Ölkələrinə görə qanunverici orqanların siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar

Qanunverici orqanların siyahısı[redaktə | əsas redaktə]

Dövlətüstü qanunverici orqanlar[redaktə | əsas redaktə]

Təşkilat Qanunverici orqanın adı
Aşağı palata Yuxarı palata
Avropa İttifaqı Avropa İttifaqı
Avropa İttifaqı Şurası

Müstəqil dövlətlərin qanunverici orqanları[redaktə | əsas redaktə]

Dövlət Qanunverici orqanın adı
Aşağı palata Yuxarı palata
Flag of Albania.svg Albaniya
Albaniya Məclisi (Kuvendi i Şhkiperise)
Flag of Germany.svg Almaniya
Federal Parlament[1](Bundestaq)
Federal Şura[1](Bundesrat)
Flag of the United States.svg ABŞ
Flag of Andorra.svg Andorra
Vadilərin Ali Şurası (Consell General de les Valls)
Flag of Angola.svg Anqola
Milli Məclis (Assembleya Nasional)
Flag of Antigua and Barbuda.svg Antiqua və Barbuda
Parlament[2]
Nümayəndələr Palatası
Senat
Flag of Argentina.svg Argentina
Argentina Milli Konqresi (Konqreso de la Nasion Argentina)
Xalq Deputatları Palatası (Kamara de Diputados de la Nasion)
Xalq Senatı (Senado de la Nasion)
Flag of Australia.svg Avstraliya
İttifaq Parlamenti[2]
Nümayəndələr Palatası
Senat
Flag of Austria.svg Avstriya
Federal Məclis (Bundesversammlunq)
Milli Şura (Nationalrat)
Federal Şura (Bundesrat)
Flag of Azerbaijan.svg Azərbaycan
Flag of the Bahamas.svg Baham adaları
Parlament]]
İclas Palatası
Senat
Flag of Bangladesh.svg Banqladeş
Millət Palatası (জাতীয় সংসদ Katiyo Sanqşad)
Flag of Barbados.svg Barbados
Parlament
İclas Palatası
Senat
Flag of Belgium (civil).svg Belçika
Federal Parlament (Federale Parlement / Parlement Federale / Föderales Parlament)
Xalq Nümayəndələri Palatası
(Kamer van Volksvertegenwoordigers / Chambre des Representants / Abgeordnetenkammer)
Senat (Senaat / Senat / Senat)
Flag of Belize.svg Beliz
Milli Məclis
Nümayəndələr Palatası
Senat
Flag of Belarus.svg Belarus
Milli Məclis (Нацыянальны Сход Natsıyanalnı Sxod)
Nümayəndələr Palatası (Палата Прадстаўнікоў Palata Pradstavnikov)
Respublika Şurası (Савет Рэспублікі Savet Respubliki)
Flag of Benin.svg Benin
Milli Məclis (Assemblee Nationale)
Flag of Bahrain.svg Bəhreyn
Milli Məclis[3]
Nümayəndələr Məclisi (Məclis ən-nuvab)
Məşvərət Məclisi (Məclis əl-şura)
Flag of the United Arab Emirates.svg BƏƏ
Federal Milli Məclis (المجلس الوطني الإتحادي Maclis Vatani İttihad)
Flag of Bolivia.svg Boliviya
Milli Konqres (Konqreso Nasional)
Deputatlar Palatası (Kamara de Diputados)
Senatorlar Palatası (Kamara de Senadores)
Flag of Bulgaria.svg Bolqarıstan
Milli Məclis (Народно събрание Narodno sabraniye)
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosniya və Herseqovina
Parlament Məclisi (Parlamentarna Skupştina)
