Milli kitabxanaların siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Milli kitabxana bu ölkənin qabaqcıl məlumat bazası kimi xidmət etmək məqsədi ilə hökumət tərəfindən xüsusi yaradılır. İctimai kitabxanaların əksinə onlar vətəndaşlara nadir hallarda kitabları borc verirlər. Bir çox halda onların tərkibinə Qutenberq Bibliyası kimi nadir, qiymətli və əhəmiyyətli əsərlər daxil edilir. Milli kitabxanalar ölkədəki digər kitabxanalardan ölçüsünə görə müqayisədə xeyli fərqlənir.

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


A[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
Abxaziya Abxaziya Bax Digər ölkələr
Aland adaları Aland adaları Bax Finlandiya
National Library of Albania (BLGU Spring School 2013).JPG
Albaniya Albaniya Albaniya Milli Kitabxanası (alb. Biblioteka Kombëtare e Shqipërisë) Tirana 1922[1] [1]
Deutsche bibliothek.jpg
Almaniya Almaniya Almaniya Milli Kitabxanası (alm. Deutsche Nationalbibliothek) Frankfurt-MaynLeypsiq 1912[2] [2]
ZBW außen.jpg
Almaniya Milli İqtisadiyyat Kitabxanası (alm. Deutsche Zentralbibliothek für Wirtschaftswissenschaften) KilHamburq 1919[3] [3]
Zentralbibliothek fuer Medizin.jpg
Almaniya Milli Tibb Kitabxanası (alm. Deutsche Zentralbibliothek für Medizin) KölnBonn 1973[4] [4]
German National Library of Science and Technology TIB university library Hannover UB Am Welfengarten 1b Nordstadt Hannover Germany 03.jpg
Almaniya Milli Elm və Texnika Kitabxanası (alm. Technische Informationsbibliothek) Hannover 1959[5] [5]
StabiMitte 1a.jpg
Berlin Dövlət Kitabxanası (alm. Staatsbibliothek zu Berlin) Berlin 1661[6] [6]
Library of Congress and lawn.jpg
ABŞ ABŞ Konqres Kitabxanası (ing. Library of Congress) (De-yure) Vaşinqton 1800[7] [7]
Milli Təhsil Kitabxanası (ing. National Library of Education) 1994[8] [8]
Milli Nəqliyyat Kitabxanası (ing. National Transportation Library) 1998[9] [9]
People entering the National Library of Medicine, October 9, 2008.jpg
Milli Tibb Kitabxanası (ing. National Library of Medicine) Betesda 1836[10] [10]
United States National Agricultural Library.jpg
Milli Kənd Təsərrüfatı Kitabxanası (ing. National Agricultural Library) Beltsvil 1862[11] [11]
Biblioteca Nacional d'Andorra.JPG
Andorra Andorra Andorra Milli Kitabxanası (kat. Biblioteca Nacional d'Andorra) Andorra la Vella 1930[12] [12]
Anqola Anqola Anqola Milli Kitabxanası (port. Biblioteca Nacional de Angola) Luanda 1969[13] [13]
Antiqua və Barbuda Antiqua və Barbuda Antiqua və Barbuda Milli Kitabxanası (ing. National Library of Antigua and Barbuda) Sent Cons 1854[14] [14]
Biblioteca Nacional BA.jpg
Argentina Argentina Argentina Respublikası Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de la República Argentina) Buenos-Ayres 1810[15] [15]
Aruba Aruba Bax Niderland
NLA Canberra-01JAC.JPG
Avstraliya Avstraliya Avstraliya Milli Kitabxanası (ing. National Library of Australia) Kanberra 1961[16] [16]
Neue Burg Vienna June 2006 271.jpg
Avstriya Avstriya Avstriya Milli Kitabxanası (alm. Österreichische Nationalbibliothek) Vyana 1368[17] [17]
MK.jpg
Azərbaycan Azərbaycan Azərbaycan Milli Kitabxanası Bakı 1923[18] [18]

