Əlifba sırasına görə paytaxtların siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar
Paytaxt Ölkələr Tanınmayan dövlətlər
1 Abuca Flag of Nigeria.svg Nigeriya
2 Adamstaun Flag of the Pitcairn Islands.svg Pitkern adaları
3 Afina Flag of Greece.svg Yunanıstan
4 Akkra Flag of Ghana.svg Qana
5 Alofi Flag of Niue.svg Niue
6 Amsterdam (rəsmi), Haaqa (inzibati, qanunverici və məhkəmə) Flag of the Netherlands.svg Niderland
7 Andorra la Vella Flag of Andorra.svg Andorra
8 Ankara Flag of Turkey.svg Türkiyə
9 Antananarivu Flag of Madagascar.svg Madaqaskar
10 Apia Flag of Samoa.svg Samoa
11 Astana Flag of Kazakhstan.svg Qazaxıstan
12 Asunson Flag of Paraguay.svg Paraqvay
13 Aşqabad Flag of Turkmenistan.svg Türkmənistan
14 Avarua Flag of the Cook Islands.svg Kuk adaları
15 Bağdad Flag of Iraq.svg İraq
16 Bakı Flag of Azerbaijan.svg Azərbaycan
17 Bamako Flag of Mali.svg Mali
18 Banjul Flag of The Gambia.svg Qambiya
19 Bandar Səri Bəgavan Flag of Brunei.svg Bruney
20 Banqkok Flag of Thailand.svg Tailand
21 Bangi Flag of the Central African Republic.svg MAR
22 Baster Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Sent-Kits və Nevis
23 Belmopan Flag of Belize.svg Beliz
24 Belqrad Flag of Serbia.svg Serbiya
25 Berlin Flag of Germany.svg Almaniya
26 Bern Flag of Switzerland.svg İsveçrə
27 Beyrut Flag of Lebanon.svg Livan
28 Bisau Flag of Guinea-Bissau.svg Qvineya-Bisau
29 Bişkek Flag of Kyrgyzstan.svg Qırğızıstan
30 Boqota Flag of Colombia.svg Kolumbiya
31 Bratislava Flag of Slovakia.png Slovakiya
32 Braziliya Flag of Brazil.svg Braziliya
33 Brazzavil Flag of the Republic of the Congo.svg Konqo Respublikası
34 Brictaun Flag of Barbados.svg Barbados
35 Brüssel Flag of Belgium (civil).svg Belçika
36 Bujumbura Flag of Burundi.svg Burundi
37 Budapeşt Flag of Hungary.svg Macarıstan
38 Buenos Ayres Flag of Argentina.svg Argentina
39 Buxarest Flag of Romania.svg Rumıniya
40 Cakarta Flag of Indonesia.svg İndoneziya
41 Kastris Flag of Saint Lucia.svg Sent-Lüsiya
42 Ceymstaun Flag of Saint Helena.svg Müqəddəs Yelena, Askenson və Tristan-da-Kunya adaları
43 Cəbəli-Tariq Flag of Gibraltar.svg Cəbəli-Tariq
44 Cənubi Tarava Flag of Kiribati.svg Kiribati
45 Cibuti Flag of Djibouti.svg Cibuti
46 Corctaun Flag of the Cayman Islands.svg Kayman adaları
47 Corctaun Flag of Guyana.svg Qayana
48 Daka Flag of Bangladesh.svg Banqladeş
49 Dakar Flag of Senegal.svg Seneqal
50 Dəməşq Flag of Syria.svg Suriya
51 Daşkənd Flag of Uzbekistan.svg Özbəkistan
52 Dili Flag of East Timor.svg Şərqi Timor
53 Dodoma (rəsmi), Dar əs Salam (inzibati) Flag of Tanzania.svg Tanzaniya
54 Doha Flag of Qatar.svg Qətər
55 Dublin Flag of Ireland.svg İrlandiya
56 Duqlas Flag of the Isle of Man.svg Men adası
57 Düşənbə Flag of Tajikistan.svg Tacikistan
58 Episkopi Böyük Britaniya bayrağı Akrotiri və Dekeliya
59 Əbu-Dabi Flag of the United Arab Emirates.svg BƏƏ
60 Əddis-Əbəbə Flag of Ethiopia.svg Efiopiya
61 Əlcəzair Flag of Algeria.svg Əlcəzair
