Milli kitabxanaların siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar

Milli kitabxana bu ölkənin qabaqcıl məlumat bazası kimi xidmət etmək məqsədi ilə hökümət tərəfindən xüsusi yaradılır. İctimai kitabxanaların əksinə onlar vətəndaşlara nadir hallarda kitabları borc verirlər. Bir çox halda onların tərkibinə Qutenberq Bibliyası kimi nadir, qiymətli və əhəmiyyətli əsərlər daxil edilir. Milli kitabxanalar ölkədəki digər kitabxanalardan ölçüsünə görə müqayisədə xeyli fərqlənir.

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

A[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
Flag of Abkhazia.svg Abxaziya Bax Digər ölkələr
Flag of Åland.svg Aland adaları Bax Finlandiya
National Library of Albania (BLGU Spring School 2013).JPG
Flag of Albania.svg Albaniya Albaniya Milli Kitabxanası (alb. Biblioteka Kombëtare e Shqipërisë) Tirana 1922[1] [1]
Deutsche bibliothek.jpg
Flag of Germany.svg Almaniya Almaniya Milli Kitabxanası (alm. Deutsche Nationalbibliothek) Frankfurt-MaynLeypsiq 1912[2] [2]
ZBW außen.jpg
Almaniya Milli İqtisadiyyat Kitabxanası (alm. Deutsche Zentralbibliothek für Wirtschaftswissenschaften) KilHamburq 1919[3] [3]
Zentralbibliothek fuer Medizin.jpg
Almaniya Milli Tibb Kitabxanası (alm. Deutsche Zentralbibliothek für Medizin) KölnBonn 1973[4] [4]
German National Library of Science and Technology TIB university library Hannover UB Am Welfengarten 1b Nordstadt Hannover Germany 03.jpg
Almaniya Milli Elm və Texnika Kitabxanası (alm. Technische Informationsbibliothek) Hannover 1959[5] [5]
StabiMitte 1a.jpg
Berlin Dövlət Kitabxanası (alm. Staatsbibliothek zu Berlin) Berlin 1661[6] [6]
Library of Congress and lawn.jpg
Flag of the United States.svg ABŞ Konqres Kitabxanası (ing. Library of Congress) (De-yure) Vaşinqton 1800[7] [7]
Milli Təhsil Kitabxanası (ing. National Library of Medicine) 1994[8] [8]
Milli Nəqliyyat Kitabxanası (ing. National Transportation Library) 1998[9] [9]
People entering the National Library of Medicine, October 9, 2008.jpg
Milli Tibb Kitabxanası (ing. National Library of Medicine) Betesda 1836[10] [10]
United States National Agricultural Library.jpg
Milli Kənd Təsərrüfatı Kitabxanası (ing. National Agricultural Library) Beltsvil 1862[11] [11]
Biblioteca Nacional d'Andorra.JPG
Flag of Andorra.svg Andorra Andorra Milli Kitabxanası (kat. Biblioteca Nacional d'Andorra) Andorra la Vella 1930[12] [12]
Flag of Angola.svg Anqola Anqola Milli Kitabxanası (port. Biblioteca Nacional de Angola) Luanda 1969[13] [13]
Flag of Antigua and Barbuda.svg Antiqua və Barbuda Antiqua və Barbuda Milli Kitabxanası (ing. National Library of Antigua and Barbuda) Sent Cons 1854[14] [14]
Biblioteca Nacional BA.jpg
Flag of Argentina.svg Argentina Argentina Respublikası Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de la República Argentina) Buenos Aires 1810[15] [15]
Flag of Aruba.svg Aruba Bax Niderland
NLA Canberra-01JAC.JPG
Flag of Australia.svg Avstraliya Avstraliya Milli Kitabxanası (ing. National Library of Australia) Kanberra 1961[16] [16]
Neue Burg Vienna June 2006 271.jpg
Flag of Austria.svg Avstriya Avstriya Milli Kitabxanası (alm. Österreichische Nationalbibliothek) Vyana 1368[17] [17]
MK.jpg
Flag of Azerbaijan.svg Azərbaycan Azərbaycan Milli Kitabxanası Bakı 1923[18] [18]