B[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
COB Library.jpg
Baham adaları Baham adaları Baham Adaları Kolleci Kitabxanası (de-fakto) (ing. College of The Bahamas Library) Nassau 1974[19] [19]
Banqladeş Banqladeş Banqladeş Milli Kitabxanası (benq. বাংলাদেশ জাতীয় গ্রন্থাগার) Dəkkə 1972[20] [20]
National Library Service of Barbados, Bridgetown-2.jpg
Barbados Barbados Barbados Milli Kitabxana Xidməti (ing. National Library Service of Barbados) Brictaun 1906[21] [21]
Belarus Belarus Belarus Milli Kitabxanası (belar. Нацыянальная бібліятэка Беларусі) Minsk 1922[22] [22]
Biblioteca (3488823796).jpg
Belçika Belçika Belçika Kral Kitabxanası (nid. Koninklijke Bibliotheek van België,fr. Bibliothèque royale de Belgique) Brüssel 1837[23] [23]
Beliz Beliz Beliz Milli Kitabxana Xidməti (ing. National Library Service of Belize) Beliz 1825[24] [24]
Benin Benin Benin Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale du Bénin) Porto-Novo 1975[25] [25]
Bermud adaları Bermud adaları Bax Böyük Britaniya
Bəhreyn Bəhreyn Şeyx İsa bin Səlman əl-Xəlifə Milli Kitabxanası (ərəb. المكتبة الشيخ عيسى بن سلمان الخليفة الوطنية‎‎) Manama 2008[26] [26]
BƏƏ BƏƏ Birləşmiş Ərəb Əmirlikləri Milli Kitabxanası (ərəb. دار الكتب الوطنية لدولة الإمارات‎‎) Əbu-Dabi 1981[27] [27]
Boliviya Boliviya Boliviya Milli Arxivi və Kitabxanası (isp. Archivo y Biblioteca Nacional de Bolivia) Sukre 1836[28] [28]
20140616 Sofia 132.jpg
Bolqarıstan Bolqarıstan SÖ Kiril və Metodius Milli Kitabxanası (bolq. Народна Библиотека Св. Св. Кирил и Методий) Sofiya 1878[29] [29]
National Library Sarajevo scaffolding.jpg
Bosniya və Herseqovina Bosniya və Herseqovina Bosniya və Herseqovina Milli və Universitet Kitabxanası (bosn. Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine) Sarayevo 1945[30] [30]
Народна и универзитетска библиотека Републике Српске.jpg
Serb Respublikası Serb Respublikası Serb Respublikası Milli və Universitet Kitabxanası (serb. Народна и универзитетска библиотека Републике Српске) Banya Luka 1936[31] [31]
Botsvana Botsvana Botsvana Milli Kitabxana Xidməti (ing. National Library Service of Botswana,tsv. Ditirelo tsa motlobo wa dibuka tsa Botswana) Qaborone 1968[32] [32]
British library london.jpg
Böyük Britaniya Böyük Britaniya Britaniya Milli Kitabxanası (ing. British Library) London 1973[33] [33]
National Library of Scotland, Edinburgh.JPG
Şotlandiya Şotlandiya Şotlandiya Milli Kitabxanası (ing. National Library of Scotland, şot.kelt Leabharlann Nàiseanta na h-Alba, ş.german Naitional Leebrar o Scotland) Edinburq 1925[34] [34]
National Library of Wales.jpg
Uels Uels Uels Milli Kitabxanası (ing. National Library of Wales, vall Llyfrgell Genedlaethol Cymru) Aberistuit 1907[35] [35]
Bermuda (UK) photos number 52 sign above Bermuda National Library.jpg
Bermud adaları Bermud adaları Bermuda adaları Milli Kitabxanası (ing. Bermuda National Library) Hamilton 1839[36] [36]
Britaniya Vircin adaları Britaniya Vircin adaları Kitabxana Xidmətləri Departamneti (ing. Library Services Department) Roud Taun 1943[37] [37]
Men adası Men adası Men adası Milli Kitabxana və Arxivi (ing. National Library and Archives) Duqlas 1951[38] [38]
Jersey library 2.JPG
Cersi Cersi Cersi Kitabxanası (ing. Jersey Library) Sent Helier 1748[39] [39]
Biblioteca nacional rio janeiro.jpg
Braziliya Braziliya Braziliya Milli Kitabxanası (port. Fundação Biblioteca Nacional) Rio-de-Janeyro 1810[40] [40]
Britaniya Vircin adaları Britaniya Vircin adaları Bax Böyük Britaniya
BSB Library.JPG
Bruney Bruney Bruney Dil və Ədəbiyyat İnstitutu Kitabxanası (malay Pesustakaan Dewan Bahasa dan Pustaka) Bandar Seri Begavan 1968[41] [41]
Burkina-Faso Burkina-Faso Burkina-Faso Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale du Burkina Faso) Uaqaduqu 1998[25] [42]
Burundi Burundi Burundi Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale du Burundi) Bujumbura 1989[25]
National Library-Thimphu-Bhutan-2008 01 23.jpg
Butan Butan Butan Milli Kitabxanası (dz. འབྲུག་རྒྱལ་ཡོངས་དཔེ་མཛོད།) Thimphu 1967[42] [43]

C[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
Cersi Cersi Bax Böyük Britaniya
South African National Library, Cape Town 01.JPG
Cənubi Afrika Respublikası Cənubi Afrika Respublikası Cənubi Afrika Milli Kitabxanası (ing. National Library of South Africa) PretoriyaKeyptaun 1818[43] [44]
Cibuti Cibuti Cibuti Milli Sənədləşmə Mərkəzi (fr. Centre national de documentation de Djibouti) Cibuti 1993[25]

Ç[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
Çad Çad Çad Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale du Tchad) Ncamena 1987[25]
Prague clementinum entrance.jpg
Çexiya Çexiya Çexiya Respublikası Milli Kitabxanası (çex. Národní knihovna České republiky) Praqa 1777[44] [45]
Biblioteca nacional 1.JPG
Çili Çili Çili Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de Chile) Santyaqo 1813[45] [46]
National Library of China pic.jpg
ÇXR ÇXR Çin Milli Kitabxanası (çin 中國國家圖書館, pinyin Zhōngguó Guójiā Túshūguǎn') Pekin 1909[46] [47]
Hong Kong Central Library 2008.jpg
Honkonq Honkonq Honkonq Mərkəzi Kitabxanası (çin 香港中央圖書館) Honkonq 2001[47] [48]
Centrallibrary.JPG
Makao Makao Makao İctimai Kitabxanası (ing. Macao Public Library, port. Biblioteca Pública de Macau, çin 澳門公共圖書館) Makao 2016[48] [49]
Tayvan Tayvan Bax Digər ölkələr

