Mövcud valyutaların siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Dövlətlər və ərazilər üzrə mövcud valyutaların siyahısı[redaktə | əsas redaktə]

Dövlət və ya ərazi[1] Valyuta[1][2] Simvol[3][A] ISO code[2] Xırda
pul
Əsas pulun
xırdalanma
sayı
Abxaziya Abxaziya Abxaziya apsarı[B] (yoxdur) (yoxdur) (yoxdur) (yoxdur)
Rus rublu RUB Kopeyka 100
Əfqanıstan Əfqanıstan Əfqanıstan əfqanisi ؋ AFN Pul 100
Akrotiri və Dekeliya Akrotiri və Dekeliya Avro EUR Sent 100
Albaniya Albaniya Albaniya leki L ALL Qindarkë 100
Olderni Olderni Olderni funtu[B] £ (yoxdur) Penni 100
Britaniya funtu[C] £ GBP Penni 100
Gernsi funtu £ GGP[D] Penni 100
Əlcəzair Əlcəzair Əlcəzair dinarı د.ج DZD Santim 100
Andorra Andorra Avro EUR Sent 100
Anqola Anqola Anqola kvanzası Kz AOA Sentimo 100
Angilya Angilya Şərqi Karib dolları $ XCD Sent 100
Antiqua və Barbuda Antiqua və Barbuda Şərqi Karib dolları $ XCD Sent 100
Argentina Argentina Argentina pesosu $ ARS Sentavo 100
Ermənistan Ermənistan Ermənistan dramı Armenian dram sign.svg AMD Luma 100
Aruba Aruba Aruba florini ƒ AWG Sent 100
Böyük Britaniya Yüksəliş adası Yüksəliş funtu[B] £ (yoxdur) Penni 100
Müqəddəs Yelena funtu £ SHP Penni 100
Avstraliya Avstraliya Avstraliya dolları $ AUD Sent 100
Avstriya Avstriya Avro EUR Sent 100
Azərbaycan Azərbaycan Azərbaycan manatı Azeri manat symbol.svg AZN Qəpik 100
Baham adaları Baham adaları Baham dolları $ BSD Sent 100
Bəhreyn Bəhreyn Bəhreyn dinarı .د.ب BHD Fils 1000
Banqladeş Banqladeş Banqladeş takası BDT Paisa 100
Barbados Barbados Barbados dolları $ BBD Sent 100
Belarus Belarus Yeni Belarus rublu Br BYR Kapeyka 100
Köhnə Belarus rublu[E] Br BYN Kapeyka 100
Belçika Belçika Avro EUR Sent 100
Beliz Beliz Beliz dolları $ BZD Sent 100
Benin Benin Qərbi Afrika AMİ frankı Fr XOF Sentim 100
Bermud adaları Bermud adaları Bermud dolları $ BMD Sent 100
Butan Butan Butan nqultrumu Nu. BTN Çetrum 100
Hindistan rupisi INR Paisa 100
Boliviya Boliviya Boliviya bolivianosu Bs. BOB Sentavo 100
Boneyr Boneyr ABŞ dolları $ USD Sent 100
Bosniya və Herseqovina Bosniya və Herseqovina Bosniya və Herseqovina konvertasiya olunan markası KM və ya КМ[F] BAM Feninq 100
Botsvana Botsvana Botsvana pulası P BWP Tebe 100
Braziliya Braziliya Braziliya realı R$ BRL Sentavo 100
Britaniya Hind Okeanı Əraziləri Britaniya Hind Okeanı Əraziləri ABŞ dolları $ USD Sent[G] 100
Britaniya Vircin adaları Britaniya Vircin adaları Britaniya Virgin adaları dolları[B] $ (yoxdur) Sent 100
ABŞ dolları $ USD Sent[G] 100
