ÜDM həcminə görə ölkələrin siyahısı (AQP)

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar
Ölkələrin ÜDM həcminə görə dünya xəritəsi, 2010 BVF

Bu məqalədə Ümumi Daxili Məhsulun (il ərzində ölkənin sərhədləri çərçivəsində istehsal olunan son məhsulların və xidmətlərin toplam dəyəri) həcminə görə ölkələrin sıralandığı 3 siyahı yer alıb. Siyahılar Beynəlxalq Valyuta Fondu, Dünya BankıABŞ Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsi tərəfindən tərtib olunublar. Rəqəmlər alıcılıq qabiliyyəti pariteti əsasında hesablanaraq alınmışdır.

1. BVF. Bu siyahı Beynəlxalq Valyuta Fondunun hesablamalı nəticəsində tərtib olunub. Siyahıda BVF-in 187 üzvündən 182-si haqqında məlumat verilir. Bundan əlavə BVF-in üzvü olmayan Çin RespublikasıHonkonq (Çin Xalq Respublikasının tərkibinə daxildir) haqqında da məlumat təqdim edilib. BVF-in üzvü olan dövlətlərdən ABŞ ilə əlaqələndirilən rus. Palau, Marşall adalarıMikroneziya Federativ Ştatları haqqında, eləcə də San-Marino və faktiki olaraq dağılmış Somali haqqında məlumat yoxdur. Eləcə də ümumən dünya haqqında və Avropa İttifaqı haqqında hesablamalar göstərilib.

2. Dünya Bankı. Siyahı Dünya Bankının hesablamalı nəticəsində tərtib olunub. Bu siyahıda 192 BMT üzvü olan dövlətlərdən 178-ə aid, eləcə də MakaoHonkonqa aid məlumat var. Siyahıda Avropa İttifaqının və dünyanın ÜDM-unun həcmi göstərilib.

3. ABŞ Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsi. Bu siyahıda Faktlar kitabıing.. dərc olunan Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsinin hesablamaları yer alıb.

BVF və Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsinin hesablamaları 2011-ci ilə, Dünya Bankının hesablamaları isə 2010-cu ilə aid edilir (məlumatın bir qismi daha öncəki illərə aiddir). ÜDM həcmi beynəlxalq dollarlar ilə ölçülür.

Siyahılar[redaktə | əsas redaktə]

Beynəlxalq Valyuta Fondu (2012)[1] Dünya Bankı (2005–2011)[2] ABŞ Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsi (1993–2012)[3]
Yer Ölkə ÜDM $Milyard
The Earth seen from Apollo 17.jpg
Dünya
82,762.149[4]
Flag of Europe.svg Avropa İttifaqı 16,073.550
1 Flag of the United States.svg ABŞ 15,653.366
2 Flag of the People's Republic of China.svg ÇXR 12,382.559
3 Flag of India.svg Hindistan 4,710.807
4 Flag of Japan.svg Yaponiya 4,616.876
5 Flag of Germany.svg Almaniya 3,194.199
6 Flag of Russia.svg Rusiya 2,511.708
7 Flag of Brazil.svg Braziliya 2,365.875
8 Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya 2,316.246
9 Flag of France.svg Fransa 2,252.536
10 Flag of Italy.svg İtaliya 1,833.945
11 Flag of Mexico.svg Meksika 1,757.580
12 Flag of South Korea.svg Cənubi Koreya 1,621.869
13 Flag of Canada.svg Kanada 1,445.532
14 Flag of Spain.svg İspaniya 1,406.684
15 Flag of Indonesia.svg İndoneziya 1,211.961
16 Flag of Turkey.svg Türkiyə 1,125.419
17 Flag of Iran.svg İran 997.430
18 Flag of Australia.svg Avstraliya 960.722
19 Flag of the Republic of China.svg Çin Respublikası 901.880
20 Flag of Poland.svg Polşa 801.974
21 Flag of Argentina.svg Argentina 716.451
22 Flag of the Netherlands.svg Niderland 701.366
23 Flag of Saudi Arabia.svg Səudiyyə Ərəbistanı 687.655
24 Flag of Thailand.svg Tailand 602.216
25 Flag of South Africa.svg CAR 554.988
26 Flag of Egypt.svg Misir 518.968
27 Flag of Pakistan.svg Pakistan 488.372
28 Flag of Colombia.svg Kolumbiya 471.890
29 Flag of Malaysia.svg Malayziya 463.689
30 Flag of Nigeria.svg Nigeriya 414.033
31 Flag of Belgium (civil).svg Belçika 413.746
32 Flag of the Philippines.svg Filippin 411.903
33 Flag of Sweden.svg İsveç 384.661
34 Flag of Venezuela.svg Venesuela 374.105
35 Flag of Switzerland.svg İsveçrə 353.568
Flag of Hong Kong.svg Honkonq 351.413
36 Flag of Austria.svg Avstriya 349.940