D[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
Den Sorte Diamant 1.jpg
Danimarka Danimarka Kopenhagen Kral Kitabxanası (dan. Det Kongelige Bibliotek) Kopenhagen 1648[49] [50]
Aarhus universitet.jpg
Dövlət Kitabxanası (dan. Statsbiblioteket) Orhus 1902[50] [51]
National Library of the Faroe Islands.jpg
Farer adaları Farer adaları Farer Adaları Milli Kitabxanası (far. Føroya landsbókasavn) Torshavn 1828[51] [52]
Nunatta-Atuagaateqarfia-national-library-of-greenland.jpg
Qrenlandiya Qrenlandiya Qrenlandiya İctimai və Milli Kitabxanası (dan. Det Grønlandske Landsbibliotek,qren. Nunatta Atuagaateqarfia) Nuuk 1979[52] [53]
Dominika Dominika İctimai Kitabxana (ing. Public Library ) Rozo 1906[53] [54]
Dominikan Respublikası Dominikan Respublikası Pedro Enrikes Urenya Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional Pedro Henríquez Ureña) Santo-Dominqo 1971[54] [55]

E[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
Logo-National Archives and Library of Ethiopia.jpg
Efiopiya Efiopiya Efiopiya Milli Arxivi və Kitabxanası (ing. National Archives and Library of Ethiopia) Əddis-Əbəbə 1944[55] [56]
Ekvador Ekvador Ekvador Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional del Ecuador) Kito 1792[56] [57]
Ekvatorial Qvineya Ekvatorial Qvineya Ekvatorial Qvineya Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de Guinea Ecuatorial) Malabo 2009[57] [58]
Eritreya Eritreya Eritreya Tədqiqat və Sənədləşmə Mərkəzi (ing. Research and Documentation Center of Eritrea) Əsməra 1979[58] [59]
Ազգային գրադարանի գլխավոր մասնաշենքը.jpg
Ermənistan Ermənistan Ermənistan Milli Kitabxanası (erm. Հայաստանի ազգային գրադարան) İrəvan 1832[59] [60]
Soviet building of the National Librairy in Tallinn (7974002304).jpg
Estoniya Estoniya Estoniya Milli Kitabxanası (est. Eesti Rahvusraamatukogu) Tallin 1918[60] [61]
Esvatini Esvatini Esvatini Milli Kitabxana Xidməti (ing. Swaziland National Library Service) Mbabane 1971[61] [62]

Ə[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
Kabul University Central Library (2981246389).jpg
Əfqanıstan Əfqanıstan Əfqanıstan İslam Respublikasının Milli Kitabxanası (ərəb. کتاب خانه ملی جمهوری اسلامی افغانستان‎‎) Kabil 1924[62]
Sanctuaire du martyr - Alger -169 (15073295698) (2).jpg
Əlcəzair Əlcəzair Əlcəzair Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale d'Algérie, ərəb. المكتبة الوطنية الجزائرية‎‎) Əlcəzair 1835[63] [63]

F[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
Farer adaları Farer adaları Bax Danimarka
Fici Fici Fici Kitabxana Xidməti (ing. Library Service of Fiji) Suva 1964[64] [64]
National Library of the Philippines, Feb 14.JPG
Filippin Filippin Filippin Milli Kitabxanası (filip. Pambansang Aklatan ng Pilipinas) Manila 1901[65] [65]
National Library of Finland.jpg
Finlandiya Finlandiya Finlandiya Milli Kitabxanası (fin Kansalliskirjasto, isv. Nationalbiblioteket) Helsinki 1640[66] [66]
Mariehamns stadsbibliotek.jpg
Aland adaları Aland adaları Mariehamn Şəhər Kitabxanası (isv. Mariehamns stadsbibliotek) Mariehamn 1923[67] [67]
Bibliothèque nationale de France (Richelieu) - cour Vivienne haut.jpg
Fransa Fransa Fransa Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale de France) Paris 1461[68] [68]

G[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
NPLG building, Tbilisi.jpg
Gürcüstan Gürcüstan Gürcüstan Milli Parlament Kitabxanası (gürc. საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა) Tbilisi 1846[69] [69]

H[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
Haiti Haiti Haiti Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale d'Haïti) Port-o-Prins 1939[70] [70]
National Library, Calcutta 2007.jpg
Hindistan Hindistan Hindistan Milli Kitabxanası (benq. ভারতের জাতীয় গ্রন্থাগার) Kəlkətə 1953[71] [71]
Hindistan Milli Elm Kitabxanası (ing. National Science Library of India) Yeni Dehli 1963[72] [72]
Rabitə və İnformasiya Resursları üzrə Milli Elmi İnstitut (ing. National Institute of Science Communication and Information Resources) 2002[73] [73]
The library in Tegucigalpa (523608127).jpg
Honduras Honduras Honduras Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de Honduras) Tequsiqalpa 1880[74] [74]
Honkonq Honkonq Bax Çin