62 Əl Əyun Flag of the Sahrawi Arab Democratic Republic.svg Qərbi Sahara
63 Ər-Riyad Flag of Saudi Arabia.svg Səudiyyə Ərəbistanı
64 Əmman Flag of Jordan.svg İordaniya
65 Asmera Flag of Eritrea.svg Eritreya
66 Pnompen Flag of Cambodia.svg Kamboca
67 Fritaun Flag of Sierra Leone.svg Syerra-Leone
68 Funafuti Flag of Tuvalu.svg Tuvalu
69 Hamilton Flag of Bermuda.svg Bermud adaları
70 Hanoy Flag of Vietnam.svg Vyetnam
71 Haqatna Flag of Guam.svg Quam
72 Harare Flag of Zimbabwe.svg Zimbabve
73 Hargeisa Flag of Somaliland.svg Somalilend
74 Havana Flag of Cuba.svg Kuba
75 Helsinki Flag of Finland.svg Finlandiya
76 Honiara Flag of the Solomon Islands.svg Solomon adaları
77 Honkonq Flag of Hong Kong.svg Honkonq
78 Xartum Flag of Sudan.svg Sudan
79 İslamabad Flag of Pakistan.svg Pakistan
80 İrəvan Flag of Armenia.svg Ermənistan
81 Kabul Flag of Afghanistan.svg Əfqanıstan
82 Kampala Flag of Uganda.svg Uqanda
83 Kanberra Flag of Australia.svg Avstraliya
84 Karakas Flag of Venezuela.svg Venesuela
85 Katmandu Flag of Nepal.svg Nepal
86 Kiyev Flag of Ukraine.svg Ukrayna
87 Kinqstaun Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Sent-Vinsent və Qrenadina
88 Kinqston (rəsmi), Ban Pain (faktiki) Flag of Norfolk Island.svg Norfolk adası
89 Kinqston Flag of Jamaica.svg Yamayka
90 Kinşasa Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg KDR
91 Kiqali Flag of Rwanda.svg Ruanda
92 Kişinyov Flag of Moldova.svg Moldova
93 Kobərn Taun Flag of the Turks and Caicos Islands.svg Törks və Kaykos adaları
94 Kolombo (qismən), Şri Jayavardenapura Kotte (rəsmi) Flag of Sri Lanka.svg Şri-Lanka
95 Konakri Flag of Guinea.svg Qvineya
96 Kopenhagen Flag of Denmark.svg Danimarka
97 Kuala Lumpur (rəsmi), Putracaya (inzibati) Flag of Malaysia.svg Malayziya
98 Küveyt Flag of Kuwait.svg Küveyt
99 Kito Flag of Ecuador.svg Ekvador
100 Qaborone Flag of Botswana.svg Botsvana
101 Qahirə Flag of Egypt.svg Misir
102 Qustaviya Flag of Saint Barthelemy (local).svg Sen-Bartelemi
103 Qüds Flag of Israel.svg İsrail
104 Qvatemala Flag of Guatemala.svg Qvatemala
105 Lefkoşa Flag of the Turkish Republic of Northern Cyprus.svg ŞKTR
106 La Valletta Flag of Malta.svg Malta
107 Librevil Flag of Gabon.svg Qabon
108 Lilonqve Flag of Malawi.svg Malavi
109 Lima Flag of Peru (state).svg Peru
110 Lissabon Flag of Portugal.svg Portuqaliya
111 Lome Flag of Togo.svg Toqo
112 London Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya
113 Lonqyirbyuen Flag of Norway.svg Şpisbergen və Yan-Mayen
114 Luanda Flag of Angola.svg Anqola
115 Lusaka Flag of Zambia.svg Zambiya
116 Lüksemburq Flag of Luxembourg.svg Lüksemburq
117 Lüblyana Flag of Slovenia.png Sloveniya
118 Macuro Flag of the Marshall Islands.svg Marşall adaları
119 Madrid Flag of Spain.svg İspaniya
120 Makao Flag of Macau.svg Makao
121 Malabo Flag of Equatorial Guinea.svg Ekvatorial Qvineya
122 Male Flag of Maldives.svg Maldiv adaları
123 Mamudzu Flag of Mayotte (local).svg Mayotta