Nümayəndələr Palatası ('Представнички Дом / Predstavnitski Dom)
Xalq Evi (Dom Naroda)
Flag of Botswana.svg Botsvana
Parlament
Milli Məclis
Başçılar Palatası
Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya
Parlament
İcmalar Palatası
Lordlar Palatası
Flag of Brazil.svg Braziliya
Milli Konqres (Konqresso Nasional)
Deputatlar Palatası (Kamara dos Deputados)
Federal Senat (Senado Federal)
Flag of Brunei.svg Bruney
Qanunverici Şura[3]
Flag of Burkina Faso.svg Burkina-Faso
Milli Məclis (Assemblee Nationale)
Flag of Burundi.svg Burundi
Parlament[3]
Milli Məclis (Assemblee nationale)
Senat
Flag of Bhutan.svg Butan
Parlament[1]
Milli Məclis (རྒྱལ་ཡོངས་ཚོགས་འདུ། Gyelyong Tşoqdu)
Milli Şura (རྒྱལ་ཡོངས་ཚོགས་སྡེ། Gyelyong Tşoqde)
Flag of South Africa.svg CAR
Parlament
Milli Məclis
Əyalətlərin Milli Şurası
Flag of Djibouti.svg Cibuti
Milli Məclis (Assemblee nationale)
Flag of Chad.svg Çad
Milli Məclis (Assemblee nationale)
Flag of the Czech Republic.svg Çexiya
Çexiya Respublikasının Parlamenti (Parlament Çeske republiki)
<div align=centerDeputatlar Palatası (Poslanecka snemovna)
Senat
Flag of Montenegro.svg Monteneqro
Məclis (Skupştina / Скупштина)
Flag of Chile.svg Çili
Milli Konqres (Konqreso Nasional)
Deputatlar Palatası (Kamara de Diputados)
Respublika Senatı (Senado de la República)
Flag of the People's Republic of China.svg ÇXR
Milli Xalq Konqresi (全国人民代表大会 Quánguó Renmín Dàibiǎo Dàhuì)[4]
Flag of Denmark.svg Danimarka
Parlament[1](Folketinq)
Flag of Dominica.svg Dominika
İclas Evi
Flag of the Dominican Republic.svg Dominikan Respublikası
Milli Konqres (Konqreso Nasional)
Deputatlar Palatası (Kamara de Diputados)
Senat (Senado)
Flag of Ethiopia.svg Efiopiya
Parlament[3]
Xalq Nümayəndələri Palatası
(Yehizbtevekayoç Mekir Bet)
Federasiya Palatası (Yefedereşn Mekir Bet)
Flag of Ecuador.svg Ekvador
Milli Konqres (Konqreso Nasional)
Flag of Equatorial Guinea.svg Ekvatorial Qvineya
Xalq Nümayəndələri Palatası (Kamara de Representantes del Pueblo)
Flag of Eritrea.svg Eritreya
Milli Məclis (Haqeravi Baito)
Flag of Armenia.svg Ermənistan
Milli Məclis (Ազգային Ժողով Azqayin Zoqov)
Flag of Estonia.svg Estoniya
Dövlət Məclisi[1](Riigikogu)
Flag of Afghanistan.svg Əfqanıstan
Milli Məclis[3]
Xalq Şurası (ولسي جرګه Volesi Cirgə)
Ağsaqqallar Şurası (مشرانوجرګه Meşrəno Cirgə)
Flag of Algeria.svg Əlcəzair
Parlament[3]
Milli Xalq Şurası (əl-Məclis əl-Şə'abi əl-Vatani)
Xalq Şurası (əl-Məclis əl-Ümmə)
Flag of Fiji.svg Fici
|Parlament
Nümayəndələr Palatası
Senat
Flag of Côte d'Ivoire.svg Kot-d'İvuar
Milli Məclis (Assemblee nationale)
Flag of the Philippines.svg Filippin
Filippin Konqresi (Konqreso nq Pilipinas)