B[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
COB Library.jpg
Flag of the Bahamas.svg Baham adaları Baham Adaları Kolleci Kitabxanası (de-fakto) (ing. College of The Bahamas Library) Nassau 1974[19] [19]
Flag of Bangladesh.svg Banqladeş Banqladeş Milli Kitabxanası (benq. বাংলাদেশ জাতীয় গ্রন্থাগার) Dəkkə 1972[20] [20]
National Library Service of Barbados, Bridgetown-2.jpg
Flag of Barbados.svg Barbados Barbados Milli Kitabxana Xidməti (ing. National Library Service of Barbados) Brictaun 1906[21] [21]
Minsk Nationalbibliothek 1.JPG
Flag of Belarus.svg Belarus Belarus Milli Kitabxanası (belar. Нацыянальная бібліятэка Беларусі) Minsk 1922[22] [22]
Biblioteca (3488823796).jpg
Flag of Belgium (civil).svg Belçika Belçika Kral Kitabxanası (nid. Koninklijke Bibliotheek van België,fr. Bibliothèque royale de Belgique) Brüssel 1837[23] [23]
Flag of Belize.svg Beliz Beliz Milli Kitabxana Xidməti (ing. National Library Service of Belize) Beliz 1825[24] [24]
Flag of Benin.svg Benin Benin Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale du Bénin) Porto-Novo 1975[25] [25]
Flag of Bermuda.svg Bermud adaları Bax Böyük Britaniya
Flag of Bahrain.svg Bəhreyn Şeyx İsa bin Səlman əl-Xəlifə Milli Kitabxanası (ərəb المكتبة الشيخ عيسى بن سلمان الخليفة الوطنية‎‎) Manama 2008[26] [26]
Flag of the United Arab Emirates.svg Birləşmiş Ərəb Əmirlikləri Birləşmiş Ərəb Əmirlikləri Milli Kitabxanası (ərəb دار الكتب الوطنية لدولة الإمارات‎‎) Əbu-Dabi 1981[27] [27]
Flag of Bolivia.svg Boliviya Boliviya Milli Arxivi və Kitabxanası (isp. Archivo y Biblioteca Nacional de Bolivia) Sukre 1836[28] [28]
20140616 Sofia 132.jpg
Flag of Bulgaria.svg Bolqarıstan SÖ Kiril və Metodius Milli Kitabxanası (bolq. Народна Библиотека Св. Св. Кирил и Методий) Sofiya 1878[29] [29]
National Library Sarajevo scaffolding.jpg
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosniya və Herseqovina Bosniya və Herseqovina Milli və Universitet Kitabxanası (bosn. Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine) Sarayevo 1945[30] [30]
Народна и универзитетска библиотека Републике Српске.jpg
Flag of Republika Srpska.svg Bosniya Serb Respublikası Serb Respublikası Milli və Universitet Kitabxanası (serb. Народна и универзитетска библиотека Републике Српске) Banya Luka 1936[31] [31]
Flag of Botswana.svg Botsvana Botsvana Milli Kitabxana Xidməti (ing. National Library Service of Botswana,tsv. Ditirelo tsa motlobo wa dibuka tsa Botswana) Qaborone 1968[32] [32]
British library london.jpg
Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya Britaniya Milli Kitabxanası (ing. British Library) London 1973[33] [33]
National Library of Scotland, Edinburgh.JPG
Flag of Scotland.svg Şotlandiya Şotlandiya Milli Kitabxanası (ing. National Library of Scotland, şot.kelt Leabharlann Nàiseanta na h-Alba, ş.german Naitional Leebrar o Scotland) Edinburq 1925[34] [34]
National Library of Wales.jpg
Flag of Wales.svg Uels Uels Milli Kitabxanası (ing. National Library of Wales, vall Llyfrgell Genedlaethol Cymru) Aberistuit 1907[35] [35]
Bermuda (UK) photos number 52 sign above Bermuda National Library.jpg
Flag of Bermuda.svg Bermud adaları Bermuda adaları Milli Kitabxanası (ing. Bermuda National Library) Hamilton 1839[36] [36]
Flag of the British Virgin Islands.svg Britaniya Vircin adaları Kitabxana Xidmətləri Departamneti (ing. Library Services Department) Roud Taun 1943[37] [37]
Flag of the Isle of Man.svg Men adası Men adası Milli Kitabxana və Arxivi (ing. National Library and Archives) Duqlas 1951[38] [38]
Jersey library 2.JPG
Flag of Jersey.svg Cersi Cersi Kitabxanası (ing. Jersey Library) Sent Helier 1748[39] [39]
Biblioteca nacional rio janeiro.jpg
Flag of Brazil.svg Braziliya Braziliya Milli Kitabxanası (port. Fundação Biblioteca Nacional) Rio-de-Janeyro 1810[40] [40]
Flag of the British Virgin Islands.svg Britaniya Vircin adaları Bax Böyük Britaniya
BSB Library.JPG
Flag of Brunei.svg Bruney Bruney Dil və Ədəbiyyat İnstitutu Kitabxanası (malay Pesustakaan Dewan Bahasa dan Pustaka) Bandar Seri Begavan 1968[41] [41]
Flag of Burkina Faso.svg Burkina-Faso Burkina-Faso Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale du Burkina Faso) Uaqaduqu 1998[25] [42]
Flag of Burundi.svg Burundi Burundi Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale du Burundi) Bujumbura 1989[25]
National Library-Thimphu-Bhutan-2008 01 23.jpg
Flag of Bhutan.svg Butan Butan Milli Kitabxanası (dz. འབྲུག་རྒྱལ་ཡོངས་དཔེ་མཛོད།) Thimphu 1967[42] [43]

C[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
Flag of Jersey.svg Cersi Bax Böyük Britaniya
South African National Library, Cape Town 01.JPG
Flag of South Africa.svg Cənubi Afrika Respublikası Cənubi Afrika Milli Kitabxanası (ing. National Library of South Africa) PretoriyaKeyptaun 1818[43] [44]
Flag of Djibouti.svg Cibuti Cibuti Milli Sənədləşmə Mərkəzi (fr. Centre national de documentation de Djibouti) Cibuti 1993[25]

Ç[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
Flag of Chad.svg Çad Çad Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale du Tchad) Ncamena 1987[25]
Prague clementinum entrance.jpg
Flag of the Czech Republic.svg Çexiya Çexiya Respublikası Milli Kitabxanası (çex. Národní knihovna České republiky) 1777[44] Praqa [45]
Biblioteca nacional 1.JPG
Flag of Chile.svg Çili Çili Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de Chile) Santyaqo 1813[45] [46]
National Library of China pic.jpg
Flag of the People's Republic of China.svg Çin Çin Milli Kitabxanası (çin 中國國家圖書館, pinyin Zhōngguó Guójiā Túshūguǎn') Pekin 1909[46] [47]
Hong Kong Central Library 2008.jpg
Flag of Hong Kong.svg Honkonq Honkonq Mərkəzi Kitabxanası (çin 香港中央圖書館) Honkonq 2001[47] [48]
Centrallibrary.JPG
Flag of Macau.svg Makao Makao İctimai Kitabxanası (ing. Macao Public Library, port. Biblioteca Pública de Macau, çin 澳門公共圖書館) Makao 2016[48] [49]
Flag of the Republic of China.svg Tayvan Bax Digər ölkələr

D[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
Den Sorte Diamant 1.jpg
Flag of Denmark.svg Danimarka Kopenhagen Kral Kitabxanası (dan. Det Kongelige Bibliotek) Kopenhagen [50]
Aarhus universitet.jpg
Dövlət Kitabxanası (dan. Statsbiblioteket) Orhus [51]
Faroe stamp 035 new national library.jpg
Flag of the Faroe Islands.svg Farer adaları Farer Adaları Milli Kitabxanası (far. Føroya landsbókasavn) Torshavn [52]
Nunatta-Atuagaateqarfia-national-library-of-greenland.jpg
Flag of Greenland.svg Qrenlandiya Qrenlandiya İctimai və Milli Kitabxanası (dan. Det Grønlandske Landsbibliotek,qren. Nunatta Atuagaateqarfia) Nuuk [53]
Flag of Dominica.svg Dominika İctimai Kitabxana Rozo
Flag of the Dominican Republic.svg Dominikan Respublikası Pedro Enrikes Urenya Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional Pedro Henríquez Ureña) Santo-Dominqo [54]

E[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
Logo-Natonal Library of Ethopia.jpg
Flag of Ethiopia.svg Efiopiya Efiopiya Milli Arxivi və Kitabxanası (ing. National Archives and Library of Ethiopia) Əddis-Əbəbə [55]
Flag of Ecuador.svg Ekvador Ekvador Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional del Ecuador) Kito [56]
Flag of Equatorial Guinea.svg Ekvatorial Qvineya Ekvatorial Qvineya Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de Guinea Ecuatorial) Malabo [57]
Flag of Eritrea.svg Eritreya Eritreya Tədqiqat və Sənədləşmə Mərkəzi (ing. Research and Documentation Center of Eritrea) Əsməra [58]
Ազգային գրադարանի գլխավոր մասնաշենքը.jpg
Flag of Armenia.svg Ermənistan Ermənistan Milli Kitabxanası (erm. Հայաստանի ազգային գրադարան) Yerevan [59]
Soviet building of the National Librairy in Tallinn (7974002304).jpg
Flag of Estonia.svg Estoniya Estoniya Milli Kitabxanası (est. Eesti Rahvusraamatukogu) Tallin [60]