37 Flag of Ukraine.svg Ukrayna 329.327
38 Flag of Singapore.svg Sinqapur 314.906
39 Flag of Peru (state).svg Peru 301.963
40 Flag of Vietnam.svg Vyetnam 299.980
41 Flag of Chile.svg Çili 299.451
42 Flag of Greece.svg Yunanıstan 293.937
43 Flag of the Czech Republic.svg Çexiya 284.960
44 Flag of Bangladesh.svg Banqladeş 283.469
45 Flag of Romania.svg Rumıniya 267.147
46 Flag of Norway.svg Norveç 265.541
47 Flag of Algeria.svg Əlcəzair 263.349
48 Flag of the United Arab Emirates.svg BƏƏ 256.519
49 Flag of Portugal.svg Portuqaliya 248.507
50 Flag of Israel.svg İsrail 236.994
51 Flag of Kazakhstan.svg Qazaxıstan 216.782
52 Flag of Denmark.svg Danimarka 206.009
53 Flag of Hungary.svg Macarıstan 195.637
54 Flag of Finland.svg Finlandiya 194.303
55 Flag of Ireland.svg İrlandiya 187.090
56 Flag of Qatar.svg Qətər 174.939
57 Flag of Morocco.svg Mərakeş 164.518
58 Flag of Kuwait.svg Küveyt 153.538
59 Flag of Belarus.svg Belarus 141.766
60 Flag of Iraq.svg İraq 138.782
61 Flag of Ecuador.svg Ekvador 127.419
62 Flag of Slovakia.png Slovakiya 126.914
63 Flag of New Zealand.svg Yeni Zelandiya 123.709
64 Flag of Sri Lanka.svg Şri-Lanka 116.333
65 Flag of Angola.svg Anqola 116.253
66 Flag of Bulgaria.svg Bolqarıstan 101.033
67 Flag of Tunisia.svg Tunis 100.039
68 Flag of Uzbekistan.svg Özbəkistan 95.238
69 Flag of Ethiopia.svg Efiopiya 94.848
70 Flag of the Dominican Republic.svg Dominikan Respublikası 93.381
71 Flag of Azerbaijan.svg Azərbaycan 93.054
72 Flag of Sudan.svg Sudan + Flag of South Sudan.svg Cənubi Sudan 89.161
73 Flag of Oman.svg Oman 84.997
74 Flag of Myanmar.svg Myanma 82.678
75 Flag of Croatia.svg Xorvatiya 79.299
76 Flag of Serbia.svg Serbiya 78.754
77 Flag of Ghana.svg Qana 75.656
78 Flag of Guatemala.svg Qvatemala 74.844
79 Flag of Kenya.svg Keniya 71.207
80 Flag of Tanzania.svg Tanzaniya 67.904
81 Flag of Lithuania.svg Litva 61.604
82 Flag of Lebanon.svg Livan 61.443
83 Flag of Slovenia.png Sloveniya 58.299
84 Flag of Yemen.svg Yəmən 57.966
85 Flag of Costa Rica.svg Kosta-Rika 55.020
86 Flag of Bolivia.svg Boliviya 50.944
87 Flag of Uruguay.svg Uruqvay 50.907
88 Flag of Panama.svg Panama 50.611
89 Flag of Uganda.svg Uqanda 47.779
90 Flag of Cameroon.png Kamerun 47.296
91 Flag of El Salvador.svg Salvador 44.575
92 Flag of Turkmenistan.svg Türkmənistan 43.335
93 Flag of Luxembourg.svg Lüksemburq 41.447
94 Flag of Paraguay.svg Paraqvay 40.643
95 Flag of Libya.svg Liviya 38.984
96 Flag of Nepal.svg Nepal 37.795
97 Flag of Jordan.svg İordaniya 36.939
98 Flag of Côte d'Ivoire.svg Kot-d'İvuar 36.068
99 Flag of Honduras.svg Honduras 35.699
100 Flag of Latvia.svg Latviya 34.892
101 Flag of Cambodia.svg Kamboca 33.463
102 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosniya və Herseqovina 31.638
103 Flag of Bahrain.svg Bəhreyn 31.101
104 Flag of Afghanistan.svg Əfqanıstan 29.731
105 Flag of Botswana.svg Botsvana 29.707
106 Flag of Estonia.svg Estoniya 27.313
107 Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad və Tobaqo 26.538
108 Flag of Equatorial Guinea.svg Ekvatorial Qvineya 26.147
109 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg KDR 25.262
110 Flag of Senegal.svg Seneqal 25.152
111 Flag of Albania.svg Albaniya 24.910
112 Flag of Jamaica.svg Yamayka 24.750
113 Flag of Gabon.svg Qabon 24.571
114 Flag of Georgia.svg Gürcüstan 24.541
115 Flag of Mozambique.svg Mozambik 23.886
116 Flag of Cyprus.svg Kipr 23.728
117 Flag of Burkina Faso.svg Burkina-Faso 22.042
118 Flag of Zambia.svg Zambiya 21.882
119 Flag of Macedonia.svg Makedoniya 21.345
120 Flag of Brunei.svg Bruney 20.969
121 Flag of Madagascar.svg Madaqaskar 20.400
122 Flag of Chad.svg Çad 19.543
123 Flag of Mauritius.svg Mavriki 19.276