Bruney Bruney Bruney dolları $ BND Sen 100
Sinqapur dolları $ SGD Sent 100
Bolqarıstan Bolqarıstan Bolqarıstan levi лв BGN Stotinka 100
Burkina-Faso Burkina-Faso Qərbi Afrika AMİ frankı Fr XOF Sentim 100
Burundi Burundi Burundi frankı Fr BIF Sentim 100
Kamboca Kamboca Kamboca rieli KHR Sen 100
ABŞ dolları $ USD Sent 100
Kamerun Kamerun Mərkəzi Afrika AMİ frankı Fr XAF Sentim 100
Kanada Kanada Kanada dolları $ CAD Sent 100
Kabo-Verde Kabo-Verde Kabo-Verde eskudosu Esc or $ CVE Sentavo 100
Kayman adaları Kayman adaları Kayman adaları dolları $ KYD Sent 100
Mərkəzi Afrika Respublikası Mərkəzi Afrika Respublikası Mərkəzi Afrika AMİ frankı Fr XAF Sentim 100
Çad Çad Mərkəzi Afrika AMİ frankı Fr XAF Sentim 100
Çili Çili Çili pesosu $ CLP Sentavo 100
ÇXR ÇXR Çin yuanı ¥ və ya 元 CNY Fen[H] 100
Kokos adaları Kokos adaları Avstraliya dolları $ AUD Sent 100
Kolumbiya Kolumbiya Kolumbiya pesosu $ COP Sentavo 100
Komor adaları Komor adaları Komor frankı Fr KMF Sentim 100
Konqo Demokratik Respublikası Konqo Demokratik Respublikası Konqo frankı Fr CDF Sentim 100
Konqo Respublikası Konqo Respublikası Mərkəzi Afrika AMİ frankı Fr XAF Sentim 100
Kuk adaları Kuk adaları Yeni Zelandiya dolları $ NZD Sent 100
Kuk adaları dolları $ (yoxdur) Sent 100
Kosta-Rika Kosta-Rika Kosta-Rika kolonu CRC Sentimo 100
Kot-d'İvuar Kot-d'İvuar Qərbi Afrika AMİ frankı Fr XOF Sentim 100
Xorvatiya Xorvatiya Xorvatiya kunası kn HRK Lipa 100
Kuba Kuba Kuba konvertasiya olunan pesosu $ CUC Sentavo 100
Kuba pesosu $ CUP Sentavo 100
Kürasao Kürasao Niderland Antil adaları quldeni ƒ ANG Sent 100
Kipr Kipr Avro EUR Sent 100
Çexiya Çexiya Çex kronu CZK Haler 100
Danimarka Danimarka Danimarka kronu kr DKK Öre 100
Cibuti Cibuti Cibuti frankı Fr DJF Sentim 100
Dominika Dominika Şərqi Karib dolları $ XCD Sent 100
Dominikan Respublikası Dominikan Respublikası Dominikan pesosu $ DOP Sentavo 100
Şərqi Timor Şərqi Timor ABŞ dolları $ USD Sent[G] 100
(yoxdur) (yoxdur) (yoxdur) Sentavo[I] (yoxdur)
Ekvador Ekvador ABŞ dolları $ USD Sent[G] 100
(yoxdur) (yoxdur) (yoxdur) Sentavo[I] (yoxdur)
Misir Misir Misir funtu £ or ج.م EGP Piastr[J] 100
Salvador Salvador ABŞ dolları $ USD Sent[G] 100
Ekvatorial Qvineya Ekvatorial Qvineya Mərkəzi Afrika AMİ frankı Fr XAF Sentim 100
Eritreya Eritreya Eritreya nakfası Nfk ERN Sent 100
Estoniya Estoniya Avro EUR Sent 100
Efiopiya Efiopiya Efiopiya birri Br ETB Santim 100
Folklend adaları Folklend adaları Folklend adaları funtu £ FKP Penni 100