Ə[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
Flag of Afghanistan.svg Əfqanıstan Əfqanıstan İslam Respublikasının Milli Kitabxanası (ərəb کتاب خانه ملی جمهوری اسلامی افغانستان‎‎) Kabil
Sanctuaire du martyr - Alger -169 (15073295698) (2).jpg
Flag of Algeria.svg Əlcəzair Əlcəzair Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale d'Algérie, ərəb المكتبة الوطنية الجزائرية‎‎) Əlcəzair [61]

F[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
Flag of the Faroe Islands.svg Farer adaları Bax Danimarka
Flag of Fiji.svg Fici adaları Fici Kitabxana Xidməti (ing. Library Service of Fiji) Suva [62]
National Library of the Philippines, Feb 14.JPG
Flag of the Philippines.svg Filippin Filippin Milli Kitabxanası (filip. Pambansang Aklatan ng Pilipinas) Manila [63]
National Library of Finland.jpg
Flag of Finland.svg Finlandiya Finlandiya Milli Kitabxanası (fin Kansalliskirjasto, isv. Nationalbiblioteket) Helsinki [64]
Mariehamns stadsbibliotek.jpg
Flag of Åland.svg Aland adaları Mariehamn Şəhər Kitabxanası (isv. Mariehamns stadsbibliotek) Mariehamn [65]
Bibliothèque nationale de France (Richelieu) - cour Vivienne haut.jpg
Flag of France.svg Fransa Fransa Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale de France) Paris [66]

G[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
NPLG building, Tbilisi.jpg
Flag of Georgia.svg Gürcüstan Gürcüstan Milli Parlament Kitabxanası (gürc. საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა) Tbilisi [67]

H[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
Flag of Haiti.svg Haiti Haiti Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale d'Haïti) Port-o-Prins [68]
India Education.jpg
Flag of India.svg Hindistan Hindistan Milli Kitabxanası (benq. ভারতের জাতীয় গ্রন্থাগার) Kəlkətə [69]
Hindistan Milli Elm Kitabxanası (ing. National Science Library of India) Yeni Dehli [70]
Rabitə və İnformasiya Resursları üzrə Milli Elmi İnstitut (ing. National Institute of Science Communication and Information Resources) [71]
Flag of Honduras.svg Honduras Honduras Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de Honduras) Tequsiqalpa [72]
Flag of Hong Kong.svg Honkonq Bax Çin

X[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
National and University Library in Zagreb 20150319 DSC 0120.JPG
Flag of Croatia.svg Xorvatiya Zaqreb Milli və Universitet Kitabxanası (xorv. Nacionalna i sveučilišna knjižnica) Zaqreb [73]

İ[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
National Library of Indonesia building.jpg
Flag of Indonesia.svg İndoneziya İndoneziya Milli Kitabxanası (ind. Perpustakaan Nasional Republik Indonesia) Cakarta [74]
Flag of Jordan.svg İordaniya İordaniya Milli Kitabxanası (ərəb دائرة المكتبة الوطنية‎‎) Amman [75]
Flag of Iraq.svg İraq İraq Milli Kitabxanası və Arxivi (ərəb دار الكتب والوثائق العراقـيـة‎‎) Bağdad [76]
Entrance of National Library (Tehran, Iran).jpg
Flag of Iran.svg İran İran Milli Kitabxanası (fars کتابخانه ملی) Tehran [77]
Malek Natioanl Museum and Library Tehran.jpg
Malik Milli Kitabxanası (fars کتابخانه و موزه ملی ملک) [78]
National Library of Ireland 2011.JPG
Flag of Ireland.svg İrlandiya İrlandiya Milli Kitabxanası (irl. Leabharlann Náisiúnta na hÉireann) Dublin [79]
Iceland-Reykjavik-Thjodmenningarhus-1.jpg
Flag of Iceland.svg İslandiya İslandiya Milli və Universitet Kitabxanası (isl. Landsbókasafn Íslands Háskólabókasafn) Reykyavik [80]
Biblioteca Nacional (4).jpg
Flag of Spain.svg İspaniya İspaniya Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de España) Madrid [81]
Biblioteca de Catalunya - Entrada principal.JPG
Flag of Catalonia.svg Kataloniya Kataloniya Milli Kitabxanası (kat. Biblioteca de Catalunya) Barselona [82]
The National Library of Israel building - Amitay Katz.jpg
Flag of Israel.svg İsrail İsrail Milli Kitabxanası (ivr. הספרייה הלאומית, ərəb المكتبة الوطنية في إسرائيل‎‎) Qüds [83]
KungligaBiblioteket.jpg
Flag of Sweden.svg İsveç İsveç Milli Kitabxanası (isv. Kungliga biblioteket) Stokholm [84]
CH-NB-Swiss Open Cultural Hackathon 2015-Picture-069.jpg
Flag of Switzerland.svg İsveçrə İsveçrə Milli Kitabxanası (alm. Schweizerische Nationalbibliothek, fr. Bibliothèque nationale suisse, it. Biblioteca nazionale svizzera) Bern [85]
Biblioteca Nazionale Firenze 2008.jpg
Flag of Italy.svg İtaliya İtaliya Milli Kitabxanası (Florensiya) (it. Biblioteca Nazionale Centrale Firenze) Florensiya [86]
Biblioteca nazionale centrale di Roma.jpg
İtaliya Milli Kitabxanası (Roma) (it. Biblioteca Nazionale Centrale di Roma) Roma [87]