124 Flag of Nicaragua.svg Nikaraqua 18.878
125 [[Şəkil:|border|22px]] Konqo Respublikası 18.250
126 Flag of Armenia.svg Ermənistan 17.941
127 Flag of Mali.svg Mali 17.872
128 Flag of Laos.svg Laos 17.433
129 Flag of Papua New Guinea.svg Papua-Yeni Qvineya 16.863
130 Flag of Tajikistan.svg Tacikistan 16.221
131 Flag of Namibia.svg Namibiya 15.743
132 Flag of Benin.svg Benin 14.683
133 Flag of Malawi.svg Malavi 13.901
134 Flag of Rwanda.svg Ruanda 13.684
135 Flag of Mongolia.svg Monqolustan 13.264
136 Flag of Kyrgyzstan.svg Qırğızıstan 13.125
137 Flag of Kosovo.svg Kosovo 12.859
138 Flag of Iceland.svg İslandiya 12.409
139 Flag of Haiti.svg Haiti 12.365
140 Flag of Moldova.svg Moldova 11.998
141 Flag of Niger.svg Niger 11.632
142 Flag of Guinea.svg Qvineya 11.464
143 Flag of the Bahamas.svg Baham adaları 10.785
144 Flag of Malta.svg Malta 10.757
145 Flag of East Timor.svg Şərqi Timor 9.507
146 Flag of Montenegro.svg Monteneqro 7.157
147 Flag of Mauritania.svg Mavritaniya 7.093
148 Flag of Barbados.svg Barbados 6.493
149 Flag of Togo.svg Toqo 6.415
150 Flag of Swaziland.svg Svazilend 6.233
151 Flag of Zimbabwe.svg Zimbabve 6.127
152 Flag of Guyana.svg Qayana 5.783
153 Flag of Burundi.svg Burundi 5.184
154 Flag of Sierra Leone.svg Syerra-Leone 5.093
155 Flag of Suriname.svg Surinam 5.060
156 Flag of Bhutan.svg Butan 4.287
157 Flag of Fiji.svg Fici 4.133
158 Flag of Eritrea.svg Eritreya 4.037
159 Flag of Lesotho.svg Lesoto 3.804
160 Flag of the Central African Republic.svg MAR 3.641
161 Flag of The Gambia.svg Qambiya 3.496
162 Flag of Maldives.svg Maldiv adaları 2.841
163 Flag of Belize.svg Beliz 2.800
164 Flag of Seychelles.svg Seyşel adaları 2.245
165 Flag of Djibouti.svg Cibuti 2.231
166 Flag of Saint Lucia.svg Sent-Lüsiya 2.101
167 Flag of Cape Verde.svg Kabo-Verde 2.052
168 Flag of Guinea-Bissau.svg Qvineya-Bisau 1.925
169 Flag of Liberia.svg Liberiya 1.769
170 Flag of the Solomon Islands.svg Solomon adaları 1.725
171 Flag of Antigua and Barbuda.svg Antiqua və Barbuda 1.575
172 Flag of Grenada.svg Qrenada 1.449
173 Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Sent-Vinsent və Qrenadin 1.259
174 Flag of Vanuatu.svg Vanuatu 1.204
175 Flag of Samoa.svg Samoa 1.090
176 Flag of Dominica.svg Dominika 0.977
177 Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Sent-Kits və Nevis 0.875
178 Flag of the Comoros.svg Komor adaları 0.837
179 Flag of Tonga.svg Tonqa 0.763
180 Flag of Kiribati.svg Kiribati 0.599
181 Flag of Sao Tome and Principe.svg San-Tome və Prinsipi 0.379
182 Flag of Tuvalu.svg Tuvalu 0.037
Flag of Syria.svg Suriya
Yer Ölkə ÜDM $Milyard İl
The Earth seen from Apollo 17.jpg
Dünya
80,855.211 2011
Flag of Europe.svg Avropa İttifaqı 16,441.916 2011
1 Flag of the United States.svg ABŞ 14,991.300 2011
2 Flag of the People's Republic of China.svg ÇXR 11,290.911 2011
3 Flag of India.svg Hindistan 4,503.069 2011
4 Flag of Japan.svg Yaponiya 4,385.868 2011
5 Flag of Germany.svg Almaniya 3,227.444 2011
6 Flag of Russia.svg Rusiya 3,015.434 2011
7 Flag of France.svg Fransa 2,306.351 2011
8 Flag of Brazil.svg Braziliya 2,289.009 2011
9 Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya 2,233.587 2011
10 Flag of Italy.svg İtaliya 1,983.986 2011
11 Flag of Mexico.svg Meksika 1,752.459 2011
12 Flag of South Korea.svg Cənubi Koreya 1,507.614 2011
13 Flag of Spain.svg İspaniya 1,481.583 2011
14 Flag of Canada.svg Kanada 1,392.055 2011
15 Flag of Turkey.svg Türkiyə 1,259.982 2011
16 Flag of Indonesia.svg İndoneziya 1,123.469 2011
17 Flag of Australia.svg Avstraliya 898.513 2011
18 Flag of Iran.svg İran 839.571 2009
19 Flag of Poland.svg Polşa 812.495 2011
20 Flag of Argentina.svg Argentina 715.586 2011
