qana Qana -2,002
144 Filippin Filippin -2,143
145 Şri-Lanka Şri-Lanka -2,309
146 Serbiya Serbiya -2,321
147 Boliviya Boliviya -2,374
148 Yəmən Yəmən -2,419
149 Ukrayna Ukrayna -2,442
150 Cənubi Sudan Cənubi Sudan -2,500
151 Mozambik Mozambik -2,585
152 Peru Peru -2,719
153 Yunanıstan Yunanıstan -3,325
154 Venesuela Venesuela -3,594
155 Venesuela Venesuela -3,870
156 Mərakeş Mərakeş -3,910
157 Tunis Tunis -4,080
158 Əfqanıstan Əfqanıstan -4,227
160 İordaniya İordaniya -4,301
161 Liviya Liviya -4,705
162 Sudan Sudan -4,811
163 Panama Panama -4,940
164 Keniya Keniya -5,018
165 Qazaxıstan Qazaxıstan -5,390
166 Efiopiya Efiopiya -5,566
167 Yeni Zelandiya Yeni Zelandiya -5,870
168 Çili Çili -5,965
169 Banqladeş Banqladeş -6,365
170 Rumıniya Rumıniya -6,755
171 Braziliya Braziliya -7,235
172 Misir Misir -7,940
173 Cənubi Afrika Respublikası CAR -8,908
174 Kolumbiya Kolumbiya -10,296
175 Oman Oman -10,764
176 Livan Livan -12,396
177 Fransa Fransa -13,307
178 İndoneziya İndoneziya -16,196
179 Pakistan Pakistan -16,251
180 Meksika Meksika -19,400
181 Əlcəzair Əlcəzair -22,059
182 Argentina Argentina -31,598
183 Avstraliya Avstraliya -35,758
184 Hindistan Hindistan -38,168
185 Kanada Kanada -46,388
186 Türkiyə Türkiyə -47,347
187 Böyük Britaniya Böyük Britaniya -98,374
188 ABŞ ABŞ -449,137

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. "Current account balance (BoP, current US$)" (ingilis). The World Bank. 2019. İstifadə tarixi: 05.06.2019.