K[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
Biblioteca Nacional, Praia, Cape Verde.jpg
Flag of Cape Verde.svg Kabo-Verde Kabo Verde Milli Kitabxanası (port. Biblioteca Nacional de Cabo Verde) Praya [88]
Flag of Cambodia.svg Kamboca Kamboca Milli Kitabxanası (kxm. បណ្ណាល័យជាតិកម្ពុជា) Pnompen [89]
Flag of Cameroon.png Kamerun Kamerun Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale du Cameroun) Yaunde [90]
Library and Archives Canada.JPG
Flag of Canada.svg Kanada Kanada Kitabxanası və Arxivləri (fr. Bibliothèque nationale du Cameroun) Ottava [91]
Kanada Elmi və Texniki İnformasiya İnstitutu (fr. Institut canadien de l'information scientifique et technique) [92]
Bibliotheque Nationale Quebec.JPG
Flag of Quebec.svg Kvebek Kvebek Milli Kitabxanası və Arxivləri (fr. Bibliothèque et Archives nationales du Québec) Monreal [93]
Flag of Catalonia.svg Kataloniya Bax İspaniya
Flag of Kenya.svg Keniya Kenya Milli Kitabxana Xidməti (ing. National Library Service of Kenya) Nayrobi [94]
Flag of Cyprus.svg Kipr Kipr Kitabxanası (yun. Κυπριακή Βιβλιοθήκη) Nikosiya [95]
Flag of Kiribati.svg Kiribati Kiribati Milli Kitabxanası və Arxivi (ing. National Library and Archives of Kiribati) Cənubi Tarava [96]
Biblioteca nacional Bogotá.JPG
Flag of Colombia.svg Kolumbiya Kolumbiya Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de Colombia) Boqota [97]
Flag of the Comoros.svg Komor adaları Milli Sənədləşmə və Elmi Tədqiqatlar Mərkəzi (fr. Centre National de Documentation et de Recherche Scientifique) Moroni [98]
Flag of the Republic of the Congo.svg Konqo Respublikası Xalqın Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale populaire) Brazzavil
Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Konqo Demokratik Respublikası Konqo Demokratik Respublikası Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale de la République démocratique du Congo) Kinşasa
National library of korea main building front.jpeg
Flag of South Korea.svg Cənubi Koreya Koreya Milli Kitabxanası (kor. 국립중앙도서관) Seul [99]
National Digital Library of Korea.jpg
Koreya Milli Rəqəmsal Kitabxanası (kor. 디브러리) [100]
Uşaqlar və Gənclər üçün Milli Kitabxana (kor. 국립어린이청소년도서관) [101]
Gpsh-pyong-yang.JPG
Flag of North Korea.svg Şimali Koreya Böyük Xalq Təhsil Evi (kor. 인민대학습당) Pxenyan [102]
Flag of Kosovo.svg Kosovo Bax Digər ölkələr
Flag of Costa Rica.svg Kosta-Rika Miguel Obreqon Lisano adına Kosta-Rika Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca nacional "Miguel Obregón Lizano" de Costa Rica) San-Xose [103]
Səhiyyə və Sosial Təhlükəsizlik Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de Salud y Seguridad Social) [104]
Flag of Côte d'Ivoire.svg Kot-d'İvuar Kot-d'İvuar Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale de Côte d'Ivoire) Abican
Flag of Cuba.svg Kuba Xose Marti Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional José Martí) Havana [105]
Flag of the Cook Islands.svg Kuk adaları Bax Yeni Zelandiya
Flag of Kuwait.svg Küveyt Küveyt Milli Kitabxanası (ərəb مكتبة الكويت الوطنية‎‎) Küveyt [106]

Q[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
Flag of Gabon.svg Qabon Qabon Milli Kitabxanası (fr. Direction générale des Archives nationales, de la Bibliothèque nationale et de la Documentation gabonaise, DGABD) Librevil [107]
Flag of The Gambia.svg Qambiya Qambiya Milli Kitabxanası (ing. National Library of The Gambia) Banjul [108]
Flag of Ghana.svg Qana Corc Padmor Tədqiqat Kitabxanası (ing. George Padmore Research Library) Akkra
Flag of Qatar.svg Qətər Qətər Milli Kitabxanası (ərəb مكتبة قطر الوطنية‎‎) Doha [109]
Library-almaty.jpg
Flag of Kazakhstan.svg Qazaxıstan Qazaxıstan Milli Kitabxanası (qaz. Қазақстан Республикасының ұлттық кітапханасы) Almatı [110]
Nationallibrary.jpg
Flag of Kyrgyzstan.svg Qırğızıstan Qırğızıstan Milli Kitabxanası (qırğ. Кыргыз Республикасынын Улуттук Китепканасы) Bişkek [111]
Flag of Grenada.svg Qrenada Qrenada İctimai Kitabxanası (ing. Grenada Public Library) Sent-Corces
Flag of Greenland.svg Qrenlandiya Bax Danimarka
Biblioteca Nacional de Guatemala Luis Cardoza y Aragón.jpg
Flag of Guatemala.svg Qvatemala Qvatemala Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de Guatemala "Luis Cardoza y Aragón) Qvatemala [112]
Flag of Guinea.svg Qvineya Qvineya Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale de Guinée) Konakri [113]
Inep-bissau.jpg
Flag of Guinea-Bissau.svg Qvineya-Bisau Qvineya-Bisau Milli Kitabxanası (port. Biblioteca Pública do Instituto Nacional de Estudos e Pesquisa, INEP) Bisau [114]

L[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
Flag of Laos.svg Laos Laos Milli Kitabxanası (laos ຫໍສະໝຸດແຫ່ງຊາດ) Vyentyan [115]
National Library of Latvia.jpg
Flag of Latvia.svg Latviya Latviya Milli Kitabxanası (latış. Latvijas Nacionālā bibliotēka) Riqa [116]
Flag of Lesotho.svg Lesoto Lesoto Milli Kitabxana Xidməti (ing. Lesotho National Library Services) Maseru [117]
Flag of Liberia.svg Liberiya Liberiya Milli Kitabxanası (ing. National Library of Liberia) Monroviya
Martynas Mažvydas National Library of Lithuania.jpg
Flag of Lithuania.svg Litva Martinasa Majvidasa adına Litva Milli Kitabxanası (lit. Lietuvos Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka) Vilnüs [118]
Bibliothèque nationale du Liban 1.jpg
Flag of Lebanon.svg Livan Livan Milli Kitabxanası (ərəb المكتبة الو طنية‎‎) Beyrut [119]
Flag of Libya.svg Liviya Liviya Milli Kitabxanası (ərəb دار الكتب الوطنية - ليبيا‎‎) Benqazi [120]
Flag of Liechtenstein.svg Lixtenşteyn Lixtenşteyn Dövlət Kitabxanası (alm. Liechtensteinische Landesbibliothek) Vaduts [121]
Bibliotheque nationale de Luxembourg.jpg
Flag of Luxembourg.svg Lüksemburq Lüksemburq Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale de Luxembourg, alm. Nationalbibliothek Luxemburg, lüksemb. Lëtzebuerger Nationalbibliothéik) Lüksemburq [122]