124 Manama Flag of Bahrain.svg Bəhreyn
125 Manaqua Flag of Nicaragua.svg Nikaraqua
126 Manila Flag of the Philippines.svg Filippin
127 Maputo Flag of Mozambique.svg Mozambik
128 Mariehamn Flag of Åland.svg Aland adaları
129 Mariqo Flag of Saint-Martin (fictional).svg Sen-Marten
130 Maseru Flag of Lesotho.svg Lesoto
131 Mata-Utu Flag of France.svg Uollis və Futuna
132 Nukualofa Flag of Tonga.svg Tonqa
133 Mbabane (rəsmi, inzibati), Lobamba (kral və qanunverici orqan) Flag of Swaziland.svg Svazilend
134 Nqerulmud Flag of Palau.svg Palau
135 Mexiko Flag of Mexico.svg Meksika
136 Minsk Flag of Belarus.svg Belarus
137 Monako Flag of Monaco.svg Monako
138 Monroviya Flag of Liberia.svg Liberiya
139 Montevideo Flag of Uruguay.svg Uruqvay
140 Moqadişo Flag of Somalia.svg Somali
141 Moroni Flag of the Comoros.svg Komor adaları
142 Moskva Flag of Russia.svg Rusiya
143 Maskat Flag of Oman.svg Oman
144 Nassau Flag of the Bahamas.svg Baham adaları
145 Naypyida Flag of Myanmar.svg Myanma
146 Nayrobi Flag of Kenya.svg Keniya
147 Ncamena Flag of Chad.svg Çad
148 Niamey Flag of Niger.svg Niger
149 Nikosiya Flag of Cyprus (bordered).svg Kipr
150 Nuakşot Flag of Mauritania.svg Mavritaniya
151 Nukunonu Flag of Tokelau.svg Tokelau
152 Numea Flag of New Caledonia.svg Yeni Kaledoniya
153 Nuuk Flag of Greenland.svg Qrenlandiya
154 Dehli Flag of India.svg Hindistan
155 Oranjestad Flag of Aruba.svg Aruba
156 Oslo Flag of Norway.svg Norveç
157 Ottava Flag of Canada.svg Kanada
158 Uaqaduqu Flag of Burkina Faso.svg Burkina-Faso
159 Palikir Flag of the Federated States of Micronesia.svg Mikroneziya
160 Panama Flag of Panama.svg Panama
161 Paqo Paqo Flag of American Samoa.svg Amerika Samoası
162 Paramaribo Flag of Suriname.svg Surinam
163 Paris Flag of France.svg Fransa
164 Pekin Flag of the People's Republic of China.svg ÇXR
165 Plimut (de yure), Breyds (de fakto) Flag of Montserrat.svg Montserrat
166 Podqoritsa Flag of Montenegro.svg Monteneqro
167 Port Luiz Flag of Mauritius.svg Mavriki
168 Port Morsbi Flag of Papua New Guinea.svg Papua-Yeni Qvineya
169 Port of Speyn Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad və Tobaqo
170 Port Vila Flag of Vanuatu.svg Vanuatu
171 Port-o-Prins Flag of Haiti.svg Haiti
172 Porto-Novo Flag of Benin.svg Benin
173 Praqa Flag of the Czech Republic.svg Çexiya
174 Praya Flag of Cape Verde.svg Kabo-Verde
175 Pretoriya (rəsmi və inzibati), Keyptaun (qanunverici), Blumfonteyn (məhkəmə) Flag of South Africa.svg CAR
176 Priştina Flag of Kosovo.svg Kosovo
177 Pxenyan Flag of North Korea.svg KXDR
178 Rabat Flag of Morocco.svg Mərakeş
179 Ramallah Flag of Palestine.svg Fələstin Dövləti
180 Reykyavik Flag of Iceland.svg İslandiya
181 Riqa Flag of Latvia.svg Latviya
182 Roma Flag of Italy.svg İtaliya
183 Rozo Flag of Dominica.svg Dominika
184 Roud Taun Flag of the British Virgin Islands.svg Britaniya Virgin adaları
185 Papeete Flag of French Polynesia.svg Fransa Polineziyası
186 San Marino Flag of San Marino.svg San-Marino