Nümayəndələr Palatası (Kapulunqan nq mqa Kinatavan)
Senat (Senado)
Flag of Finland.svg Finlandiya
Parlament (Eduskunta)
Flag of France.svg Fransa
Parlament
Milli Məclis (Assemblee nationale)
Senat
Flag of Georgia.svg Gürcüstan
Gürcüstan Parlamenti (საქართველოს პარლამენტი Sakartvelos Parlamenti)
Flag of Haiti.svg Haiti
Milli Məclis (Assemblee nationale)
Deputatlar Palatası (Chambre des Deputes)
Senat
Flag of India.svg Hindistan
Parlament (Sansad)
Xalq Məclisi[1](Lok Sabha)
Ştatlar Şurası[1](Rajya Sabha)
Flag of Honduras.svg Honduras
Milli Konqres (Konqreso Nasional)
Flag of Croatia.svg Xorvatiya
Xorvatiya Məclisi[1](Hrvatski sabor)
Flag of Indonesia.svg İndoneziya
Xalq Məşvərət Məclisi (Majelis Permusyavaratan Rakyat)
Xalq Nümayəndələr Şurası (Devan Pervakilan Rakyat)
Regional Nümayəndələr Şurası (Devan Pervakilan Daera)
Flag of Jordan.svg İordaniya
Milli Məclis (مجلس الأمة Məclis əl-Ümmə)
Deputatlar Məclisi (مجلس النواب Məclis əl-Nuvaab)
Senatorlar Məclisi (مجلس الأعيان Məclis əl-Aayan)
Flag of Iran.svg İran
Məclis[1](مجلس Məclis)
Flag of Iraq.svg İraq
İraq Nümayəndələr Şurası[1](مجلس النواب العراقي Məclis əl-Nivab əl-İraqi)
Flag of Ireland.svg İrlandiya
Parlament[1](Oireaxtas)
İrlandiya Nümayəndələr Palatası [1](Dail Eireann)
İrlandiya Senatı[1](Seanad Eireann)
Flag of Iceland.svg İslandiya
Ümumi Məclis[1](Altinq)
Flag of Spain.svg İspaniya
Ali Kortes[1](Kortes Generales)
Deputatlar Konqresi (Konqreso de los Diputados)
Senat (Senado)
Flag of Israel.svg İsrail
Məclis[1](כנסת Knesset)
Flag of Sweden.svg İsveç
Parlament[1](Riksdaq)
Flag of Switzerland.svg İsveçrə
Federal Məclis (Bundesversammlung, Assemblee federale, Assemblea federale)
Milli Şura (Nationalrat, Konseil National, Konsilio Nazionale)
Dövlət Məclisi (Ştanderat, Konseil des Etats, Konsilio deli Stati)
Flag of Italy.svg İtaliya
İtaliya Parlamenti (Parlamento Italiano)
Deputatlar Palatası (Kamera dei Deputati)
Respublika Senatı (Senato della Repubblica)
Flag of Cape Verde.svg Kabo-Verde
Milli Məclis (Asembleia Nasional)
Flag of Cambodia.svg Kamboca
Parlament[3]
Milli Məclis (Radsfea ney Preah Reçeanaçakr Kampuçea)
Senat (Senat)[3]
Flag of Cameroon.png Kamerun
Milli Məclis (Assemblee Nationale)
Flag of Canada.svg Kanada
Parlament
İcmalar Palatası
Senat
Flag of Kenya.svg Keniya
Milli Məclis
Flag of Cyprus.svg Kipr
Nümayəndələr Palatası (Βουλή των Αντιπροσώπων Vouli Antiprosopon / Temsilciler Meclisi)
Flag of Kiribati.svg Kiribati
İclas Evi (Maneaba ni Maungatabu)
Flag of Colombia.svg Kolumbiya
Konqres (Congreso)
Nümayəndələr Palatası (Kamara de Representantes)
Senat (Senado)
Flag of the Comoros.svg Komor adaları
İttifaq Məclisi (Assemblee de la Union)