M[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
Flag of Macau.svg Makao Bax Çin
Országos Széchényi Könyvtár 1.jpg
Flag of Hungary.svg Macarıstan Seçeni Milli Kitabxanası (mac. Országos Széchényi Könyvtár) Budapeşt [123]
Universität Debrecen Nr. 3.jpg
Debreçen Universiteti və Milli Kitabxanası (mac. Debreceni Egyetemi és Nemzeti Könyvtár) Debreçen [124]
Flag of Madagascar.svg Madaqaskar Madaqaskar Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale de Madagascar) Antananarivu
НУБСК-Поглед.jpg
Flag of Macedonia.svg Makedoniya Respublikası Kliment Ohrid Universitet və Milli Kitabxanası (mak. Национална и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“) Skopye [125]
Flag of Malawi.svg Malavi Malavi Milli Kitabxana Xidməti (ing. National Library Service of Malawi) Lilonqve [126]
Kuala Lumpur Malaysia National-Library-of-Malaysia-02.jpg
Flag of Malaysia.svg Malayziya Malayziya Milli Kitabxanası (malay Perpustakaan Negara Malaysia) Kuala-Lumpur [127]
Flag of Maldives.svg Maldiv adaları Maldiv Adaları Milli Kitabxanası (mald. އަލްއަމީރު މުހައްމަދު އަމީން ދޮށިމޭނާ ކިލެގެފާނު) Male [128]
Flag of Mali.svg Mali Mali Milli Kitabxanası (fr. Direction nationale des Bibliothèques et de la Documentation) Bamako [129]
National Library of Malta.jpg
Flag of Malta.svg Malta Malta Milli Kitabxanası (malta Bibljoteka Nazzjonali ta' Malta) Valletta [130]
Flag of the Marshall Islands.svg Marşall adaları Alele Muzey, Kitabxana və Milli Arxivi (ing. Alele Museum, Library and National Archives) Macuro [131]
Flag of Mauritius.svg Mavriki Mavrikii Milli Kitabxanası (ing. National Library of Mauritius) Port-Luiz [132]
Flag of Mauritania.svg Mavritaniya Mavritaniya Milli Kitabxanası (ərəb المكتبة الوطنية الموريتانية‎‎) Nuakşot [133]
DSC08497.JPG
Flag of Mexico.svg Meksika Meksika Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de México) Mexiko [134]
Meksika Milli Qəzet və Dövri Mətbuat Kitabxanası (isp. Hemeroteca Nacional de México) [135]
Flag of the Isle of Man.svg Men adası Bax Böyük Britaniya
Bibliothèque Nationale.JPG
Flag of Morocco.svg Mərakeş Mərakeş Krallığı Milli Kitabxanası (ərəb المكتبة الوطنية للمملكة المغربية‎‎) RabatTetuan [136]
Flag of the Central African Republic.svg Mərkəzi Afrika Respublikası Qanunvericilik tərəfindən müəyyən edilib, amma indilik mövcud deyil Bangi
Dar Al-Kottob Al-Masryyia - Bab al-Khalq - Cairo.jpg
Flag of Egypt.svg Misir Misir Milli Kitabxanası və Arxivi (ərəb دار الكتب والوثائق القومية‎‎) Qahirə [137]
Misir Milli Kənd Təsərrüfatı Kitabxanası Giza [138]
National library in Chisinau.JPG
Flag of Moldova.svg Moldova Moldova Milli Kitabxanası (rum. Biblioteca Naţională a Republicii Moldova) Kişinyov [139]
Flag of Monaco.svg Monako Lui Notari Kitabxanası (fr. Bibliothèque Louis Notari) Monako [140]
Mnlibrarypic.jpg
Flag of Mongolia.svg Monqolustan Monqolustan Milli Kitabxanası (monq. Монгол улсын үндэсний номын сан) Ulan-Bator [141]
Flag of Montenegro.svg Monteneqro Monteneqro Milli Kitabxanası (serb. Национална библиотека Црне Горе "Ђурђе Црнојевић") Çetinye [142]
Biblioteca Nacional Moçambique.jpg
Flag of Mozambique.svg Mozambik Mozambik Milli Kitabxanası (port. Biblioteca Nacional de Moçambique) Maputu [143]
National Library of Myanmar Yangon.JPG
Flag of Myanmar.svg Myanma Myanma Milli Kitabxanası (birm. အမျိုးသားစာကြည့်တိုက်) Yanqon [144]

N[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
Flag of Namibia.svg Namibiya Namibiya Milli Kitabxanası (ing. National Library of Namibia) Vindhuk [145]
Flag of Nepal.svg Nepal Nepal Milli Kitabxanası (nep. राष्ट्रिय पुस्तकालय) Pulçouk [146]
Koninklijke Bibliotheek (7985207450).jpg
Flag of the Netherlands.svg Niderland Niderland Milli Kitabxanası (nid. Koninklijke Bibliotheek) Haaqa [147]
Biblioteca Nacional Aruba.jpg
Flag of Aruba.svg Aruba Aruba Milli Kitabxanası (papyam. Biblioteca Nacional Aruba) Oranjestad [148]
Flag of Niger.svg Niger Niger Milli Arxiv Müdirliyi (fr. Direction des Archives nationales du Niger) Niamey
Flag of Nigeria.svg Nigeriya Nigeriya Milli Kitabxanası (ing. National Library of Nigeria) Laqos [149]
Flag of Nicaragua.svg Nikaraqua Ruben Dario adına Nikaraqua Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de Nicaragua Rubén Darío) Manaqua [150]
Milli Səhiyyə Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de Salud) [151]
National Library of Norway (4453612421).jpg
Flag of Norway.svg Norveç Norveç Milli Kitabxanası (norv. Nasjonalbiblioteket) OsloMu-i-Rana [152]

O[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
Flag of Oman.svg Oman Sultan Qabus Universiteti Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional Francisco Gavidia) Maskat [153]

Ö[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
Flag of Uzbekistan.svg Özbəkistan Özbəkistan Milli Kitabxanası (özb. Alisher Navoiy nomidagi O'zbekiston Milliy kutubxonasi) Daşkənd [154]

P[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
National library of pakistan.jpg
Flag of Pakistan.svg Pakistan Pakistan Milli Kitabxanası (urdu قومى کتب خانہ پاکستان) İslamabad [155]
Flag of Palau.svg Palau Palau İctimai Kollec Kitabxanası (ing. Palau Community College Library) Koror [156]
BibliotecaNacionalPanama.JPG
Flag of Panama.svg Panama Panama Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de Panamá) Panama [157]
Flag of Papua New Guinea.svg Papua-Yeni Qvineya Papua-Yeni Qvineya Milli Kitabxanası (ing. National Library of Papua New Guinea) Port Morsbi [158]
Flag of Paraguay.svg Paraqvay Paraqvay Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional del Paraguay) Asunsyon [159]
Paraqvay Milli Kənd Təsərrüfatı Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de Agricultura) [160]
National Library of Peru..jpg
Flag of Peru (state).svg Peru Peru Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional del Perú) Lima [161]
Warszawa-Biblioteka Narodowa.jpg
Flag of Poland.svg Polşa Polşa Milli Kitabxanası (pol. Biblioteka Narodowa) Varşava [162]
100 3497.JPG
Yagellon Kitabxanası (pol. Biblioteka Jagiellońska) Krakov [163]
Biblioteca Nacional de Portugal 9296.jpg
Flag of Portugal.svg Portuqaliya Portuqliya Milli Kitabxanası (port. Biblioteca Nacional de Portugal) Lissabon [164]