21 Flag of the Netherlands.svg Niderland 714.117 2011
22 Flag of Saudi Arabia.svg Səudiyyə Ərəbistanı 681.507 2011
23 Flag of Thailand.svg Tailand 601.061 2011
24 Flag of South Africa.svg CAR 554.418 2011
25 Flag of Egypt.svg Misir 518.413 2011
26 Flag of Pakistan.svg Pakistan 485.136 2011
27 Flag of Colombia.svg Kolumbiya 470.821 2011
28 Flag of Malaysia.svg Malayziya 463.216 2011
29 Flag of Belgium (civil).svg Belçika 426.762 2011
30 Flag of Nigeria.svg Nigeriya 411.547 2011
31 Flag of Switzerland.svg İsveçrə 405.329 2011
32 Flag of Sweden.svg İsveç 391.992 2011
33 Flag of the Philippines.svg Filippin 390.724 2011
34 Flag of the United Arab Emirates.svg BƏƏ 377.924 2011
35 Flag of Venezuela.svg Venesuela 373.258 2011
Flag of Hong Kong.svg Honkonq 357.475 2011
36 Flag of Austria.svg Avstriya 355.245 2011
37 Flag of Ukraine.svg Ukrayna 329.454 2011
38 Flag of Romania.svg Rumıniya 323.822 2011
39 Flag of Singapore.svg Sinqapur 314.586 2011
40 Flag of Algeria.svg Əlcəzair 311.419 2011
41 Flag of Greece.svg Yunanıstan 303.987 2011
42 Flag of Peru (state).svg Peru 303.342 2011
43 Flag of Vietnam.svg Vyetnam 301.728 2011
44 Flag of Chile.svg Çili 295.741 2011
45 Flag of Norway.svg Norveç 282.721 2011
46 Flag of the Czech Republic.svg Çexiya 273.662 2011
47 Flag of Portugal.svg Portuqaliya 270.650 2011
48 Flag of Bangladesh.svg Banqladeş 269.127 2011
49 Flag of Denmark.svg Danimarka 228.616 2011
50 Flag of Kazakhstan.svg Qazaxıstan 218.393 2011
51 Flag of Israel.svg İsrail 217.653 2010
52 Flag of Hungary.svg Macarıstan 203.251 2010
53 Flag of Finland.svg Finlandiya 196.629 2010
54 Flag of Ireland.svg İrlandiya 178.036 2010
55 Flag of Morocco.svg Mərakeş 151.638 2010
56 Flag of Belarus.svg Belarus 134.561 2010
57 Flag of New Zealand.svg Yeni Zelandiya 130.662 2010
58 Flag of Slovakia.png Slovakiya 129.843 2010
59 Flag of Kuwait.svg Küveyt 128.895 2007
60 Flag of Qatar.svg Qətər 128.187 2009
61 Flag of Ecuador.svg Ekvador 117.241 2010
62 Flag of Angola.svg Anqola 115.167 2010
63 Flag of Iraq.svg İraq 113.238 2010
64 Flag of Syria.svg Suriya 107.304 2010
65 Flag of Libya.svg Liviya 105.444 2009
66 Flag of Sri Lanka.svg Şri-Lanka 105.139 2010
67 Flag of Bulgaria.svg Bolqarıstan 103.946 2010
68 Flag of Sudan.svg Sudan + Flag of South Sudan.svg Cənubi Sudan 97.512 2010
69 Flag of the Dominican Republic.svg Dominikan Respublikası 92.129 2010
70 Flag of Tunisia.svg Tunis 89.925 2010
71 Flag of Azerbaijan.svg Azərbaycan 89.292 2010
72 Flag of Uzbekistan.svg Özbəkistan 87.026 2010
73 Flag of Croatia.svg Xorvatiya 86.342 2010
74 Flag of Ethiopia.svg Efiopiya 85.713 2010
75 Flag of Serbia.svg Serbiya 83.776 2010
76 Flag of Oman.svg Oman 72.018 2009
77 Flag of Guatemala.svg Qvatemala 68.204 2010
78 Flag of Kenya.svg Keniya 66.225 2010
79 Flag of Tanzania.svg Tanzaniya 62.233 2010
80 Flag of Lithuania.svg Litva 60.383 2010
81 Flag of Lebanon.svg Livan 58.965 2010
82 Flag of Yemen.svg Yəmən 57.960 2009
83 Flag of Slovenia.png Sloveniya 56.568 2010
84 Flag of Costa Rica.svg Kosta-Rika 52.885 2010
85 Flag of Panama.svg Panama 48.804 2010
86 Flag of Uruguay.svg Uruqvay 47.922 2010
87 Flag of Bolivia.svg Boliviya 47.825 2010
88 Flag of Luxembourg.svg Lüksemburq 45.408 2010
89 Flag of Cameroon.png Kamerun 44.374 2010
90 Flag of Uganda.svg Uqanda 42.215 2010
91 Flag of El Salvador.svg Salvador 41.445 2010
92 Flag of Ghana.svg Qana 39.644 2010
93 Flag of Turkmenistan.svg Türkmənistan 39.488 2010
94 Flag of Côte d'Ivoire.svg Kot-d'İvuar 37.207 2010
95 Flag of Latvia.svg Latviya 36.586 2010
96 Flag of Nepal.svg Nepal 35.650 2010
97 Flag of Jordan.svg İordaniya 34.507 2010
98 Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad və Tobaqo 34.259 2010