Farer adaları Farer adaları Danimarka kronu kr DKK Öre 100
Farer kronu kr (yoxdur) Oyra 100
Fici Fici Fici dolları $ FJD Sent 100
Finlandiya Finlandiya Avro EUR Sent 100
Fransa Fransa Avro EUR Sent 100
Fransa Polineziyası Fransa Polineziyası CFP frankı Fr XPF Sentim 100
Qabon Qabon Mərkəzi Afrika AMİ frankı Fr XAF Sentim 100
Qambiya Qambiya Qambiya dalasisi D GMD Butut 100
Gürcüstan Gürcüstan Gürcüstan larisi GEL Tetri 100
Almaniya Almaniya Avro EUR Sent 100
Qana Qana Qana sedisi GHS Peseva 100
Cəbəllütariq Cəbəllütariq Cəbəllütariq funtu £ GIP Penni 100
Yunanıstan Yunanıstan Avro EUR Sent 100
Qrenada Qrenada Şərqi Karib dolları $ XCD Sent 100
Qvatemala Qvatemala Qvatemala ketsalı Q GTQ Sentavo 100
Gernsi Gernsi Britaniya funtu[C] £ GBP Penni 100
Gernsi funtu £ (yoxdur) Penni 100
Qvineya Qvineya Qvineya frankı Fr GNF Sentim 100
Qvineya-Bisau Qvineya-Bisau Qərbi Afrika AMİ frankı Fr XOF Sentim 100
Qayana Qayana Qayana dolları $ GYD Sent 100
Haiti Haiti Haiti qurdu G HTG Sentim 100
Honduras Honduras Honduras lempirası L HNL Sentavo 100
Honkonq Honkonq Honkonq dolları $ HKD Sent 100
Macarıstan Macarıstan Macarıstan forinti Ft HUF Filler 100
İslandiya İslandiya İslandiya kronası kr ISK Eyrir 100
Hindistan Hindistan Hindistan rupisi INR Paisa 100
İndoneziya İndoneziya İndoneziya rupiası Rp IDR Sen 100
İran İran İran rialı IRR Dinar 100
İraq İraq İraq dinarı ع.د IQD Fils 1000
İrlandiya İrlandiya Avro EUR Sent 100
Men adası Men adası Britaniya funtu[C] £ GBP Penni 100
Men funtu £ IMP[D] Penni 100
İsrail İsrail Yeni İsrail şekeli ILS Aqora 100
İtaliya İtaliya Avro EUR Sent 100
Yamayka Yamayka Yamayka dolları $ JMD Sent 100
Yaponiya Yaponiya Yapon yeni ¥ JPY Sen[K] 100
Cersi Cersi Britaniya funtu[C] £ GBP Penni 100
Cersi funtu £ JEP[D] Penni 100
İordaniya İordaniya İordaniya dinarı د.ا JOD Piastr[L] 100
Qazaxıstan Qazaxıstan Qazaxıstan tengəsi Kazakhstani tenge symbol.svg KZT Tiin 100
Keniya Keniya Keniya şillinqi Sh KES Sent 100
Kiribati Kiribati Avstraliya dolları $ AUD Sent 100
Kiribati dolları[B] $ (yoxdur) Sent 100
Şimali Koreya Şimali Koreya Şimali Koreya vonası KPW Çon 100
Cənubi Koreya Cənubi Koreya Cənubi Koreya vonası KRW Jeon 100
Kosovo Kosovo Avro EUR Sent 100
Küveyt Küveyt Küveyt dinarı د.ك KWD Fils 1000
Qırğızıstan Qırğızıstan Qırğız somu лв KGS Tyiyn 100
Laos Laos Laos kipi LAK Att 100
Latviya Latviya Avro EUR Sent 100
Livan Livan Livan funtu ل.ل LBP Piastr 100
Lesoto Lesoto Lesoto lotisi L LSL Sente 100
Cənubi Afrika randı R ZAR Sent 100