R[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
Flag of Rwanda.svg Ruanda Ruanda Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale du Rwanda, ing. National Library of Rwanda) Kiqali
Biblioteca Nationala.jpg
Flag of Romania.svg Rumıniya Rumıniya Milli Kitabxanası (rum. Biblioteca Naţională a României) Buxarest [165]
RIAN archive 169374 Moscow's Russian State Library.jpg
Flag of Russia.svg Rusiya Rusiya Dövlət Kitabxanası (rus. Российская Государственная Библиотека) Moskva [166]
Streets Sankt-Peterburg sent2011 3962.jpg
Rusiya Milli Kitabxanası (rus. Российская Национальная Библиотека) Sankt-Peterburq [167]
Boris Yeltsin Presidential Library main entrance.JPG
Boris Yeltsin adına Prezident Kitabxanası (rus. Президентская библиотека имени Б.Н.Ельцина) [168]
Kazan-national-library.jpg
Flag of Tatarstan.svg Tatarıstan Tatarıstan Respublikası Milli Kitabxanası (tatar Татарстан Республикасы Милли китапханәсендә, rus. Татарстан Республикасы Милли китапханәсендә) Kazan [169]

S[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
Flag of El Salvador.svg Salvador Salvador Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional Francisco Gavidia) San-Salvador [170]
Flag of Samoa.svg Samoa Samoa İctimai Kitabxanası (ing. Samoa Public Library) Apia [171]
Flag of San Marino.svg San-Marino San-Marino Milli Kitabxanası və Kitab Sərvəti (it. Biblioteca di Stato e Beni Librari) San-Marino [172]
Sao Tome National Library (16061571428).jpg
Flag of Sao Tome and Principe.svg San-Tome və Prinsipi San-Tome və Prinsipi Milli Kitabxanası (port. Biblioteca Nacional de São Tomé e Príncipe) San-Tome [173]
Flag of Senegal.svg Seneqal Seneqal Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque Nationale du Sénégal) Dakar [174]
Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Sent-Kits və Nevis Çarlz A. Helbert İctimai Kitabxanası (ing. Charles A. Halbert Public Library) Baster
Flag of Saint Lucia.svg Sent-Lüsiya Sent-Lüsiya Mərkəzi Kitabxanası (ing. Central Library of Saint Lucia) Kastris [175]
Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Sent-Vinsent və Qrenadin Kinqstaun İctimai Kitabxanası (ing. Kingstown Public Library) Kinqstaun [176]
National Library of Serbia, Belgrade.jpg
Flag of Serbia.svg Serbiya Serbiya Milli Kitabxanası (serb. Народна библиотека Србије) Belqrad [177]
Ulaz u Maticu srpsku.jpg
Matisa Sırpıska Kitabxanası (serb. Библиотека Матица Српска) Novi-Sad [178]
Library of Seychelles opening 1910.jpg
Flag of Seychelles.svg Seyşel adaları Seyşel Adaları Milli Kitabxanası (ing. National Library of the Seychelles) Mae [179]
Flag of Saudi Arabia.svg Səudiyyə Ərəbistanı Kral Fəhd Milli Kitabxanası (ərəb مكٺبة الملك فهد الوطنية‎‎) Ər-Riyad [180]
ESSEC Singapore.JPG
Flag of Singapore.svg Sinqapur Sinqapur Milli Kitabxanası (ing. National Library of Singapore, çin 国家图书馆, malay Perpustakaan Negara, tam. தேசிய நூலகம்) Sinqapur [181]
Slovenska narodna kniznica Martin.jpg
Flag of Slovakia.png Slovakiya Slovak Milli Kitabxanası (slovak Slovenská národná knižnica) Mаrtin [182]
Ljubljana from Ljubljana Castle (4789685356).jpg
Flag of Slovenia.png Sloveniya Sloveniya Milli və Universitet Kitabxanası (sloven. Narodna in univerzitetna knjižnica) Lyublyana [183]
Panoramic view of municipal buildings and National Library.jpg
Flag of the Solomon Islands.svg Solomon adaları Solomon adaları Milli Kitabxana Xidməti (ing. National Library Service of the Solomon Islands) Honiara [184]
Flag of Somalia.svg Somali Somali Milli Kitabxanası (ing. Somali National Library) Moqadişo [185]
Flag of Sudan.svg Sudan Sudan Kitabxanası (ing. Sudan Library) Xartum [186]
Flag of Syria.svg Suriya Əsəd adına Milli Kitabxana (ərəb مكتبة الأسد الوطنية‎‎) Dəməşq [187]
Al-Assad National Library.jpg
Flag of Swaziland.svg Svazilend Svazilend Milli Kitabxana Xidməti (ing. Swaziland National Library Service) Mbabane [188]
Flag of Sierra Leone.svg Syerra-Leone Syerra-Leone Kitabxana Şurası (ing. Sierra Leone Library Board) Fritaun

Ş[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
Flag of East Timor.svg Şərqi Timor Şərqi Timor Milli Kitabxanası (port. Biblioteca e Arquivo Nacional de Timor-Leste) Dili [189]
Flag of the Turkish Republic of Northern Cyprus.svg Şimali Kipr Türk Respublikası Bax Digər ölkələr
Flag of Scotland.svg Şotlandiya Bax Böyük Britaniya
Kurunduwatta, Colombo, Sri Lanka - panoramio (11).jpg
Flag of Sri Lanka.svg Şri-Lanka Şri-Lanka Milli Kitabxanası (ing. National Library of Sri Lanka) Kolombo [190]