99 Flag of Paraguay.svg Paraqvay 33.256 2010
100 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosniya və Herseqovina 32.903 2010
Flag of Macau.svg Makao 32.208 2009
101 Flag of Afghanistan.svg Əfqanıstan 31.044 2008
102 Flag of Cambodia.svg Kamboca 30.397 2010
103 Flag of Bahrain.svg Bəhreyn 29.893 2010
104 Flag of Honduras.svg Honduras 29.568 2010
105 Flag of Albania.svg Albaniya 28.252 2010
106 Flag of Botswana.svg Botsvana 27.669 2010
107 Flag of Estonia.svg Estoniya 26.837 2010
108 Flag of Cyprus.svg Kipr 24.583 2009
109 Flag of Equatorial Guinea.svg Ekvatorial Qvineya 24.146 2010
110 Flag of Senegal.svg Seneqal 23.832 2010
111 Flag of Macedonia.svg Makedoniya 22.815 2010
112 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg KDR 22.735 2010
113 Flag of Gabon.svg Qabon 22.471 2010
114 Flag of Georgia.svg Gürcüstan 22.419 2010
115 Flag of Mozambique.svg Mozambik 21.871 2010
116 Flag of Jamaica.svg Yamayka 21.183 2010
117 Flag of Burkina Faso.svg Burkina-Faso 20.529 2010
118 Flag of Zambia.svg Zambiya 20.041 2010
119 Flag of Madagascar.svg Madaqaskar 19.916 2010
120 Flag of Brunei.svg Bruney 19.394 2009
121 Flag of Mauritius.svg Mavriki 17.394 2010
122 [[Şəkil:|border|22px]] Konqo Respublikası 17.036 2010
123 Flag of Papua New Guinea.svg Papua-Yeni Qvineya 16.827 2010
124 Flag of Armenia.svg Ermənistan 16.556 2010
125 Flag of Mali.svg Mali 16.241 2010
126 Flag of Nicaragua.svg Nikaraqua 16.008 2010
127 Flag of Laos.svg Laos 15.766 2010
128 Flag of Chad.svg Çad 15.269 2010
129 Flag of Tajikistan.svg Tacikistan 14.767 2010
130 Flag of Namibia.svg Namibiya 14.672 2010
131 Flag of Benin.svg Benin 13.944 2010
132 Flag of Malawi.svg Malavi 13.047 2010
133 Flag of Rwanda.svg Ruanda 12.268 2010
134 Flag of Kyrgyzstan.svg Qırğızıstan 12.107 2010
135 Flag of Niger.svg Niger 11.209 2010
136 Flag of Iceland.svg İslandiya 11.093 2010
137 Flag of Haiti.svg Haiti 11.017 2010
138 Flag of Mongolia.svg Monqolustan 11.017 2010
139 Flag of Moldova.svg Moldova 10.995 2010
140 Flag of Guinea.svg Qvineya 10.806 2010
141 Flag of Malta.svg Malta 10.251 2009
Flag of Palestine.svg Fələstin Dövləti 8.812 2005
142 Flag of the Bahamas.svg Baham adaları 8.639 2010
143 Flag of Montenegro.svg Monteneqro 8.005 2010
144 Flag of Mauritania.svg Mavritaniya 6.676 2010
145 Flag of Togo.svg Toqo 5.971 2010
146 Flag of Swaziland.svg Svazilend 5.969 2010
147 Flag of Barbados.svg Barbados 5.251 2009
148 Flag of Sierra Leone.svg Syerra-Leone 4.815 2010
149 Flag of Suriname.svg Surinam 3.949 2009
150 Flag of Fiji.svg Fici 3.867 2010
151 Flag of Bhutan.svg Butan 3.840 2010
152 Flag of the Central African Republic.svg MAR 3.446 2010
153 Flag of Burundi.svg Burundi 3.399 2010
154 Flag of Lesotho.svg Lesoto 3.330 2010
155 Flag of Eritrea.svg Eritreya 2.847 2010
156 Flag of The Gambia.svg Qambiya 2.420 2010
157 Flag of Guyana.svg Qayana 2.333 2010
158 Flag of Belize.svg Beliz 2.263 2010
159 Flag of Seychelles.svg Seyşel adaları 1.996 2010
160 Flag of Djibouti.svg Cibuti 1.995 2009
161 Flag of Cape Verde.svg Kabo-Verde 1.961 2010
162 Flag of Maldives.svg Maldiv adaları 1.795 2010
163 Flag of Guinea-Bissau.svg Qvineya-Bisau 1.784 2010
164 Flag of Liberia.svg Liberiya 1.660 2010
165 Flag of Saint Lucia.svg Sent-Lüsiya 1.610 2010
166 Flag of Antigua and Barbuda.svg Antiqua və Barbuda 1.458 2010
167 Flag of the Solomon Islands.svg Solomon adaları 1.447 2010
168 Flag of Vanuatu.svg Vanuatu 1.096 2010
169 Flag of East Timor.svg Şərqi Timor 1.035 2010
170 Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Sent-Vinsent və Qrenadin 0.940 2010
171 Flag of Grenada.svg Qrenada 0.849 2010
172 Flag of the Comoros.svg Komor adaları 0.800 2010
173 Flag of Samoa.svg Samoa 0.800 2010