X[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
National and University Library in Zagreb 20150319 DSC 0120.JPG
Xorvatiya Xorvatiya Zaqreb Milli və Universitet Kitabxanası (xorv. Nacionalna i sveučilišna knjižnica) Zaqreb 1607[75] [75]

İ[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
National Library of Indonesia building in Salemba, Central Jakarta.jpg
İndoneziya İndoneziya İndoneziya Milli Kitabxanası (ind. Perpustakaan Nasional Republik Indonesia) Cakarta 1980[76] [76]
İordaniya İordaniya İordaniya Milli Kitabxanası (ərəb. دائرة المكتبة الوطنية‎‎) Amman 1977[77] [77]
İraq İraq İraq Milli Kitabxanası və Arxivi (ərəb. دار الكتب والوثائق العراقـيـة‎‎) Bağdad 1920[78] [78]
Entrance of National Library (Tehran, Iran).jpg
İran İran İran Milli Kitabxanası (fars. کتابخانه ملی) Tehran 1937[79] [79]
Malek Natioanl Museum and Library Tehran.jpg
Malik Milli Kitabxanası (fars. کتابخانه و موزه ملی ملک) 1996[80] [80]
National Library of Ireland 2011.JPG
İrlandiya İrlandiya İrlandiya Milli Kitabxanası (irl. Leabharlann Náisiúnta na hÉireann) Dublin 1877[81] [81]
Iceland-Reykjavik-Thjodmenningarhus-1.jpg
İslandiya İslandiya İslandiya Milli və Universitet Kitabxanası (isl. Landsbókasafn Íslands Háskólabókasafn) Reykyavik 1994[82] [82]
Biblioteca Nacional (4).jpg
İspaniya İspaniya İspaniya Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de España) Madrid 1712[83] [83]
Biblioteca de Catalunya - Entrada principal.JPG
Kataloniya Kataloniya Kataloniya Milli Kitabxanası (kat. Biblioteca de Catalunya) Barselona 1907[84] [84]
The National Library of Israel building - Amitay Katz.jpg
İsrail İsrail İsrail Milli Kitabxanası (ivr. הספרייה הלאומית, ərəb. المكتبة الوطنية في إسرائيل‎‎) Qüds 1892[85] [85]
KungligaBiblioteket.jpg
İsveç İsveç İsveç Milli Kitabxanası (isv. Kungliga biblioteket) Stokholm 1661[86] [86]
CH-NB-Swiss Open Cultural Hackathon 2015-Picture-069.jpg
İsveçrə İsveçrə İsveçrə Milli Kitabxanası (alm. Schweizerische Nationalbibliothek, fr. Bibliothèque nationale suisse, it. Biblioteca nazionale svizzera) Bern 1895[87] [87]
Biblioteca Nazionale Firenze 2008.jpg
İtaliya İtaliya İtaliya Milli Kitabxanası (Florensiya) (it. Biblioteca Nazionale Centrale Firenze) Florensiya 1714[88] [88]
Biblioteca nazionale centrale di Roma.jpg
İtaliya Milli Kitabxanası (Roma) (it. Biblioteca Nazionale Centrale di Roma) Roma 1876[89] [89]
Biblioteca nazionale di Napoli (46).jpg
İtaliya Milli Kitabxanası (Neapol) (it. Biblioteca nazionale Vittorio Emanuele III) Neapol 1804[90] [90]