T[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
Flag of the Republic of China.svg Tayvan Bax Digər ölkələr
National Library of Tajikistan.JPG
Flag of Tajikistan.svg Tacikistan Tacikistan Milli Kitabxanası (tac. Китобхонаи миллии Тоҷикистон) Düşənbə [191]
Flag of Tanzania.svg Tanzaniya Tanzaniya Kitabxana Xidmətləri Şurası (ing. Tanzania Library Services Board, suah. Bodi Ya Huduma Za Maktaba Tanzania) Dar əs Salam [192]
Flag of Tatarstan.svg Tatarıstan Bax Rusiya
หอสมุดแห่งชาติ (ท่าวาสุกรี).jpg
Flag of Thailand.svg Tayland Tayland Milli Kitabxanası (tay หอสมุดแห่งชาติ) Banqkok [193]
Flag of Togo.svg Toqo Toqo Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale du Togo) Lome
Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad və Tobaqo Trinidad və Tobaqo Milli Kitabxana və Məlumat Sistemi (ing. National Library and Information System of Trinidad and Tobago) Port of Speyn [194]
Bibliothèque nationale de Tunisie (19-09-2008) (4).jpg
Flag of Tunisia.svg Tunis Tunis Milli Kitabxanası (ərəb المكتبة الوطنية التونسية‎‎) Tunis [195]
Flag of Tuvalu.svg Tuvalu Tuvalu Milli Kitabxana və Arxivləri (ing. National Library and Archives of Tuvalu) Funafuti
Milli Kütüphane.jpg
Flag of Turkey.svg Türkiyə Türkiyə Milli Kitabxanası (türk. Milli Kütüphane) Ankara [196]
İzmir Milli Kütüphanesi.jpg
İzmir Milli Kitabxanası (türk. İzmir Milli Kütüphanesi) İzmir [197]
Ashgabat - National Library (3891768059).jpg
Flag of Turkmenistan.svg Türkmənistan Türkmənistan Dövlət Kitabxanası (türkm. Türkmenistanyň Döwlet kitaphanasy) Aşqabad

U[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
Flag of Wales.svg Uels Bax Böyük Britaniya
Uganda National Library building.jpg
Flag of Uganda.svg Uqanda Uqanda Milli Kitabxanası (ing. National Library of Uganda) Kampala [198]
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського.jpg
Flag of Ukraine.svg Ukrayna Vernadski adına Ukrayna Milli Kitabxanası (ukr. Національна бібліотека України імені В.І. Вернадського) Kiyev [199]
Biblioteca Nacional foto 2 - panoramio.jpg
Flag of Uruguay.svg Uruqvay Uruqvay Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional del Uruguay) Montevideo [200]

V[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
Flag of Vanuatu.svg Vanuatu Vanuatu Milli Kitabxana və Arxivi (ing. National Library and Archives of Vanuatu) Port Vila [201]
Sistinehall.jpg
Flag of the Vatican City.svg Vatikan Vatikan Apostol Kitabxanası (lat. Bibliotheca Apostolica Vaticana) Vatikan [202]
National Library of Venezuela building 1.jpg
Flag of Venezuela.svg Venesuela Venesuela Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de Venezuela) Karakas [203]
National Library of Vietnam, Hanoi, Vietnam - 20131030-01.JPG
Flag of Vietnam.svg Vyetnam Vyetnam Milli Kitabxanası (vyet. Thư Viện Quốc Gia Việt Nam) Hanoy [204]

Y[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
Flag of Jamaica.svg Yamayka Yamayka Milli Kitabxanası (ing. National Library of Jamaica) Kinqston [205]
NDL Tokyo01st3200.jpg
Flag of Japan.svg Yaponiya Milli Pəhriz Kitabxanası (yap. 国立国会図書館) Tokio [206]
National Library of New Zealand Wellington 2015.jpg
Flag of New Zealand.svg Yeni Zelandiya Yeni Zelandiya Milli Kitabxanası (mao. Te Puna Mātauranga o Aotearoa) Vellinqton [207]
Flag of the Cook Islands.svg Kuk adaları Kuk Adaları Milli Kitabxanası (ing. National Library of the Cook Islands) Rarotonqa [208]
Griechische Nationalbibliothek (Zuschnitt).jpg
Flag of Yemen.svg Yəmən Yəmən Milli Kitabxanası (ərəb المكتبة الوطنية اليمنية‎‎) Ədən
Griechische Nationalbibliothek (Zuschnitt).jpg
Flag of Greece.svg Yunanıstan Yunanıstan Milli Kitabxanası (yun. Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος) Afina [209]

Z[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
Flag of Zambia.svg Zambiya Zambiya Kitabxana Xidməti (ing. Zambia Library Service) Lusaka [210]
Flag of Zimbabwe.svg Zimbabve Zimbabve Milli Kitabxanası (ing. National Library of Zimbabwe) Bulavayo