174 Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Sent-Kits və Nevis 0.683 2010
175 Flag of Dominica.svg Dominika 0.667 2010
176 Flag of Tonga.svg Tonqa 0.477 2010
177 Flag of the Federated States of Micronesia.svg Mikroneziya 0.354 2010
178 Flag of Sao Tome and Principe.svg San-Tome və Prinsipi 0.311 2010
179 Flag of Palau.svg Palau 0.281 2010
180 Flag of Kiribati.svg Kiribati 0.244 2010
Yer Ölkə ÜDM $Milyard İl
The Earth seen from Apollo 17.jpg
Dünya
78,940 2011
Flag of Europe.svg
Avropa İttifaqı
15,700 2012
1 Flag of the United States.svg ABŞ 15,670 2012
2 Flag of the People's Republic of China.svg ÇXR 12,380 2012
3 Flag of India.svg Hindistan 4,735 2012
4 Flag of Japan.svg Yaponiya 4,617 2012
5 Flag of Germany.svg Almaniya 3,194 2012
6 Flag of Russia.svg Rusiya 2,509 2012
7 Flag of Brazil.svg Braziliya 2,362 2012
8 Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya 2,323 2012
9 Flag of France.svg Fransa 2,253 2012
10 Flag of Italy.svg İtaliya 1,834 2012
11 Flag of Mexico.svg Meksika 1,758 2012
12 Flag of South Korea.svg Cənubi Koreya 1,622 2012
13 Flag of Canada.svg Kanada 1,446 2012
14 Flag of Spain.svg İspaniya 1,407 2012
15 Flag of Indonesia.svg İndoneziya 1,212 2012
16 Flag of Turkey.svg Türkiyə 1,125 2012
17 Flag of Iran.svg İran 997 2012
18 Flag of Australia.svg Avstraliya 960.7 2012
19 Flag of the Republic of China.svg Çin Respublikası 901.9 2012
20 Flag of Poland.svg Polşa 802 2012
21 Flag of Argentina.svg Argentina 746.9 2012
22 Flag of Saudi Arabia.svg Səudiyyə Ərəbistanı 740 2012
23 Flag of the Netherlands.svg Niderland 709 2012
24 Flag of Thailand.svg Tailand 646 2012
25 Flag of South Africa.svg CAR 578 2012
26 Flag of Egypt.svg Misir 537 2012
27 Flag of Pakistan.svg Pakistan 514 2012
28 Flag of Colombia.svg Kolumbiya 467 2011
29 Flag of Malaysia.svg Malayziya 447 2011
30 Flag of Nigeria.svg Nigeriya 414.5 2011
31 Flag of Belgium (civil).svg Belçika 412 2011
32 Flag of the Philippines.svg Filippin 393.4 2011
33 Flag of Sweden.svg İsveç 379.4 2011
34 Flag of Venezuela.svg Venesuela 368.8 2011
Flag of Hong Kong.svg Honkonq 353.7 2011
35 Flag of Austria.svg Avstriya 351.4 2011
36 Flag of Switzerland.svg İsveçrə 340.5 2011
37 Flag of Ukraine.svg Ukrayna 327.4 2011
38 Flag of Singapore.svg Sinqapur 314.5 2011
39 Flag of Greece.svg Yunanıstan 305.6 2011
40 Flag of Peru (state).svg Peru 299.7 2011
41 Flag of Vietnam.svg Vyetnam 299.2 2011
42 Flag of Bangladesh.svg Banqladeş 282.5 2011
43 Flag of Chile.svg Çili 281 2011
44 Flag of the Czech Republic.svg Çexiya 272.2 2011
45 Flag of Norway.svg Norveç 264.5 2011
46 Flag of Algeria.svg Əlcəzair 264.1 2011
47 Flag of Romania.svg Rumıniya 263.9 2011
48 Flag of the United Arab Emirates.svg BƏƏ 260.8 2011
49 Flag of Portugal.svg Portuqaliya 246.9 2011
50 Flag of Israel.svg İsrail 235.1 2011
51 Flag of Kazakhstan.svg Qazaxıstan 214.5 2011
52 Flag of Denmark.svg Danimarka 208.8 2011
53 Flag of Hungary.svg Macarıstan 195.9 2011
54 Flag of Finland.svg Finlandiya 195.6 2011
55 Flag of Ireland.svg İrlandiya 182.1 2011
56 Flag of Qatar.svg Qətər 181.7 2011
57 Flag of Morocco.svg Mərakeş 163 2011
58 Flag of Kuwait.svg Küveyt 149.8 2011
59 Flag of Belarus.svg Belarus 140.9 2011
60 Flag of Iraq.svg İraq 127.2 2011
61 Flag of Slovakia.png Slovakiya 126.9 2011
62 Flag of Ecuador.svg Ekvador 124.8 2011
63 Flag of New Zealand.svg Yeni Zelandiya 123.3 2011
64 Flag of Angola.svg Anqola 115.9 2011
65 Flag of Sri Lanka.svg Şri-Lanka 115.1 2011
66 Flag of Cuba.svg Kuba 114.1 2010
67 Flag of Syria.svg Suriya 107.6 2011
68 Flag of Tunisia.svg Tunis 101.7 2011
69 Flag of Bulgaria.svg Bolqarıstan 101.2 2011
70 Flag of Sudan.svg Sudan 97.21 2011
71 Flag of Ethiopia.svg Efiopiya 94.76 2011