187 San Salvador Flag of El Salvador.svg Salvador
188 San Tome Flag of Sao Tome and Principe.svg San-Tome və Prinsipi
189 San-Xose Flag of Costa Rica.svg Kosta-Rika
190 San Xuan Flag of Puerto Rico.svg Puerto-Riko
191 Səna Flag of Yemen.svg Yəmən
192 Santo Dominqo Flag of the Dominican Republic.svg Dominikan Respublikası
193 Santyaqo (rəsmi), Valparaiso (qanunverici) Flag of Chile.svg Çili
194 Sarayevo Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosniya və Herseqovina
195 Saypan Flag of the Northern Mariana Islands.svg Şimali Marian adaları
196 Sent Cons Flag of Antigua and Barbuda.svg Antiqua və Barbuda
197 Sent Corces Flag of Grenada.svg Qrenada
198 Sent Helier Flag of Jersey.svg Cersi
199 Sent Piter Port Flag of Guernsey.svg Gernsi
200 Sent Pyer Flag of Saint-Pierre and Miquelon.svg Sen-Pyer və Mikelon
201 Seul Flag of South Korea.svg Koreya Respublikası
202 Sinqapur Flag of Singapore.svg Sinqapur
203 Skopye Flag of Macedonia.svg Makedoniya
204 Sofiya Flag of Bulgaria.svg Bolqarıstan
205 Stenli Flag of the Falkland Islands.svg Folklend adaları
206 Stokholm Flag of Sweden.svg İsveç
207 Sukre (şəhər) (konstitusional, məhkəmə), La Pas (inzibati) Flag of Bolivia.svg Boliviya
208 Suva Flag of Fiji.svg Fici
209 Suxumi Flag of Abkhazia.svg Abxaziya
210 Şarlotta-Amaliya Flag of the United States Virgin Islands.svg Amerika Virgin adaları
211 Tallinn Flag of Estonia.svg Estoniya
212 Taybey Flag of the Republic of China.svg Çin Respublikası
213 Tehran Flag of Iran.svg İran
214 Tequsiqalpa Flag of Honduras.svg Honduras
215 Flayinq Fiş Kouv Flag of Christmas Island.svg Milad adası
216 Tbilisi Flag of Georgia.svg Gürcüstan
217 Tirana Flag of Albania.svg Albaniya
218 Tiraspol Prednestroviya bayrağı Prednestroviya
219 Tokio Flag of Japan.svg Yaponiya
220 Torshavn Flag of the Faroe Islands.svg Farer adaları
221 Tripoli Flag of Libya.svg Liviya
222 Sxinval Flag of South Ossetia.svg Cənubi Osetiya
223 Tunis Flag of Tunisia.svg Tunis
224 Ulan-Bator Flag of Mongolia.svg Monqolustan
225 Vaduts Flag of Liechtenstein.svg Lixtenşteyn
226 Valley Flag of Anguilla.svg Angilya
227 Varşava Flag of Poland.svg Polşa
228 Vaşinqton Flag of the United States.svg ABŞ
229 Vatikan Flag of the Vatican City.svg Vatikan
230 Vellinqton Flag of New Zealand.svg Yeni Zelandiya
231 Vyana Flag of Austria.svg Avstriya
232 Vyentyan Flag of Laos.svg Laos
233 Viktoriya Flag of Seychelles.svg Seyşel adaları
234 Villemştad Flag of the Netherlands Antilles (1986-2010).svg Niderland Antil adaları
235 Vilnüs Flag of Lithuania.svg Litva
236 Vindhuk Flag of Namibia.svg Namibiya
237 Uest Aylend Flag of the Cocos (Keeling) Islands.svg Kokos adaları
238 Yamosukro Flag of Côte d'Ivoire.svg Kot-d’İvuar
239 Yaunde Flag of Cameroon.png Kamerun
240 Yaren Flag of Nauru.svg Nauru
241 Zaqreb Flag of Croatia.svg Xorvatiya
242 Thimphu Flag of Bhutan.svg Butan
243 Cuba Flag of South Sudan.svg Cənubi Sudan

Həmçinin bax[redaktə]