Ölkə paytaxtlarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar

A[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Azerbaijan.svg Azərbaycan Bakı
2 Flag of Andorra.svg Andorra Andorra la Vella
3 Flag of Germany.svg Almaniya Berlin
4 Flag of Argentina.svg Argentina Buenos Ayres
5 Böyük Britaniya bayrağı Akrotiri və Dekeliya Episkopi
6 Flag of Angola.svg Anqola Luanda
7 Flag of Åland.svg Aland adaları Mariehamn
8 Flag of Aruba.svg Aruba Oranjestad
9 Flag of American Samoa.svg Amerika Samoası Paqo Paqo
10 Flag of Antigua and Barbuda.svg Antiqua və Barbuda Sent Cons
11 Flag of the United States Virgin Islands.svg Amerika Virgin adaları Şarlotta-Amaliya
12 Flag of Albania.svg Albaniya Tirana
13 Flag of Anguilla.svg Angilya Valley

B[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Brunei.svg Bruney Bandar Səri Bəgavan
2 Flag of Belize.svg Beliz Belmopan
3 Flag of Barbados.svg Barbados Brictaun
4 Flag of Belgium (civil).svg Belçika Brüssel
5 Flag of Burundi.svg Burundi Bujumbura
6 Flag of Bangladesh.svg Banqladeş Daka
7 Flag of the United Arab Emirates.svg BƏƏ Əbu-Dabi
8 Flag of Bermuda.svg Bermud adaları Hamilton
9 Flag of Botswana.svg Botsvana Qaborone
10 Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya London
11 Flag of Bahrain.svg Bəhreyn Manama
12 Flag of Belarus.svg Belarus Minsk
13 Flag of the Bahamas.svg Baham adaları Nassau
14 Flag of Burkina Faso.svg Burkina-Faso Uaqaduqu
15 Flag of Benin.svg Benin Porto-Novo
16 Flag of the British Virgin Islands.svg Britaniya Virgin adaları Roud Taun
17 Flag of Bulgaria.svg Bolqarıstan Sofiya
18 Flag of Bolivia.svg Boliviya Sukre (şəhər) (konstitusional, məhkəmə), La Pas (inzibati)
19 Flag of Bhutan.svg Butan Thimphu

Ç[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Chad.svg Çad Ncamena
2 Flag of the Czech Republic.svg Çexiya Praqa
3 Flag of Montenegro.svg Monteneqro Podqoritsa
4 Flag of the People's Republic of China.svg ÇXR Pekin
5 Flag of Chile.svg Çili Santyaqo (rəsmi), Valparaiso (qanunverici)

C[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Gibraltar.svg Cəbəli-Tariq Cəbəli-Tariq
2 Flag of Djibouti.svg Cibuti Cibuti
3 Flag of South Africa.svg CAR Pretoriya (rəsmi və inzibati), Keyptaun (qanunverici), Blumfonteyn (məhkəmə)
4 Flag of Jersey.svg Cersi Sent Helier
5 Flag of South Korea.svg Koreya Respublikası Seul
6 Flag of South Sudan.svg Cənubi Sudan Cuba

D[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Denmark.svg Danimarka Kopenhagen
2 Flag of Dominica.svg Dominika Rozo
3 Flag of the Dominican Republic.svg Dominikan Respublikası Santo Dominqo

E[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Ethiopia.svg Efiopiya Əddis-Əbəbə
2 Flag of Eritrea.svg Eritreya Asmera
3 Flag of Ecuador.svg Ekvador Kito
4 Flag of Equatorial Guinea.svg Ekvatorial Qvineya Malabo
5 Flag of Estonia.svg Estoniya Tallinn
6 Flag of Armenia.svg Ermənistan İrəvan

Ə[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Algeria.svg Əlcəzair Əlcəzair

F[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Finland.svg Finlandiya Helsinki
2 Flag of France.svg Fransa Paris
3 Flag of Palestine.svg Fələstin Dövləti Ramallah
4 Flag of the Faroe Islands.svg Farer adaları Torshavn
5 Flag of Côte d'Ivoire.svg Kot-d’İvuar Yamosukro

G[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Guernsey.svg Gernsi Sent Piter Port
2 Flag of Georgia.svg Gürcüstan Tbilisi

H[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Hong Kong.svg Honkonq Honkonq
2 Flag of India.svg Hindistan Dehli
3 Flag of Haiti.svg Haiti Port-o-Prins
4 Flag of Honduras.svg Honduras Tequsiqalpa

X[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Croatia.svg Xorvatiya Zaqreb

İ[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Iraq.svg İraq Bağdad
2 Flag of Indonesia.svg İndoneziya Cakarta
3 Flag of Ireland.svg İrlandiya Dublin
4 Flag of Spain.svg İspaniya Madrid
5 Flag of Italy.svg İtaliya Roma
6 Flag of Sweden.svg İsveç Stokholm
7 Flag of Iran.svg İran Tehran