72 Flag of Uzbekistan.svg Özbəkistan 94.04 2011
73 Flag of the Dominican Republic.svg Dominikan Respublikası 93.23 2011
74 Flag of Azerbaijan.svg Azərbaycan 93.02 2011
75 Flag of Myanmar.svg Myanma 82.72 2011
76 Flag of Croatia.svg Xorvatiya 80.89 2011
77 Flag of Oman.svg Oman 80.89 2011
78 Flag of Serbia.svg Serbiya 79.09 2011
79 Flag of Ghana.svg Qana 74.77 2011
80 Flag of Guatemala.svg Qvatemala 73.95 2011
81 Flag of Kenya.svg Keniya 71.5 2011
Flag of Puerto Rico.svg Puerto-Riko 64.84 2010
82 Flag of Tanzania.svg Tanzaniya 63.44 2011
83 Flag of Yemen.svg Yəmən 63.24 2011
84 Flag of Lebanon.svg Livan 61.61 2011
85 Flag of Lithuania.svg Litva 61.3 2011
86 Flag of Slovenia.png Sloveniya 58.56 2011
87 Flag of Costa Rica.svg Kosta-Rika 54.47 2011
88 Flag of Uruguay.svg Uruqvay 52.02 2011
89 Flag of Bolivia.svg Boliviya 51.41 2011
90 Flag of Panama.svg Panama 48.76 2011
91 Flag of Cameroon.png Kamerun 47.12 2011
92 Flag of Uganda.svg Uqanda 45.9 2011
93 Flag of El Salvador.svg Salvador 44.78 2011
94 Flag of Luxembourg.svg Lüksemburq 43.55 2011
95 Flag of Turkmenistan.svg Türkmənistan 41.51 2011
96 Flag of North Korea.svg KXDR 40 2011
97 Flag of Nepal.svg Nepal 37.74 2011
98 Flag of Jordan.svg İordaniya 36.82 2011
99 Flag of Paraguay.svg Paraqvay 36.21 2011
100 Flag of Honduras.svg Honduras 35.6 2011
101 Flag of Côte d'Ivoire.svg Kot-d'İvuar 35.6 2011
102 Flag of Latvia.svg Latviya 34.58 2011
103 Flag of Cambodia.svg Kamboca 32.95 2011
104 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosniya və Herseqovina 31.72 2011
105 Flag of Bahrain.svg Bəhreyn 30.8 2011
106 Flag of Botswana.svg Botsvana 30.09 2011
107 Flag of Afghanistan.svg Əfqanıstan 29.99 2011
108 Flag of Estonia.svg Estoniya 26.93 2011
109 Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad və Tobaqo 26.83 2011
110 Flag of Equatorial Guinea.svg Ekvatorial Qvineya 26.11 2011
111 Flag of Senegal.svg Seneqal 25.4 2011
112 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg KDR 25.19 2011
113 Flag of Albania.svg Albaniya 24.99 2011
114 Flag of Jamaica.svg Yamayka 24.58 2011
115 Flag of Gabon.svg Qabon 24.28 2011
116 Flag of Georgia.svg Gürcüstan 24.28 2011
117 Flag of Mozambique.svg Mozambik 23.87 2011
118 Flag of Cyprus.svg Kipr 23.77 2011
119 Flag of Zambia.svg Zambiya 21.93 2011
120 Flag of Burkina Faso.svg Burkina-Faso 21.83 2011
121 Flag of Macedonia.svg Makedoniya 21.32 2011
122 Flag of Brunei.svg Bruney 21.11 2011
123 Flag of Madagascar.svg Madaqaskar 20.6 2011
124 Flag of Chad.svg Çad 19.69 2011
125 Flag of Mauritius.svg Mavriki 19.28 2011
126 Flag of Nicaragua.svg Nikaraqua 18.77 2011
Flag of Macau.svg Makao 18.47 2009
127 [[Şəkil:|border|22px]] Konqo Respublikası 18.36 2011
128 Flag of Mali.svg Mali 18.26 2011
129 Flag of Armenia.svg Ermənistan 17.95 2011
130 Flag of Laos.svg Laos 17.44 2011
131 Flag of Papua New Guinea.svg Papua-Yeni Qvineya 16.7 2011
132 Flag of Tajikistan.svg Tacikistan 16.01 2011
133 Flag of Namibia.svg Namibiya 15.5 2011
134 Flag of Benin.svg Benin 14.79 2011
135 Flag of Malawi.svg Malavi 13.77 2011
136 Flag of Rwanda.svg Ruanda 13.46 2011
137 Flag of Kyrgyzstan.svg Qırğızıstan 13.16 2011
Flag of Kosovo.svg Kosovo 12.85 2011
Flag of Palestine.svg Fələstin Dövləti 12.79 2009
138 Flag of Mongolia.svg Monqolustan 12.55 2011
139 Flag of Haiti.svg Haiti 12.44 2011
140 Flag of Iceland.svg İslandiya 12.33 2011
141 Flag of Moldova.svg Moldova 12.04 2011
142 Flag of Niger.svg Niger 11.93 2011
143 Flag of Guinea.svg Qvineya 11.53 2011
144 Flag of Malta.svg Malta 10.91 2011
145 Flag of the Bahamas.svg Baham adaları 10.81 2011
146 Flag of Mauritania.svg Mavritaniya 7.242 2011
147 Flag of Montenegro.svg Monteneqro 6.957 2011