Flag of the Republic of the Congo.svg Konqo Respublikası
Parlament (Parlement)
Milli Şura (Assemblee nationale)
Senat
Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg KDR
Parlament[3]
Milli Məclis (Assemblee nationale)
Senat
Flag of South Korea.svg Cənubi Koreya
Milli Məclis (국회 Gukoe)
Flag of North Korea.svg KXDR
Ali Xalq Məclisi (최고인민회의 Ch'oe-go In-min Hoe-ui)
Flag of Costa Rica.svg Kosta-Rika
Qanunverici Məclis (Asamblea Legislativa)
Flag of Cuba.svg Kuba
Xalq Hakimiyyətinin Milli Məclisi (Asamblea Nasional del Poder Popular)
Flag of Kuwait.svg Küveyt
Milli Məclis (مجلس الأمة Məclis əl-Ümmə)
Flag of Laos.svg Laos
Milli Məclis (Safa Heng Ksat)
Flag of Latvia.svg Latviya
Parlament[1](Saeima)
Flag of Lesotho.svg Lesoto
Parlament
Milli Məclis
Senat
Flag of Liberia.svg Liberiya
Qanunverici
Nümayəndələr Palatası
Senat
Flag of Lithuania.svg Litva
Parlament[1](Seimas)
Flag of Lebanon.svg Livan
Deputatlar Məclisi (مجلس النواب Məclis ən-Nuvvab)
Flag of Libya.svg Liviya
Ali Xalq Konqresi (مؤتمر الشعب العام الليبي Mutammar əl-şə'ab əl 'amm)
Flag of Liechtenstein.svg Lixtenşteyn
Parlament[1](Landtaq)
Flag of Luxembourg.svg Lüksemburq
Deputatlar Palatası (Çamber vun Deputeirten)
Flag of Hungary.svg Macarıstan
Milli Məclis (Orszaggyules)
Flag of Madagascar.svg Madaqaskar
Parlament[3]
Milli Məclis [1](Antenimieram-Pirenena)
Senat
Flag of Macedonia.svg Makedoniya
Məclis (Собрание Sobraniye)
Flag of Malawi.svg Malavi
Milli Məclis
Flag of Malaysia.svg Malayziya
Parlament (Parlimen)
Nümayəndələr Palatası[5] (Dewan Rakyat)
Senat[6] (Dewan Negara)
Flag of Maldives.svg Maldiv adaları
Məclis[1](Maclis)
Flag of Mali.svg Mali
Milli Məclis (Assemblee nationale)
Flag of Malta.svg Malta
Nümayəndələr Palatası (Il-Kamra tar-Rapprezentanti)
Flag of the Marshall Islands.svg Marşall adaları
Qanunverici (Nitijela)
Flag of Mauritius.svg Mavriki
Milli Məclis
Flag of Mauritania.svg Mavritaniya
Parlament (Barlamene)
Milli Məclis (Əl Camiya əl-Vataniya)
Senatorlar Məclisi (Maclis əl-Şuyux)
Flag of Mexico.svg Meksika
İttifaq Konqresi (Konqreso de la Yunion)
Deputatlar Palatası (Kamara de Diputados)
Senatorlar Palatası (Kamara de Senadores)
Flag of Morocco.svg Mərakeş
Parlament[3]
Nümayəndələr Məclisi (Maclis əl-Nuvab)
Məşvərətçilər Məclisi (Maclis əl-Mustəşarin)
Flag of the Central African Republic.svg MAR
Milli Məclis (Assemblee nationale)
Flag of the Federated States of Micronesia.svg Mikroneziya
Konqres
Flag of Egypt.svg Misir
Parlament[3]
Xalq Məclisi (مجلس الشعب Məcilis əl-Şə’ab)
Məşvərət Şurası (مجلس الشورى Məcilis əl-Şura)
Flag of Moldova.svg Moldova
Parlament (Parlamentul)
Flag of Monaco.svg Monako
Milli Şura (Konseil National)