K[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
Biblioteca Nacional, Praia, Cape Verde.jpg
Kabo-Verde Kabo-Verde Kabo Verde Milli Kitabxanası (port. Biblioteca Nacional de Cabo Verde) Praya 1999[91] [91]
National Library - panoramio (1).jpg
Kamboca Kamboca Kamboca Milli Kitabxanası (kxm. បណ្ណាល័យជាតិកម្ពុជា) Pnompen 1924[92] [92]
Kamerun Kamerun Kamerun Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale du Cameroun) Yaunde 1966[25] [93]
Library and Archives Canada.JPG
Kanada Kanada Kanada Kitabxanası və Arxivləri (fr. Bibliothèque et Archives Canada) Ottava 2004[93] [94]
Milli Elmi Kitabxana (ing. National Science Library) 1917[94] [95]
Bibliotheque Nationale Quebec.JPG
Kvebek Kvebek Kvebek Milli Kitabxanası və Arxivləri (fr. Bibliothèque et Archives nationales du Québec) Monreal 1920[95] [96]
Kataloniya Kataloniya Bax İspaniya
Keniya Keniya Keniya Milli Kitabxana Xidməti (ing. National Library Service of Kenya) Nayrobi 1965[96] [97]
Kipr Kipr Kipr Kitabxanası (yun. Κυπριακή Βιβλιοθήκη) Nikosiya 1927[97] [98]
Kiribati Kiribati Kiribati Milli Kitabxanası və Arxivi (ing. National Library and Archives of Kiribati) Cənubi Tarava 1976[98] [99]
Biblioteca nacional Bogotá.JPG
Kolumbiya Kolumbiya Kolumbiya Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de Colombia) Boqota 1777[99] [100]
Komor adaları Komor adaları Milli Sənədləşmə və Elmi Tədqiqatlar Mərkəzi (fr. Centre National de Documentation et de Recherche Scientifique) Moroni 1979[100] [101]
Konqo Respublikası Konqo Respublikası Xalqın Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale populaire) Brazzavil 1971[101],[25]
Konqo Demokratik Respublikası Konqo Demokratik Respublikası Konqo Demokratik Respublikası Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale de la République démocratique du Congo) Kinşasa 1974[25]
National library of korea main building front.jpeg
Cənubi Koreya Cənubi Koreya Koreya Milli Kitabxanası (kor. 국립중앙도서관) Seul 1945[102] [102]
National Digital Library of Korea.jpg
Koreya Milli Rəqəmsal Kitabxanası (kor. 디브러리) 2009[103] [103]
Uşaqlar və Gənclər üçün Milli Kitabxana (kor. 국립어린이청소년도서관) 2006[104] [104]
Gpsh-pyong-yang.JPG
Şimali Koreya Şimali Koreya Böyük Xalq Təhsil Evi (kor. 인민대학습당) Pxenyan 1982[105] [105]
Kosovo Kosovo Bax Digər ölkələr
Nationalbibliothek von Costa Rica (Biblioteca Nacional "Miguel Obregón Lizano").jpg
Kosta-Rika Kosta-Rika Miguel Obreqon Lisano adına Kosta-Rika Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca nacional "Miguel Obregón Lizano" de Costa Rica) San-Xose 1888[106] [106]
Səhiyyə və Sosial Təhlükəsizlik Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de Salud y Seguridad Social) 1983[107] [107]
Kot-d'İvuar Kot-d'İvuar Kot-d'İvuar Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale de Côte d'Ivoire) Abican 1968[25]
Kuba Kuba Xose Marti Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional José Martí) Havana 1901[108] [108]
Kuk adaları Kuk adaları Bax Yeni Zelandiya
Küveyt Küveyt Küveyt Milli Kitabxanası (ərəb. مكتبة الكويت الوطنية‎‎) Küveyt 1923[109] [109]

Q[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
Qabon Qabon Qabon Milli Kitabxanası (fr. Direction générale des Archives nationales, de la Bibliothèque nationale et de la Documentation gabonaise, DGABD) Librevil 1969[110] [110]
Qambiya Qambiya Qambiya Milli Kitabxanası (ing. National Library of The Gambia) Banjul 1971[111] [111]
Qana Qana Corc Padmor Tədqiqat Kitabxanası (ing. George Padmore Research Library) Akkra 1961[112]
Qatar National Library.jpg
Qətər Qətər Qətər Milli Kitabxanası (ərəb. مكتبة قطر الوطنية‎‎) Doha 2018[113] [112]
Library-almaty.jpg
Qazaxıstan Qazaxıstan Qazaxıstan Milli Kitabxanası (qaz. Қазақстан Республикасының ұлттық кітапханасы) Almatı 1931[114] [113]
Nationallibrary.jpg
Qırğızıstan Qırğızıstan Qırğızıstan Milli Kitabxanası (qırğ. Кыргыз Республикасынын Улуттук Китепканасы) Bişkek 1934[115] [114]
Qrenada Qrenada Qrenada İctimai Kitabxanası (ing. Grenada Public Library) Sent-Corces 2017[116] [115]
Qrenlandiya Qrenlandiya Bax Danimarka
Biblioteca Nacional de Guatemala Luis Cardoza y Aragón.jpg
Qvatemala Qvatemala Qvatemala Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de Guatemala "Luis Cardoza y Aragón) Qvatemala 1879[117] [116]
Qvineya Qvineya Qvineya Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale de Guinée) Konakri 1958[25] [117]
Inep-bissau.jpg
Qvineya-Bisau Qvineya-Bisau Qvineya-Bisau Milli Kitabxanası (port. Biblioteca Pública do Instituto Nacional de Estudos e Pesquisa, INEP) Bisau 1984[25] [118]

L[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
Laos Laos Laos Milli Kitabxanası (laos ຫໍສະໝຸດແຫ່ງຊາດ) Vyentyan 1956[118] [119]
National Library of Latvia.jpg
Latviya Latviya Latviya Milli Kitabxanası (latış. Latvijas Nacionālā bibliotēka) Riqa 1919[119] [120]
Lesoto Lesoto Lesoto Milli Kitabxana Xidməti (ing. Lesotho National Library Services) Maseru 1977[120] [121]
Liberiya Liberiya Liberiya Milli Kitabxanası (ing. National Library of Liberia) Monroviya
Martynas Mažvydas National Library of Lithuania.jpg
Litva Litva Martinasa Majvidasa adına Litva Milli Kitabxanası (lit. Lietuvos Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka) Vilnüs 1919[121] [122]
Bibliothèque nationale du Liban 1.jpg
Livan Livan Livan Milli Kitabxanası (ərəb. المكتبة الو طنية‎‎) Beyrut 1921[25] [123]
Liviya Liviya Liviya Milli Kitabxanası (ərəb. دار الكتب الوطنية - ليبيا‎‎) Benqazi 1972[122] [124]
Lixtenşteyn Lixtenşteyn Lixtenşteyn Dövlət Kitabxanası (alm. Liechtensteinische Landesbibliothek) Vaduts 1961[123] [125]
Bibliotheque nationale de Luxembourg.jpg
Lüksemburq Lüksemburq Lüksemburq Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale de Luxembourg, alm. Nationalbibliothek Luxemburg, lüksemb. Lëtzebuerger Nationalbibliothéik) Lüksemburq 1798[25] [126]