148 Flag of Barbados.svg Barbados 6.528 2011
149 Flag of Togo.svg Toqo 6.324 2011
150 Flag of Swaziland.svg Svazilend 6.12 2011
151 Flag of Zimbabwe.svg Zimbabve 5.916 2011
152 Flag of Somalia.svg Somali 5.896 2010
153 Flag of Guyana.svg Qayana 5.814 2011
154 Flag of Monaco.svg Monako 5.47 2010
Flag of Jersey.svg Cersi 5.1 2005
155 Flag of Suriname.svg Surinam 5.1 2011
156 Flag of Sierra Leone.svg Syerra-Leone 5.1 2011
157 Flag of Liechtenstein.svg Lixtenşteyn 5.028 2008
Flag of French Polynesia.svg Fransa Polineziyası 4.718 2004
Flag of Bermuda.svg Bermud adaları 4.5 2004
158 Flag of Bhutan.svg Butan 4.284 2011
159 Flag of Fiji.svg Fici 4.08 2011
160 Flag of Eritrea.svg Eritreya 3.978 2011
161 Flag of The Gambia.svg Qambiya 3.774 2011
162 Flag of the Central African Republic.svg MAR 3.672 2011
163 Flag of Burundi.svg Burundi 3.672 2011
164 Flag of Lesotho.svg Lesoto 3.672 2011
165 Flag of East Timor.svg Şərqi Timor 3.366 2011
166 Flag of Andorra.svg Andorra 3.169 2011
Flag of FLNKS.svg Yeni Kaledoniya 3.158 2003
Kuraçao 2.838 2008
167 Flag of Belize.svg Beliz 2.754 2011
168 Flag of Maldives.svg Maldiv adaları 2.754 2011
Flag of Guernsey.svg Gernsi 2.742 2005
Flag of the Isle of Mann.svg Men adası 2.719 2005
Flag of Aruba.svg Aruba 2.258 2005
Flag of the Cayman Islands.svg Kayman adaları 2.25 2008
169 Flag of Djibouti.svg Cibuti 2.244 2011
170 Flag of Seychelles.svg Seyşel adaları 2.244 2011
171 Flag of Saint Lucia.svg Sent-Lüsiya 2.142 2011
172 Flag of Cape Verde.svg Kabo-Verde 2.04 2011
Flag of Greenland.svg Qrenlandiya 1.989 2009
173 Flag of Guinea-Bissau.svg Qvineya-Bisau 1.938 2011
174 Flag of Liberia.svg Liberiya 1.836 2011
175 Flag of the Solomon Islands.svg Solomon adaları 1.734 2011
176 Flag of Antigua and Barbuda.svg Antiqua və Barbuda 1.734 2011
Flag of the United States Virgin Islands.svg Amerika Virgin adaları 1.577 2004
Flag of the Faroe Islands.svg Farer adaları 1.465 2008
177 Flag of Grenada.svg Qrenada 1.428 2011
Flag of Gibraltar.svg Cəbəli-Tariq 1.275 2008
178 Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Sent-Vinsent və Qrenadin 1.224 2011
179 Flag of Vanuatu.svg Vanuatu 1.224 2011
180 Flag of San Marino.svg San-Marino 1.136 2011
181 Flag of Samoa.svg Samoa 1.122 2011
182 Flag of Dominica.svg Dominika 1.02 2011
183 Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Sent-Kits və Nevis 0.918 2011
Flag of the Sahrawi Arab Democratic Republic.svg Qərbi Sahara 0.9065 2007
Flag of the Northern Mariana Islands.svg Şimali Marian adaları 0.9 2000
Flag of the British Virgin Islands.svg Britaniya Virgin adaları 0.8534 2004
184 Flag of the Comoros.svg Komor adaları 0.816 2011
185 Flag of Tonga.svg Tonqa 0.816 2011
Sint-Marten 0.7947 2008
186 Flag of Kiribati.svg Kiribati 0.612 2011
Flag of American Samoa.svg Amerika Samoası 0.5753 2007
187 Flag of Sao Tome and Principe.svg San-Tome və Prinsipi 0.306 2011
188 Flag of the Federated States of Micronesia.svg Mikroneziya 0.2381 2008
Türk Şurası 0.216 2002
Flag of the Cook Islands.svg Kuk adaları 0.1832 2005
Flag of Anguilla.svg Angilya 0.1754 2009
189 Flag of Palau.svg Palau 0.164 2008
190 Flag of the Marshall Islands.svg Marşall adaları 0.1335 2008
Flag of the Falkland Islands.svg Folklend adaları 0.1051 2002
Flag of France.svg Uollis və Futuna 0.06 2004
191 Flag of Nauru.svg Nauru 0.06 2005
Flag of Saint-Pierre and Miquelon.svg Sen-Pyer və Mikelon 0.0483 2003
192 Flag of Tuvalu.svg Tuvalu 0.036 2010
Flag of Montserrat.svg Montserrat 0.029 2002
Flag of Saint Helena.svg Müqəddəs Yelena, Askenson və Tristan-da-Kunya adaları 0.018 1998
Flag of Niue.svg Niue 0.01001 2003
Flag of Tokelau.svg Tokelau 0.0015 1993

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]