Flag of Mongolia.svg Monqolustan
Dövlətin Böyük Məclisi[7] (Улсын Их Хурал Ulsın İx-Xural)
Flag of Mozambique.svg Mozambik
Respublika Məclisi (Assembleya da Republika)
Flag of Myanmar.svg Myanma
Yoxdur[8]
Flag of Namibia.svg Namibiya
Parlament
Milli Məclis
Milli Şura
Flag of Nauru.svg Nauru
Parlament
Flag of Nepal.svg Nepal
Təsisçilər Məclisi
Flag of the Netherlands.svg Niderland
Baş Ştatlar (Staten-Generaal)
Nümayəndələr Palatası (Tweede Kamer, İkinci Palata)
Senat (Eerste Kamer, Birinci Palata)
Flag of Niger.svg Niger
Milli Məclis (Assemblee nationale)
Flag of Nigeria.svg Nigeriya
Milli Məclis
Nümayəndələr Palatası
Senat
Flag of Nicaragua.svg Nikaraqua
Milli Məclis (Asamblea Nasional)
Flag of Norway.svg Norveç
Böyük Məclis[1](Stortinq)
Flag of Oman.svg Oman
Məşvərət Məclisi[9] (Maclis əl-Şura)
Dövlət Məclisi[9] (Maclis əl-Davla)
Flag of Pakistan.svg Pakistan
Məşvərətçilər Məclisi (Maclis-e-Şuura)
Milli Məclis[3]
Senat[3]
Flag of Palau.svg Palau
Milli Konqres (Olbiil era Kelulau)
Deleqatlar Evi[3]
Senat[3]
Flag of Panama.svg Panama
Milli Məclis (Asamblea Nasional)
Flag of Papua New Guinea.svg Papua-Yeni Qvineya
Milli Parlament
Flag of Paraguay.svg Paraqvay
Konqres (Konqreso)
Deputatlar Palatası (Kamara de Diputados)
Senatorlar Palatası (Kamara de Senadores)
Flag of Peru (state).svg Peru
Respublika Konqresi (Konqreso de la Republika)
Flag of Poland.svg Polşa
Milli Məclis (Zqromadzenie Narodove)[10]
Seym [1](Seym)
Senat
Flag of Portugal.svg Portuqaliya
Respublika Məclisi (Assembleya da Republika)
Flag of Gabon.svg Qabon
Parlament
Milli Məclis (Assemblee nationale)
Senat
Flag of The Gambia.svg Qambiya
Milli Məclis
Flag of Ghana.svg Qana
Parlament
Flag of Qatar.svg Qətər
Məşvərət Məclisi (Maclis əş-Şura)
Flag of Guyana.svg Qayana
Milli Məclis
Flag of Kazakhstan.svg Qazaxıstan
Parlament (Parlamenti)
Məclis[1](Majilis)
Senat
Flag of the Sahrawi Arab Democratic Republic.svg Qərbi Sahara
Səhravi Milli Şura[3]
Flag of Kyrgyzstan.svg Qırğızıstan
Ali Şura (Jogorku Keneş)
Flag of Grenada.svg Qrenada
Parlament
Nümayəndələr Palatası
Senat
Flag of Guatemala.svg Qvatemala
Respublika Konqresi (Congreso de la República)
Flag of Guinea.svg Qvineya
Milli Məclis (Assemblee nationale)
Flag of Guinea-Bissau.svg Qvineya-Bisau
Milli Xalq Məclisi (Assembleya Nasional Popular)
Flag of Uzbekistan.svg Özbəkistan
Ali Məclis (Oliy Maclis)
Qanunverici Palata[3]
Senat[3]
Flag of Rwanda.svg Ruanda
Parlament (İnteko İşinqa Amategeko)
Deputatlar Palatası (Umutve v'Abadepite)
Senat (Umutve va Sena)
Flag of Romania.svg Rumıniya
Parlament (Parlamentul)
Deputatlar Palatası (Kamera Deputatilor)
Senat
Flag of Russia.svg Rusiya
Federal Məclis (Федеральное Собрание Federalnoye Sobraniye)