Digər ölkələr[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
Flag of Abkhazia.svg Abxaziya Papaskiri adına Abxaziya Milli Kitabxanası (abx. И. Гь. Папасқьыр ихьӡ зхыу Амилаҭтә Библиотека) Suxumi [211]
Biblioteka Kombëtare dhe Universitare e Kosovës.jpg
Flag of Kosovo.svg Kosovo Kosovo Milli Kitabxanası (alb. Biblioteka Kombëtare e Kosovës, serb. Narodna biblioteka Kosova / Народна библиотека Косова) Priştina [212]
Flag of the Turkish Republic of Northern Cyprus.svg Şimali Kipr Türk Respublikası Şimali Kipr Milli Kitabxanası (türk. Milli Kütüphane) Lefkoşa [213]
Republic of China Taiwan National Central Library 1.JPG
Flag of the Republic of China.svg Tayvan Milli Mərkəzi Kitabxana (çin 國家圖書館) Taybey [214]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Biblioteka Kombëtare e Shqipërisë". www.bksh.al. http://www.bksh.al/pershkrimi.html. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  2. "Deutsche Nationalbibliothek - About us - The German National Library in brief" (en). www.dnb.de. http://www.dnb.de/EN/Wir/ueberblick.html. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  3. "History of the ZBW". ZBW. https://www.zbw.eu/en/about-us/profile/history/. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  4. "History, facts and figures of ZB MED" (en). ZB MED - Informationszentrum Lebenswissenschaften. https://www.zbmed.de/en/about/history-facts-and-figures/. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  5. "Bookbinder - Technische Informationsbibliothek (TIB)" (en). www.tib.eu. https://www.tib.eu/en/tib/careers-and-apprenticeships/apprenticeships/bookbinder/. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  6. "A Short Introduction | Staatsbibliothek zu Berlin" (de). staatsbibliothek-berlin.de. http://staatsbibliothek-berlin.de/en/about-the-library/a-short-introduction/. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  7. "History of the Library | Library of Congress" (en). The Library of Congress. https://www.loc.gov/about/history-of-the-library/. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  8. "National Board for Education Sciences, Institute of Education Sciences (IES); National Library of Education homepage" (en). ies.ed.gov. https://ies.ed.gov/ncee/projects/nle/. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  9. "National Transportation Library: About the National Transportation Library". ntl.bts.gov. https://ntl.bts.gov/about_ntl.html. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  10. "A Brief History of NLM". www.nlm.nih.gov. https://www.nlm.nih.gov/about/briefhistory.html. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  11. "NAL History | National Agricultural Library" (en). www.nal.usda.gov. https://www.nal.usda.gov/nal-history. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  12. "Biblioteca Nacional" (ca-es). www.cultura.ad. http://www.cultura.ad/biblioteca-nacional. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  13. "National Library of Angola". www.nationallibraryofangola.org. http://www.nationallibraryofangola.org/. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  14. "History of National Library of Antigua and Barbuda". www.nationallibraryofantiguaandbarbuda.org. http://www.nationallibraryofantiguaandbarbuda.org/history.php. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  15. "Acerca de la BNMM - Biblioteca Nacional" (es). Biblioteca Nacional Mariano Moreno. https://www.bn.gov.ar/biblioteca/acerca/historia. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  16. "History of the Library | National Library of Australia" (en). www.nla.gov.au. http://www.nla.gov.au/history-of-the-library. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  17. "The history of the Austrian National Library - Österreichische Nationalbibliothek" (de). www.onb.ac.at. https://www.onb.ac.at/en/about-us/the-history-of-the-austrian-national-library/. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  18. "National Library". anl.az. http://anl.az/new/en/history/3. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  19. "LIBRARY OF COLLEGE OF THE BAHAMAS DESIGNATED UNITED NATIONS DEPOSITORY LIBRARY | Meetings Coverage and Press Releases" (en). www.un.org. http://www.un.org/press/en/1995/19951201.pi923.html. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  20. "অধিদপ্তরের ইতিহাস |Directorate of Archives and Libraries-Government of the People's Republic of Bangladesh | আরকাইভস ও গ্রন্থাগার অধিদপ্তর-গণপ্রজাতন্ত্রী বাংলাদেশ সরকার" (en). www.nanl.gov.bd. http://www.nanl.gov.bd/site/page/cc877b85-49b4-4190-b4cb-87acec3a00e3/History. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  21. "National Library Service of Barbados - Fun Barbados OurIsland". www.funbarbados.com. http://www.funbarbados.com/OurIsland/barbados_library_service.CFM. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  22. "HISTORY". http://www.nlb.by/portal/page/portal/index/content?lang=en&classId=F5DEF725E3EB4CA38815BC12D5B9D466. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  23. "L'histoire de la Bibliothèque royale de Belgique". Bibliothèque royale de Belgique. 2 avqust 2016. http://www.kbr.be/fr/histoire-de-la-bibliotheque-royale-de-belgique. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  24. "BNLSIS: History". bnlsis.org. http://bnlsis.org/history.html. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  25. 25,0 25,1 25,2 25,3 25,4 "BIBLIOTHÈQUES NATIONALES ET INSTITUTIONS QUI EN TIENNENT LIEU". http://www.banq.qc.ca/documents/a_propos_banq/nos_publications/nos_publications_a_z/Bibliotheques_nationales_Francophonie.pdf. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  26. "التاريخ الزمني للمشروع". http://www.icc.gov.bh/project-timeline/. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  27. "National Library" (en-US). abu dhabi tourism & culture authority. http://tcaabudhabi.ae/en/what.we.do/national.library.aspx. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  28. "National Archives and Library of Bolivia - Sucre Bolivia" (en-US). www.sucrelife.com. http://www.sucrelife.com/national-archives-and-library-of-bolivia/. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  29. "История | Национална библиотека "Св. св. Кирил и Методий"" (bg-BG). www.nationallibrary.bg. http://www.nationallibrary.bg/wp/?page_id=96. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  30. "NUBBIH | O nama" (bs-ba). www.nub.ba. http://www.nub.ba/index.php/o-nama. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  31. "Историјски преглед" (sr). nub.rs. http://nub.rs/biblioteka/o-biblioteci/istoriski-pregled/. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  32. Underwood, Peter C.. "Computerization of the Botswana by National Library Service". http://unesdoc.unesco.org/images/0008/000897/089700eo.pdf. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  33. Wight, Colin. "History of the British Library" (en). www.bl.uk. https://www.bl.uk/aboutus/quickinfo/facts/history/. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  34. "A brief history - National Library of Scotland" (en). www.nls.uk. http://www.nls.uk/about-us/what-we-are/history. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  35. "Llyfrgell Genedlaethol Cymru - The National Library of Wales: About NLW" (en). www.llgc.org.uk. https://www.llgc.org.uk/en/about-nlw/about-us/about-nlw/. İstifadə tarixi: 5 oktyabr 2017.
  36. "A Brief History – Bermuda National Library" (en-US). www.bnl.bm. http://www.bnl.bm/about-us/history/. İstifadə tarixi: 5 oktyabr 2017.
  37. "BVI Library Branches". www.bvilibrary.gov.vg. http://www.bvilibrary.gov.vg/bvilibrary.php?pageid=24. İstifadə tarixi: 5 oktyabr 2017.
  38. (2010) Bird observatories of the British Isles, 2nd ed., Andover: Cengage Learning, 58. ISBN 978-1408110409.
  39. "Public Library - theislandwiki" (en). www.theislandwiki.org. https://www.theislandwiki.org/index.php/Public_Library. İstifadə tarixi: 5 oktyabr 2017.
  40. "Histórico | Biblioteca Nacional" (en). www.bn.gov.br. https://www.bn.gov.br/sobre-bn/historico. İstifadə tarixi: 5 oktyabr 2017.
  41. "Imbasan". dbplibrary.gov.bn. http://dbplibrary.gov.bn/Themed/imbasan.html. İstifadə tarixi: 5 oktyabr 2017.
  42. "The National Library of Bhutan: Main". www.library.gov.bt. http://www.library.gov.bt/library/index.html. İstifadə tarixi: 5 oktyabr 2017.
  43. "Where we come from" (en-gb). www.nlsa.ac.za. http://www.nlsa.ac.za/index.php?option=com_content&view=article&id=80&Itemid=242. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  44. "From Klementinum's History — National Library of the Czech Republic" (en). www.en.nkp.cz. http://www.en.nkp.cz/about-us/about-nl/national-library-s-history/history-1. İstifadə tarixi: 5 oktyabr 2017.
  45. "Historia - Biblioteca Nacional" (es). www.bibliotecanacional.cl. http://www.bibliotecanacional.cl/615/w3-propertyvalue-38387.html. İstifadə tarixi: 5 oktyabr 2017.
  46. "National Library of China - About us". www.nlc.cn. http://www.nlc.cn/newen/au/int/index_1.htm. İstifadə tarixi: 5 oktyabr 2017.
  47. "Hong Kong Central Library - Introduction". www.hkpl.gov.hk. https://www.hkpl.gov.hk/en/hkcl/aboutus/index.html. İstifadə tarixi: 5 oktyabr 2017.
  48. Leitão, Luciana (11 aprel 2016). "The new face of Macao’s libraries | Macau News" (en-US). Macau News. https://macaunews.mo/features/the-new-face-of-macaos-libraries/. İstifadə tarixi: 5 oktyabr 2017.