M[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
Makao Makao Bax Çin
Országos Széchényi Könyvtár 1.jpg
Macarıstan Macarıstan Seçeni Milli Kitabxanası (mac. Országos Széchényi Könyvtár) Budapeşt 1802[124] [127]
Universität Debrecen Nr. 3.jpg
Debreçen Universiteti və Milli Kitabxanası (mac. Debreceni Egyetemi és Nemzeti Könyvtár) Debreçen 1918[125] [128]
Madaqaskar Madaqaskar Madaqaskar Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale de Madagascar) Antananarivu 1961[25] [129]
НУБСК-Поглед.jpg
Makedoniya Respublikası Makedoniya Respublikası Kliment Ohrid Universitet və Milli Kitabxanası (mak. Национална и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“) Skopye 1944[126] [130]
National Library of Malawi - Jan 2018.jpg
Malavi Malavi Malavi Milli Kitabxana Xidməti (ing. National Library Service of Malawi) Lilonqve 1967[127] [131]
Kuala Lumpur Malaysia National-Library-of-Malaysia-02.jpg
Malayziya Malayziya Malayziya Milli Kitabxanası (malay Perpustakaan Negara Malaysia) Kuala-Lumpur 1966[128] [132]
Maldiv adaları Maldiv adaları Maldiv Adaları Milli Kitabxanası (mald. އަލްއަމީރު މުހައްމަދު އަމީން ދޮށިމޭނާ ކިލެގެފާނު) Male 1945[129] [133]
Mali Mali Mali Milli Kitabxanası (fr. Direction nationale des Bibliothèques et de la Documentation) Bamako 1962[25] [134]
National Library of Malta.jpg
Malta Malta Malta Milli Kitabxanası (malta Bibljoteka Nazzjonali ta' Malta) Valletta 1776[130] [135]
Marşall adaları Marşall adaları Alele Muzey, Kitabxana və Milli Arxivi (ing. Alele Museum, Library and National Archives) Macuro 1981[131] [136]
Mavriki Mavriki Mavrikii Milli Kitabxanası (ing. National Library of Mauritius) Port-Luiz 1996[132] [137]
Mavritaniya Mavritaniya Mavritaniya Milli Kitabxanası (ərəb. المكتبة الوطنية الموريتانية‎‎, fr. Bibliothèque nationale de Mauritanie) Nuakşot 1965[25] [138]
DSC08497.JPG
Meksika Meksika Meksika Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de México) Mexiko 1867[133] [139]
Meksika Milli Qəzet və Dövri Mətbuat Kitabxanası (isp. Hemeroteca Nacional de México) 1944[133] [140]
Men adası Men adası Bax Böyük Britaniya
Bibliothèque Nationale.JPG
Mərakeş Mərakeş Mərakeş Krallığı Milli Kitabxanası (ərəb. المكتبة الوطنية للمملكة المغربية‎‎) RabatTetuan 1926[134] [141]
Mərkəzi Afrika Respublikası Mərkəzi Afrika Respublikası Qanunvericilik tərəfindən müəyyən edilib, amma indilik mövcud deyil Bangi
Dar Al-Kottob Al-Masryyia - Bab al-Khalq - Cairo.jpg
Misir Misir Misir Milli Kitabxanası və Arxivi (ərəb. دار الكتب والوثائق القومية‎‎) Qahirə 1870[25] [142]
Misir Milli Kənd Təsərrüfatı Kitabxanası Giza 1995[135] [143]
National library in Chisinau.JPG
Moldova Moldova Moldova Milli Kitabxanası (rum. Biblioteca Naţională a Republicii Moldova) Kişinyov 1832[136] [144]
Monako Monako Lui Notari Kitabxanası (fr. Bibliothèque Louis Notari) Monako 1909[25] [145]
Mnlibrarypic.jpg
Monqolustan Monqolustan Monqolustan Milli Kitabxanası (monq. Монгол улсын үндэсний номын сан) Ulan-Bator 1921 [146]
Cetinje, Montenegro - panoramio (15).jpg
Monteneqro Monteneqro Monteneqro Milli Kitabxanası (serb. Национална библиотека Црне Горе "Ђурђе Црнојевић") Çetinye 1893[137] [147]
Biblioteca Nacional de Moçambique, Maputo.jpg
Mozambik Mozambik Mozambik Milli Kitabxanası (port. Biblioteca Nacional de Moçambique) Maputu 1961[138] [148]
National Library of Myanmar Yangon.JPG
Myanma Myanma Myanma Milli Kitabxanası (birm. အမျိုးသားစာကြည့်တိုက်) Yanqon 1952[139] [149]