Dövlət Duması[1](Государственная Дума Qosudarstvennaya Duma)
Federasiya Şurası (Совет Федерации Sovet Federatsii)
Flag of El Salvador.svg Salvador
Qanunverici Məclis (Asamblea Legislativa)
Flag of Samoa.svg Samoa
Qanunverici Məclis[1](Fono)
Flag of San Marino.svg San-Marino
Böyük və Ali Şura (Konsilio Qrande e Generale)
Flag of Sao Tome and Principe.svg San-Tome və Prinsipi
Milli Məclis (Assembleya Nasional)
Flag of Senegal.svg Seneqal
Milli Məclis (Assemblee nationale)
Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Sent-Kits və Nevis
Milli Məclis
Flag of Saint Lucia.svg Sent-Lüsiya
Parlament
İclas Evi
Senat
Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Sent-Vinsent və Qrenadin
İclas Evi
Flag of Serbia.svg Serbiya
Milli Məclis (Народна скупштина / Narodna Skupştina)
Flag of Seychelles.svg Seyşel adaları
Milli Məclis
Flag of Saudi Arabia.svg Səudiyyə Ərəbistanı
Məşvərət Məclisi (Maclis əş-Şura)
Flag of Singapore.svg Sinqapur
Parlament
Flag of Slovakia.png Slovakiya
Milli Şura (Narodna rada)
Flag of Slovenia.png Sloveniya
Parlament
Milli Məclis (Drjavni zbor)
Milli Şura (Drjavni svet)
Flag of Somalia.svg Somali
Müvəqqəti Federal Parlament[3]
Flag of Sudan.svg Sudan
Milli Qanunverici
Milli Məclis (Maclis Vatani)
Vilayət məclisi (Maclis Velayat)
Flag of Suriname.svg Surinam
Milli Məclis (Nationale Assemblee)
Flag of Syria.svg Suriya
Xalq Məclisi (Maclis əl-Şaab)
Flag of the Solomon Islands.svg Solomon adaları
Milli Parlament
Flag of Swaziland.svg Svazilend
Parlament (Liblanda)
İclas Evi[3]
Senat[3]
Flag of Sierra Leone.svg Syerra-Leone
Parlament
Flag of East Timor.svg Şərqi Timor
Milli Parlament (Parlamenta Nasional)
Flag of Sri Lanka.svg Şri-Lanka
Parlament [3]
Flag of Tajikistan.svg Tacikistan
Ali Məclis (Maclisi Oli)
Nümayəndələr Məclisi (Maclisi Mamoyandoqan)
Milli Məclis (Maclisi Milli)
Flag of Tanzania.svg Tanzaniya
Milli Məclis (Bunge)
Flag of Thailand.svg Tailand
Milli Məclis (รัฐสภา ;Rathasapha)
Nümayəndələr Palatası (สภาผู้แทนราษฎร ; Saphaputhan Ratsadon)
Senat (วุฒิสภา ; Vuthisapha)
Flag of the Republic of China.svg Çin Respublikası
Qanunverici Yuan (立法院 Lifa Yuan)
Flag of Tonga.svg Tonqa
Qanunverici Məclis
Flag of Togo.svg Toqo
Milli Məclis (Assemblee nationale)
Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad və Tobaqo
Parlament
Nümayəndələr Palatası
Senat
Flag of Tunisia.svg Tunis
Parlament (Əl-Cumhuuriyə)
Deputatlar Palatası (Maclis əl-Nuvaab)
Məşvərətçilər Məclisi (Maclis əl-Mustəşarin)
Flag of Tuvalu.svg Tuvalu
Parlament (Palamene)
Flag of Turkey.svg Türkiyə
Türkiyə Böyük Millət Məclisi (Türkiye Büyük Millet Meclisi)
Flag of Turkmenistan.svg Türkmənistan