Liberiya Liberiya Liberiya dolları $ LRD Sent 100
Liviya Liviya Liviya dinarı ل.د LYD Dirhəm 1000
Lixtenşteyn Lixtenşteyn İsveçrə frankı Fr CHF Rappen 100
Litva Litva Avro EUR Sent 100
Lüksemburq Lüksemburq Avro EUR Sent 100
Makao Makao Makao patakası P MOP Avo 100
Makedoniya Respublikası Makedoniya Respublikası Makedoniya denarı ден MKD Deni 100
Madaqaskar Madaqaskar Malaqasi ariarisi Ar MGA İraimbilanja 5
Malavi Malavi Malavi kvaçası MK MWK Tambala 100
Malayziya Malayziya Malayziya ringgiti RM MYR Sen 100
Maldiv adaları Maldiv adaları Maldiv rufiyası MVR Laari 100
Mali Mali Qərbi Afrika AMİ frankı Fr XOF Sentim 100
Malta Malta Avro EUR Sent 100
Marşall adaları Marşall adaları ABŞ dolları $ USD Sent[G] 100
Mavritaniya Mavritaniya Mavritaniya ugiyası UM MRO Xums 5
Mavriki Mavriki Mavriki rupisi MUR Sent 100
Meksika Meksika Meksika pesosu $ MXN Sentavo 100
Mikroneziya Mikroneziya Mikroneziya dolları[B] $ (yoxdur) Sent 100
ABŞ dolları $ USD Sent[G] 100
Moldova Moldova Moldova leyi L MDL Ban 100
Monako Monako Avro EUR Sent 100
Monqolustan Monqolustan Monqolustan tuqriki MNT Monqo 100
Monteneqro Monteneqro Avro EUR Sent 100
Montserrat Montserrat Şərqi Karib dolları $ XCD Sent 100
Mərakeş Mərakeş Mərakeş dirhəmi د.م. MAD Sentim 100
Mozambik Mozambik Mozambik metikalı MT MZN Sentavo 100
Myanma Myanma Birma kyatı Ks MMK Pya 100
Dağlıq Qarabağ Respublikası Dağlıq Qarabağ Respublikası[B] Ermənistan dramı Armenian dram sign.svg AMD Luma 100
Dağlıq Qarabağ dramı[B] դր. (yoxdur) Luma 100
Namibiya Namibiya Namibiya dolları $ NAD Sent 100
Cənubi Afrika randı R ZAR Sent 100
Nauru Nauru Avstraliya dolları $ AUD Sent 100
Nauru dolları[B] $ (yoxdur) Sent 100
Nepal Nepal Nepal rupisi NPR Paisa 100
Niderland Niderland[M] Avro EUR Sent 100
Yeni Kaledoniya Yeni Kaledoniya CFP frankı Fr XPF Sentim 100
Yeni Zelandiya Yeni Zelandiya Yeni Zelandiya dolları $ NZD Sent 100
Nikaraqua Nikaraqua Nikaraqua kordobası C$ NIO Sentavo 100
Niger Niger Qərbi Afrika AMİ frankı Fr XOF Sentim 100
Nigeriya Nigeriya Nigeriya nayrası NGN Kobo 100
Niue Niue Yeni Zelandiya dolları $ NZD Sent 100
Niue dolları[B] $ (yoxdur) Sent 100
Şimali Kipr Türk Respublikası Şimali Kipr Türk Respublikası Türk lirəsi Turkish lira symbol black.svg TRY Quruş 100
Norveç Norveç Norveç kronu kr NOK Öre 100
Oman Oman Oman rialı ر.ع. OMR Baisa 1000
Pakistan Pakistan Pakistan rupisi PKR Paisa 100
Palau Palau Palau dolları[B] $ (yoxdur) Sent 100
ABŞ dolları $ USD Sent[G] 100
Fələstin Fələstin Yeni İsrail şekeli ILS Aqora 100