K[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of the Cook Islands.svg Kuk adaları Avarua
2 Flag of Colombia.svg Kolumbiya Boqota
3 Flag of the Republic of the Congo.svg Konqo Respublikası Brazzavil
4 Flag of Kiribati.svg Kiribati Cənubi Tarava
5 Flag of the Cayman Islands.svg Kayman adaları Corctaun
6 Flag of Cambodia.svg Kamboca Pnompen
7 Flag of Cuba.svg Kuba Havana
8 Flag of Kuwait.svg Küveyt Küveyt
9 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg KDR Kinşasa
10 Flag of the Comoros.svg Komor adaları Moroni
11 Flag of Kenya.svg Keniya Nayrobi
12 Flag of Cyprus (bordered).svg Kipr Nikosiya
13 Flag of Canada.svg Kanada Ottava
14 Flag of North Korea.svg KXDR Pxenyan
15 Flag of the Cocos (Keeling) Islands.svg Kokos adaları Uest Aylend
17 Flag of Cameroon.png Kamerun Yaunde

Q[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Kazakhstan.svg Qazaxıstan Astana
2 Flag of The Gambia.svg Qambiya Banjul
3 Flag of Guinea-Bissau.svg Qvineya-Bisau Bisau
4 Flag of Kyrgyzstan.svg Qırğızıstan Bişkek
5 Flag of Qatar.svg Qətər Doha
6 Flag of Guinea.svg Qvineya Konakri
7 Flag of Guatemala.svg Qvatemala Qvatemala
8 Flag of Greenland.svg Qrenlandiya Nuuk
9 Flag of Gabon.svg Qabon Librevil
10 Flag of Grenada.svg Qrenada Sent Corces

L[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Luxembourg.svg Lüksemburq Lüksemburq
2 Flag of Lesotho.svg Lesoto Maseru
3 Flag of Latvia.svg Latviya Riqa
4 Flag of Libya.svg Liviya Tripoli
5 Flag of Liechtenstein.svg Lixtenşteyn Vaduts
6 Flag of Laos.svg Laos Vyentyan
7 Flag of Lithuania.svg Litva Vilnüs

M[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Madagascar.svg Madaqaskar Antananarivu
2 Flag of Mali.svg Mali Bamako
3 Flag of the Central African Republic.svg MAR Bangi
4 Flag of Hungary.svg Macarıstan Budapeşt
5 Flag of Saint Helena.svg Müqəddəs Yelena, Askenson və Tristan-da-Kunya adaları Ceymstaun
6 Flag of the Isle of Man.svg Men adası Duqlas
7 Flag of Moldova.svg Moldova Kişinyov
8 Flag of Malaysia.svg Malayziya Kuala Lumpur (rəsmi), Putracaya (inzibati)
9 Flag of Egypt.svg Misir Qahirə
10 Flag of Malta.svg Malta La Valletta
11 Flag of Malawi.svg Malavi Lilonqve
12 Flag of the Marshall Islands.svg Marşall adaları Macuro
13 Flag of Macau.svg Makao Makao
14 Flag of Maldives.svg Maldiv adaları Male
15 Flag of Mayotte (local).svg Mayotta Mamudzu
16 Flag of Mozambique.svg Mozambik Maputo
17 Flag of Mexico.svg Meksika Mexiko
18 Flag of Monaco.svg Monako Monako
19 Flag of Myanmar.svg Myanma Naypyida
20 Flag of Mauritania.svg Mavritaniya Nuakşot
21 Flag of Montserrat.svg Montserrat Plimut (de yure), Breyds (de fakto)
22 Flag of Mauritius.svg Mavriki Port Luiz
23 Flag of Morocco.svg Mərakeş Rabat
24 Flag of Macedonia.svg Makedoniya Skopye
25 Flag of Mongolia.svg Monqolustan Ulan-Bator

N[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Nigeria.svg Nigeriya Abuca
2 Flag of Niue.svg Niue Alofi
3 Flag of Nepal.svg Nepal Katmandu
4 Flag of the Netherlands.svg Niderland Amsterdam (rəsmi), Haaqa (inzibati, qanunverici və məhkəmə)
5 Flag of Norfolk Island.svg Norfolk adası Kinqston (rəsmi), Ban Pain (faktiki)
6 Flag of Nicaragua.svg Nikaraqua Manaqua
7 Flag of Niger.svg Niger Niamey
8 Flag of the Federated States of Micronesia.svg Mikroneziya Palikir
9 Flag of the Netherlands Antilles (1986-2010).svg Niderland Antil adaları Villemştad
10 Flag of Namibia.svg Namibiya Vindhuk
11 Flag of Nauru.svg Nauru Yaren
12 Flag of Norway.svg Norveç Oslo