N[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
Namibiya Namibiya Namibiya Milli Kitabxanası (ing. National Library of Namibia) Vindhuk 1926[140] [150]
Nepal Nepal Nepal Milli Kitabxanası (nep. राष्ट्रिय पुस्तकालय) Pulçouk 1957[141] [151]
Koninklijke Bibliotheek (7985207450).jpg
Niderland Niderland Niderland Milli Kitabxanası (nid. Koninklijke Bibliotheek) Haaqa 1798[142] [152]
Biblioteca Nacional Aruba.jpg
Aruba Aruba Aruba Milli Kitabxanası (papyam. Biblioteca Nacional Aruba) Oranjestad 1949[143] [153]
Niger Niger Niger Milli Arxiv Müdirliyi (fr. Direction des Archives nationales du Niger) Niamey 1953[144]
Nigeriya Nigeriya Nigeriya Milli Kitabxanası (ing. National Library of Nigeria) Laqos 1964[145] [154]
Nikaraqua Nikaraqua Ruben Dario adına Nikaraqua Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de Nicaragua Rubén Darío) Manaqua 1871[146] [155]
Milli Səhiyyə Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de Salud) [156]
National Library of Norway (4453612421).jpg
Norveç Norveç Norveç Milli Kitabxanası (norv. Nasjonalbiblioteket) OsloMu-i-Rana 1989[147] [157]

O[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
Oman Oman Sultan Qabus Universiteti Kitabxanası (ərəb. مكتبة جامعة السلطان قابوس‎‎) Maskat 1986[148] [158]

Ö[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
National Library of Uzbekistan.jpg
Özbəkistan Özbəkistan Özbəkistan Milli Kitabxanası (özb. Alisher Navoiy nomidagi O'zbekiston Milliy kutubxonasi) Daşkənd 1920[149] [159]

P[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
National library of pakistan.jpg
Pakistan Pakistan Pakistan Milli Kitabxanası (urdu قومى کتب خانہ پاکستان) İslamabad 1951[150] [160]
Palau Palau Palau İctimai Kollec Kitabxanası (ing. Palau Community College Library) Koror 1969[151] [161]
BibliotecaNacionalPanama.JPG
Panama Panama Panama Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de Panamá) Panama 1942[152] [162]
Papua-Yeni Qvineya Papua-Yeni Qvineya Papua-Yeni Qvineya Milli Kitabxanası (ing. National Library of Papua New Guinea) Port Morsbi 1978[153] [163]
Paraqvay Paraqvay Paraqvay Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional del Paraguay) Asunsyon 1887[154] [164]
Paraqvay Milli Kənd Təsərrüfatı Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de Agricultura) 1979[155] [165]
Biblioteca Nacional (Peru) (14 12 2006).jpg
Peru Peru Peru Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional del Perú) Lima 1821[156] [166]
Biblioteka Narodowa w Warszawie 2017.jpg
Polşa Polşa Polşa Milli Kitabxanası (pol. Biblioteka Narodowa) Varşava 1747[157] [167]
Jagiellonian Library (old building), 22 Mickiewicza Av, Krakow, Poland.jpg
Yagellon Kitabxanası (pol. Biblioteka Jagiellońska) Krakov 1364[158] [168]
Biblioteca Nacional de Portugal 9296.jpg
Portuqaliya Portuqaliya Portuqliya Milli Kitabxanası (port. Biblioteca Nacional de Portugal) Lissabon 1796[159] [169]

R[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
Ruanda Ruanda Ruanda Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale du Rwanda, ing. National Library of Rwanda) Kiqali 1989[25]
Biblioteca Nationala.jpg
Rumıniya Rumıniya Rumıniya Milli Kitabxanası (rum. Biblioteca Naţională a României) Buxarest 1859[160] [170]
RIAN archive 169374 Moscow's Russian State Library.jpg
Rusiya Rusiya Rusiya Dövlət Kitabxanası (rus. Российская Государственная Библиотека) Moskva 1862[161] [171]
Streets Sankt-Peterburg sent2011 3962.jpg
Rusiya Milli Kitabxanası (rus. Российская Национальная Библиотека) Sankt-Peterburq 1795[162] [172]
Boris Yeltsin Presidential Library main entrance.JPG
Boris Yeltsin adına Prezident Kitabxanası (rus. Президентская библиотека имени Б.Н.Ельцина) 2007[163] [173]
Kazan-national-library.jpg
Tatarıstan Tatarıstan Tatarıstan Respublikası Milli Kitabxanası (tatar. Татарстан Республикасы Милли китапханәсендә, rus. Татарстан Республикасы Милли китапханәсендә) Kazan 1865[164] [174]