İordaniya dinarı د.ا JOD Piastr[L] 100
Panama Panama Panama balboası B/. PAB Sentesimo 100
ABŞ dolları $ USD Sent[G] 100
Papua-Yeni Qvineya Papua-Yeni Qvineya Papua-Yeni Qvineya kinası K PGK Toea 100
Paraqvay Paraqvay Paraqvay quaranisi PYG Sentimo 100
Peru Peru Yeni Peru solu S/. PEN Sentimo 100
Filippin Filippin Filippin pesosu PHP Sentavo 100
Pitkern adaları Pitkern adaları Yeni Zelandiya dolları $ NZD Sent 100
Pitkern adaları dolları[B] $ (yoxdur) Sent 100
Polşa Polşa Polşa zlotısı PLN Qroş 100
Portuqaliya Portuqaliya Avro EUR Sent 100
Qətər Qətər Qətər rialı ر.ق QAR Dirhəm 100
Rumıniya Rumıniya Rumıniya leyi lei RON Ban 100
Rusiya Rusiya Rusiya rublu RUB Kopeyka 100
Ruanda Ruanda Ruanda frankı Fr RWF Sentim 100
Saba Saba ABŞ dolları $ USD Sent 100
Qərbi Saxara Qərbi Saxara[N] Əlcəzair dinarı د.ج DZD Santim 100
Mavritaniya ugiya UM MRO Xums 5
Mərakeş dirhəmi د. م. MAD Sentim 100
Səhravi pesetası ₧ və ya Ptas (yoxdur) Sentim 100
Müqəddəs Yelena adası Müqəddəs Yelena adası Müqəddəs Yelena funtu £ SHP Penni 100
Sent-Kits və Nevis Sent-Kits və Nevis Şərqi Karib dolları $ XCD Sent 100
Sent-Lüsiya Sent-Lüsiya Şərqi Karib dolları $ XCD Sent 100
Sent-Vinsent və Qrenadin Sent-Vinsent və Qrenadin Şərqi Karib dolları $ XCD Sent 100
Samoa Samoa Samoa talası T WST Sene 100
San-Marino San-Marino Avro EUR Sent 100
San-Tome və Prinsipi San-Tome və Prinsipi San-Tome və Prinsipi dobrası Db STD Sentimo 100
Səudiyyə Ərəbistanı Səudiyyə Ərəbistanı Səudiyyə Ərəbistanı rialı ر.س SAR Halala 100
Seneqal Seneqal Qərbi Afrika AMİ frankı Fr XOF Sentim 100
Serbiya Serbiya Serbiya dinarı дин. və ya din. RSD Para 100
Seyşel adaları Seyşel adaları Seyşel rupisi SCR Sent 100
Syerra-Leone Syerra-Leone Syerra-Leone leonesi Le SLL Sent 100
Sinqapur Sinqapur Bruney dolları $ BND Sen 100
Sinqapur dolları $ SGD Sent 100
Sint-Estatius Sint-Estatius ABŞ dolları $ USD Sent 100
Sint-Marten Sint-Marten Niderland Antil adaları quldeni ƒ ANG Sent 100
Slovakiya Slovakiya Avro EUR Sent 100
Sloveniya Sloveniya Avro EUR Sent 100
Solomon adaları Solomon adaları Solomon adaları dolları $ SBD Sent 100
Somali Somali Somali şillinqi Sh SOS Sent 100
Somalilend Somalilend Somalilend şillinqi Sl (yoxdur) Sent 100
Cənubi Afrika Respublikası Cənubi Afrika Respublikası Cənubi Afrika randı R ZAR Sent 100
Cənubi Georgiya və Cənubi Sandviç adaları Cənubi Georgiya və Cənubi Sandviç adaları Britaniya funtu £ GBP Penni 100
Cənubi Georgiya və Cənubi Sandviç adaları funtu[B] £ (yoxdur) Penni 100