Məclis (Meclis)
Flag of Ukraine.svg Ukrayna
Ali Rada (Верховна Рада Verxovna Rada)
Flag of Uganda.svg Uqanda
Milli Məclis
Flag of Uruguay.svg Uruqvay
Baş Məclis (Asamblea General)
Nümayəndələr Palatası (Kamara de Diputados)
Senatorlar Palatası (Kamara de Senadores)
Flag of Vanuatu.svg Vanuatu
Parlament (Parlement)
Flag of the Vatican City.svg Vatikan
Pontifikal Komissiya (Pontifisia Kommissione per lo Stato della Sitta del Vatikano)
Flag of Venezuela.svg Venesuela
Milli Məclis (Asamblea Nasional)
Flag of Vietnam.svg Vyetnam
Milli Məclis (Qvok Hoi)
Flag of Jamaica.svg Yamayka
Parlament
Nümayəndələr Palatası
Senat
Flag of Japan.svg Yaponiya
Parlament (国会 Kokkay)
Nümayəndələr Palatası (衆議院 Şügiin)
Məşvərətçilər Palatası (参議院 Sangiin)
Flag of New Zealand.svg Yeni Zelandiya
Nümayəndələr Palatası
Flag of Yemen.svg Yəmən
Nümayəndələr Məclisi (Maclis əl-Nuvaab)
Flag of Greece.svg Yunanıstan
Yunan Parlamenti[1](Βουλή των Ελλήνων Vouli ton Ellinon)
Flag of Zambia.svg Zambiya
Milli Məclis
Flag of Zimbabwe.svg Zimbabve
Parlament
İclas Evi
Senat

Qeyri-müstəqil, asılı dövlətlərin və digər ərazilərin qanunverici orqanları[redaktə | əsas redaktə]

Ərazi Qanunverici orqan
Yuxarı palata Aşağı palata
Flag of Åland.svg Aland adaları
Qanun Məclisi[1](Laqtinget)
Alderney
Ştatlar (Etats)
Flag of American Samoa.svg Amerika Samoası
Qanunverici Məclis[1](Fono)
Nümayəndələr Palatası
Senat
Flag of Anguilla.svg Angilya
İclas Evi
Flag of Aruba.svg Aruba
Ştatlar (Staten)
Flag of Bermuda.svg Bermud adaları
Parlament
İclas Evi
Senat
[[Şəkil:|border|22px]] Britaniya Virgin adaları
Qanunverici Şura
Flag of the Cayman Islands.svg Kayman adaları
Qanunverici Məclis
Flag of the Cook Islands.svg Kuk adaları
Parlament
Krım
Ali Rada (Верховна Рада / Верховный Совет / Yuqarı Radası)
Flag of the Falkland Islands.svg Folklend adaları
Qanunverici Məclis
Flag of the Faroe Islands.svg Farer adaları
Qanun Məclisi[1](Løgtingið – Loqtinq)
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosniya və Herseqovina
Parlament
Nümayəndələr Palatası (Predstavnitski Dom)
Xalq Evi (Dom Naroda)
Flag of French Polynesia.svg Fransa Polineziyası
Fransız Polineziyasının Məclisi (Assemblee de la Polinezi fransez)
Flag of Gibraltar.svg Cəbəli-Tariq
Parlament
Flag of Greenland.svg Qrenlandiya
Məclis (İnatsisartut)[11]
Flag of Guam.svg Quam
Quam Qanunverici Orqanı (Liheslaturan Quahan)
Flag of Guernsey.svg Gernsi
Ştatalar (Etats)
Flag of Hong Kong.svg Honkonq
Qanunverici Şura (立法會)
İraq Kürdüstanı
Kürdüstan Parlamenti (پهرلهمانی كوردستان Perlemani Kurdistan)
Flag of the Isle of Mann.svg Men adası
Tinvald (Tinvaal)
Açar Evi (Kiare as Feed)
Qanunverici Şura (Yn Çoonseil Slattissaq)