O[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Oman.svg Oman Maskat

Ö[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Uzbekistan.svg Özbəkistan Daşkənd

P[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of the Pitcairn Islands.svg Pitkern adaları Adamstaun
2 Flag of Paraguay.svg Paraqvay Asunson
3 Flag of Pakistan.svg Pakistan İslamabad
4 Flag of Peru (state).svg Peru Lima
5 Flag of Portugal.svg Portuqaliya Lissabon
6 Flag of Panama.svg Panama Panama
7 Flag of Papua New Guinea.svg Papua-Yeni Qvineya Port Morsbi
8 Flag of Puerto Rico.svg Puerto-Riko San Xuan
9 Flag of Palau.svg Palau Nqerulmud
10 Flag of Poland.svg Polşa Varşava

R[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Romania.svg Rumıniya Buxarest
2 Flag of Rwanda.svg Ruanda Kiqali
3 Flag of Russia.svg Rusiya Moskva

S[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Samoa.svg Samoa Apia
2 Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Sent-Kits və Nevis Baster
3 Flag of Serbia.svg Serbiya Belqrad
4 Flag of Slovakia.png Slovakiya Bratislava
5 Flag of Saint Lucia.svg Sent-Lüsiya Kastris
6 Flag of Senegal.svg Seneqal Dakar
7 Flag of Syria.svg Suriya Dəməşq
8 Flag of Saudi Arabia.svg Səudiyyə Ərəbistanı Ər-Riyad
9 Flag of Sierra Leone.svg Syerra-Leone Fritaun
10 Flag of the Solomon Islands.svg Solomon adaları Honiara
11 Flag of Sudan.svg Sudan Xartum
12 Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Sent-Vinsent və Qrenadina Kinqstaun
13 Flag of Saint Barthelemy (local).svg Sen-Bartelemi Qustaviya
14 Flag of Slovenia.png Sloveniya Lüblyana
15 Flag of Saint-Martin (fictional).svg Sen-Marten Mariqo
16 Flag of Swaziland.svg Svazilend Mbabane (rəsmi, inzibati), Lobamba (kral və qanunverici orqan)
17 Flag of Somalia.svg Somali Moqadişo
18 Flag of Suriname.svg Surinam Paramaribo
19 Flag of San Marino.svg San-Marino San Marino
20 Flag of El Salvador.svg Salvador San Salvador
21 Flag of Sao Tome and Principe.svg San-Tome və Prinsipi San Tome
22 Flag of Saint-Pierre and Miquelon.svg Sen-Pyer və Mikelon Sent Pyer
23 Flag of Singapore.svg Sinqapur Sinqapur
24 Flag of Seychelles.svg Seyşel adaları Viktoriya

Ş[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of East Timor.svg Şərqi Timor Dili
2 Flag of Sri Lanka.svg Şri-Lanka Kolombo (qismən), Şri Jayavardenapura Kotte (rəsmi)
3 Flag of Norway.svg Şpisbergen və Yan-Mayen Lonqyirbyuen
4 Flag of the Northern Mariana Islands.svg Şimali Marian adaları Saypan

T[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Turkey.svg Türkiyə Ankara
2 Flag of Turkmenistan.svg Türkmənistan Aşqabad
3 Flag of Thailand.svg Tailand Banqkok
4 Flag of Tanzania.svg Tanzaniya Dodoma (rəsmi), Dar əs Salam (inzibati)
5 Flag of Tajikistan.svg Tacikistan Düşənbə
6 Flag of Tuvalu.svg Tuvalu Funafuti
7 Flag of the Turks and Caicos Islands.svg Törks və Kaykos adaları Kobərn Taun
8 Flag of Togo.svg Toqo Lome
9 Flag of Tonga.svg Tonqa Nukualofa
10 Flag of Tokelau.svg Tokelau Nukunonu
11 Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad və Tobaqo Port of Speyn
12 Flag of the Republic of China.svg Çin Respublikası Taybey

U[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Uganda.svg Uqanda Kampala
2 Flag of Ukraine.svg Ukrayna Kiyev
3 Flag of France.svg Uollis və Futuna Mata-Utu
4 Flag of Uruguay.svg Uruqvay Montevideo

V[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Vietnam.svg Vyetnam Hanoy
2 Flag of Venezuela.svg Venesuela Karakas
3 Flag of Vanuatu.svg Vanuatu Port Vila
4 Flag of the Vatican City.svg Vatikan Vatikan

Y[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Greece.svg Yunanıstan Afina
2 Flag of New Caledonia.svg Yeni Kaledoniya Numea
3 Flag of Yemen.svg Yəmən Səna
4 Flag of Japan.svg Yaponiya Tokio
5 Flag of New Zealand.svg Yeni Zelandiya Vellinqton

Z[redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Zimbabwe.svg Zimbabve Harare
2 Flag of Zambia.svg Zambiya Lusaka

Həmçinin bax[redaktə]