Cənubi Osetiya Cənubi Osetiya Rusiya rublu RUB Kopeyka 100
İspaniya İspaniya Avro EUR Sent 100
Cənubi Sudan Cənubi Sudan Cənubi Sudan funtu £ SSP Piastr 100
Şri-Lanka Şri-Lanka Şri-Lanka rupisi Rs or රු LKR Sent 100
Sudan Sudan Sudan funtu ج.س. SDG Piastr 100
Surinam Surinam Surinam dolları $ SRD Sent 100
Esvatini Esvatini Esvatini lilangenisi L SZL Sent 100
İsveç İsveç İsveç kronu kr SEK Öre 100
İsveçrə İsveçrə İsveçrə frankı Fr CHF Rappen[O] 100
Suriya Suriya Suriya funtu £ or ل.س SYP Piastr 100
Tayvan Tayvan Yeni Tayvan dolları $ TWD Sent 100
Tacikistan Tacikistan Tacikistan somonisi ЅМ TJS Diram 100
Tanzaniya Tanzaniya Tanzaniya şillinqi Sh TZS Sent 100
Tailand Tailand Tailand bahtı ฿ THB Satanq 100
Toqo Toqo Qərbi Afrika AMİ frankı Fr XOF Sentim 100
Tonqa Tonqa Tonqa paanqası[P] T$ TOP Seniti 100
Dnestryanı Dnestryanı Dnestryanı rublu р. PRB[D] Kopek 100
Trinidad və Tobaqo Trinidad və Tobaqo Trinidad və Tobaqo dolları $ TTD Sent 100
Tristan-da-Kunya Tristan-da-Kunya Müqəddəs Yelena funtu £ SHP Penni 100
Tristan da Kunya funtu[B] £ (yoxdur) Penni 100
Tunis Tunis Tunis dinarı د.ت TND Millim 1000
Türkiyə Türkiyə Türk lirəsi Turkish lira symbol black.svg TRY Quruş 100
Türkmənistan Türkmənistan Türkmənistan manatı m TMT Tennesi 100
Törks və Kaykos adaları Törks və Kaykos adaları ABŞ dolları $ USD Sent[G] 100
Tuvalu Tuvalu Avstraliya dolları $ AUD Sent 100
Tuvalu dolları $ TVD[D] Sent 100
Uqanda Uqanda Uqanda şillinqi Sh UGX Sent 100
Ukrayna Ukrayna Ukrayna qrivnası UAH Kopiyka 100
Rus rublu[Q][6] RUB Kopek 100
BƏƏ BƏƏ BƏƏ dirhəmi د.إ AED Fils 100
Böyük Britaniya Böyük Britaniya Britaniya funtu[C] £ GBP Penni 100
ABŞ ABŞ ABŞ dolları $ USD Sent[G] 100
Uruqvay Uruqvay Uruqvay pesosu $ UYU Sentesimo 100
Özbəkistan Özbəkistan Özbək somu so’m • сўм UZS Tiyin 100
Vanuatu Vanuatu Vanuatu vatusu Vt VUV (yoxdur) (yoxdur)
Vatikan Vatikan Avro EUR Sent 100
Venesuela Venesuela Venesuela bolivarı Bs F VEF Sentimo 100
Vyetnam Vyetnam Vyetnam donqu VND Hao[R] 10
Uollis və Futuna Uollis və Futuna CFP frankı Fr XPF Sentim 100
Yəmən Yəmən Yəmən rialı YER Fils 100
Zambiya Zambiya Zambiya kvaçası ZK ZMW Nqvee 100
Zimbabve Zimbabve[S] Botsvana pulası P BWP Tebe 100
Britaniya funtu[C] £ GBP Penni 100
Chinese yuan ¥ or 元 CNY Fen[H] 100
Avro EUR Sent 100
Hindistan rupisi INR Paisa 100
Yapon yeni ¥ JPY Sen[K] 100
Cənubi Afrika randı Rs ZAR Sent 100
ABŞ dolları $ USD Sent[G] 100
(yoxdur) (yoxdur) (yoxdur) Sent[I][T] (yoxdur)

Qeydlər[redaktə | əsas redaktə]