Flag of Jersey.svg Cersi
Ştatlar (Etats)
Flag of Macau.svg Makao
Qanunverici Məclis (立法會, Assembleya Legislativa)
Flag of Mayotte (local).svg Mayotta
Ali Şura (Konseil General)
Flag of Montserrat.svg Montserrat
Qanunverici Şura
Flag of the Netherlands Antilles (1986-2010).svg Niderland Antil adaları
Ştatlar (Staten)
Flag of FLNKS.svg Yeni Kaledoniya
Ərazi Konqresi (Konqres Territorial)
Flag of Niue.svg Niue
Məclis
Flag of Norfolk Island.svg Norfolk adası
Qanunverici Məclis
Flag of the United Kingdom.svg Şimali İrlandiya
Şimali İrlandiya Məclisi (Tionol Tuaisceart Eireann, Norlin Airlann Semmlie)
Flag of the Northern Mariana Islands.svg Şimali Marian adaları
İttifaq Qanunvericisi
Nümayəndələr Palatası
Senat
Flag of the Pitcairn Islands.svg Pitkern adaları
Ada Şurası
Flag of Puerto Rico.svg Puerto-Riko
Qanunverici Məclis (Asamblea Legislativa)
Nümayəndələr Palatası (Kamara de Representantes)
Senat (Senado)
Flag of Saint Barthelemy (local).svg Sen-Bartelemi
Ərazi Şurası (Conseil Territorial)
Flag of Saint Helena.svg Müqəddəs Yelena, Askenson və Tristan-da-Kunya adaları
Qanunverici Şura
Flag of Saint-Martin (fictional).svg Sen-Marten
Ərazi Şurası (Conseil Territorial)
Sark
Baş Məhkəmə
Flag of the United Kingdom.svg Şotlandiya
Şotlandiya Parlamenti (Parlamaid na h-Alba)
Cənubi Sudan
Cənubi Sudan Qanunverici Məclisi
Flag of Tokelau.svg Tokelau
Parlament
Flag of the Turks and Caicos Islands.svg Törks və Kaykos adaları
Qanunverici Şura
Flag of the United States Virgin Islands.svg Amerika Virgin adaları
Qanunverici Orqan
Voyevodina
Məclis (Скупштина / Skupştina)
Flag of the United Kingdom.svg Uels
Uels Milli Məclisi (Sinulliad Senedlaetol Simru)
Flag of France.svg Uollis və Futuna
Ərazi Məclisi (Assemblee Territoriale)
Zənzibar
Nümayəndələr Palatası

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 1,23 1,24 1,25 1,26 1,27 1,28 1,29 1,30 Yerli dildəki adı.
  2. 2,0 2,1 Dövlət başçısı həmçinin parlamentin seçilmiş üzvüdür.
  3. 3,00 3,01 3,02 3,03 3,04 3,05 3,06 3,07 3,08 3,09 3,10 3,11 3,12 3,13 3,14 3,15 3,16 3,17 3,18 3,19 3,20 3,21 3,22 Yerli adı məlum deyil
  4. ÇXR-də həmçinin qanunverici deyil, siyasi məsləhət qurumu olan "Çin Xalq Məşvərətçi Siyasi Müşavirəsi"-də var (中国人民政治协商会议 Zhōngguó Renmín Zhèngzhì Xieshāng Huìyì)
  5. Hərfi mənada, Xalq Zalı
  6. Hərfi mənada, Millət Zalı
  7. Azərbaycan dilində həmçinin, Dövlətin Böyük Xuralı demək olar.
  8. Seçilmiş Xalq Məclisi (Pyithu Hluttav) heç vaxt toplaşmayıb və qanunvericilik fəaliyyətini icra etməyib.
  9. 9,0 9,1 Yalnız məsləhətçi orqandır.
  10. Name used only on those rare occasions when both houses sit together
  11. Həmçinin: Landstinq