  1. Many of these symbols can be found in Unicode block 20A0–20, "Currency Symbols".
  2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 2,11 2,12 2,13 Bu valyuta gündəlik ticarətdə tətbiq olunmur, lakin qanuni ödəniş vasitəsidir. Bu pul xatirə əskinasları və sikkələri şəklində çap olunur. Sitat səhvi: Xətalı <ref> etiketi; "commemorative" adı bir neçə dəfə müxtəlif məzmunla verilib
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 3,5 Britaniya banknotes are issued by the Bank of England and by some banks in Scotland and Northern Ireland. Laws on legal tender vary between various jurisdictions.[4]
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 This currency code is not part of the ISO 4217 standard, but is used commercially. Sitat səhvi: Xətalı <ref> etiketi; "non-ISO" adı bir neçə dəfə müxtəlif məzmunla verilib
  5. Bu pul yenisi ilə əvəz olunub, lakin hazırda dövriyyədədir.
  6. Şriftdən asılı olaraq eyni görünsə də, "KM" və "КМ" simvolları serbxorvat dillərində istifadə olunan latınkiril əlifbalarına əsasən bu cür yazılır.
  7. 7,00 7,01 7,02 7,03 7,04 7,05 7,06 7,07 7,08 7,09 7,10 7,11 ABŞ-da 1 Sent 10 milə və 10 sent 1 dayma bərabərdir.[5]
  8. 8,0 8,1 1 jiao 10 fenə bərabərdir.
  9. 9,0 9,1 9,2 Only coins are made for this fractional denomination. See the link on the name for details.
  10. 1 piastr 10 millimə bərabərdir.
  11. 11,0 11,1 Sitat səhvi: Yanlış <ref> teqi; sen adlı istinad üçün mətn göstərilməyib
  12. 12,0 12,1 1 piastr 10 filsə və 1 dirhəm 10 piastra bərabərdir.
  13. Niderlanda məxsus olan Boneyr, Sint-EstatiusSaba adaları avro yox, ABŞ dolları istifadə edirlər. Onlar siyahıda ayrıca göstəriliblər.
  14. Qismən tanınan Səhravi Ərəb Demokratik Respublikası, Qərbi Saharanın ərazisinə iddialıdır. Mərakeş dirhəmi bu ərazinin Mərakeş tərəfindən idarə olunan hissəsində istifadə edilir. and the Sahrawi peseta is the commemorative currency of the Sahrawi Respublikası. Additionally, some de facto currencies circulate in the territory: the Algeriya dinar is used in Sahrawi refugee camps in Tindouf and the Mauritaniya ouguiya is used in Lagouira, which is under Mauritaniya administration.
  15. rappen almancadır; fransızca sentim; italyanca sentesimodur.
  16. 1 yüz Tonqa paanqası 1 hauya bərabərdir.
  17. Yalnız Rusiya və ya ruspərəst qüvvələr tərəfindən işğal edilmiş ərazilərdə istifadə edilir
  18. 1 hao 10 şuya bərabərdir.
  19. Zimbabvedə qeyri-rəsmi 9 valyutadan istifadə edilir.[7] Bax: Zimbabve dolları.
  20. Bu sikkələr ABŞ sentinə bərabərləşdirilir.
  1. 1,0 1,1 "Field Listing: Exchange Rates". The World Factbook. Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsi. İstifadə tarixi: 2013-12-06.
  2. 2,0 2,1 "Current currency & funds code list". İsveçrə Standartlaşdırma Assosiasiyası. As of 2016-09-13, this citation said "accessdate=2013-12-06", but the document itself said "Published July 1, 2016".
  3. Antweiler, Werner (2006). "Currencies of the World". Britaniya Kolumbiyası Universiteti. İstifadə tarixi: 2006-12-05.
  4. "Banknotes". Bank of England. İstifadə tarixi: 2006-12-05.
  5. "The Coinage Act of 1792". İstifadə tarixi: 2006-12-05.
  6. Roman Olearchyk (5 June 2016). "Donetsk faces a creeping Russification". Financial Times. İstifadə tarixi: 9 August 2016. (abunə tələb olunur)
  7. Giokos, Eleni (29 February 2016). "This country has nine currencies". CNNMoney.