S[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
Salvador Salvador Salvador Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional Francisco Gavidia) San-Salvador 1870[165] [175]
Samoa Samoa Samoa İctimai Kitabxanası (ing. Samoa Public Library) Apia 1960[166] [176]
San-Marino San-Marino San-Marino Milli Kitabxanası və Kitab Mirası (it. Biblioteca di Stato e Beni Librari) San-Marino 1826[167] [177]
Sao Tome National Library (16061571428).jpg
San-Tome və Prinsipi San-Tome və Prinsipi San-Tome və Prinsipi Milli Kitabxanası (port. Biblioteca Nacional de São Tomé e Príncipe) San-Tome 1994[25] [178]
Seneqal Seneqal Seneqal Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque Nationale du Sénégal) Dakar 1913[25] [179]
Sent-Kits və Nevis Sent-Kits və Nevis Çarlz A. Helbert İctimai Kitabxanası (ing. Charles A. Halbert Public Library) Baster 1818[168] [180]
Sent-Lüsiya Sent-Lüsiya Sent-Lüsiya Mərkəzi Kitabxanası (ing. Central Library of Saint Lucia) Kastris 1924[169] [181]
Sent-Vinsent və Qrenadin Sent-Vinsent və Qrenadin Kinqstaun İctimai Kitabxanası (ing. Kingstown Public Library) Kinqstaun 1893[170] [182]
National Library of Serbia, Belgrade.jpg
Serbiya Serbiya Serbiya Milli Kitabxanası (serb. Народна библиотека Србије) Belqrad 1832[171] [183]
Ulaz u Maticu srpsku.jpg
Matisa Sırpıska Kitabxanası (serb. Библиотека Матица Српска) Novi-Sad 1826[172] [184]
Library of Seychelles opening 1910.jpg
Seyşel adaları Seyşel adaları Seyşel Adaları Milli Kitabxanası (ing. National Library of the Seychelles) Mae 1910[173] [185]
Səudiyyə Ərəbistanı Səudiyyə Ərəbistanı Kral Fəhd Milli Kitabxanası (ərəb. مكٺبة الملك فهد الوطنية‎‎) Ər-Riyad 1990[174] [186]
ESSEC Singapore.JPG
Sinqapur Sinqapur Sinqapur Milli Kitabxanası (ing. National Library of Singapore, çin 国家图书馆, malay Perpustakaan Negara, tam. தேசிய நூலகம்) Sinqapur 1995[175] [187]
Slovenska narodna kniznica Martin.jpg
Slovakiya Slovakiya Slovak Milli Kitabxanası (slovak. Slovenská národná knižnica) Mаrtin 1863[176] [188]
Ljubljana from Ljubljana Castle (4789685356).jpg
Sloveniya Sloveniya Sloveniya Milli və Universitet Kitabxanası (sloven. Narodna in univerzitetna knjižnica) Lyublyana 1774[177] [189]
Panoramic view of municipal buildings and National Library.jpg
Solomon adaları Solomon adaları Solomon adaları Milli Kitabxana Xidməti (ing. National Library Service of the Solomon Islands) Honiara 1974[178] [190]
Somali Somali Somali Milli Kitabxanası (ing. Somali National Library) Moqadişo 1975[179] [191]
Sudan Sudan Sudan Kitabxanası (ing. Sudan Library) Xartum 1945[180] [192]
Al-Assad National Library.jpg
Suriya Suriya Əsəd adına Milli Kitabxana (ərəb. مكتبة الأسد الوطنية‎‎) Dəməşq 1984[181] [193]
Syerra-Leone Syerra-Leone Syerra-Leone Kitabxana Şurası (ing. Sierra Leone Library Board) Fritaun 1959[182]

Ş[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
Şərqi Timor Şərqi Timor Şərqi Timor Milli Kitabxanası (port. Biblioteca e Arquivo Nacional de Timor-Leste) Dili 2009[183] [194]
Şimali Kipr Türk Respublikası Şimali Kipr Türk Respublikası Bax Digər ölkələr
Şotlandiya Şotlandiya Bax Böyük Britaniya
Kurunduwatta, Colombo, Sri Lanka - panoramio (11).jpg
Şri-Lanka Şri-Lanka Şri-Lanka Milli Kitabxanası (ing. National Library of Sri Lanka) Kolombo 1998[184] [195]

T[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Yarandığı il Rəsmi saytı
Tayvan Tayvan Bax Digər ölkələr
National Library of Tajikistan.JPG
Tacikistan Tacikistan Tacikistan Milli Kitabxanası (tac. Китобхонаи миллии Тоҷикистон) Düşənbə 1933[185] [196]
Tanzaniya Tanzaniya Tanzaniya Kitabxana Xidmətləri Şurası (ing. Tanzania Library Services Board, suah. Bodi Ya Huduma Za Maktaba Tanzania) Dar əs Salam 1963[186] [197]
Tatarıstan Tatarıstan Bax Rusiya
หอสมุดแห่งชาติ (ท่าวาสุกรี).jpg
Tailand Tailand Tailand Milli Kitabxanası (tay หอสมุดแห่งชาติ) Banqkok 1905[187] [198]
Toqo Toqo Toqo Milli Kitabxanası (fr. Bibliothèque nationale du Togo) Lome 1969[25]
Trinidad və Tobaqo Trinidad və Tobaqo Trinidad və Tobaqo Milli Kitabxana və Məlumat Sistemi (ing. National Library and Information System of Trinidad and Tobago) Port of Speyn 1998[188] [199]
Bibliothèque nationale de Tunisie (19-09-2008).jpg
Tunis Tunis Tunis Milli Kitabxanası (ərəb. المكتبة الوطنية التونسية‎‎) Tunis 1885[25] [200]
Tuvalu Tuvalu Tuvalu Milli Kitabxana və Arxivləri (ing. National Library and Archives of Tuvalu) Funafuti 1978[189]
Milli Kütüphane.jpg
Türkiyə Türkiyə Türkiyə Milli Kitabxanası (türk. Milli Kütüphane) Ankara 1946[190] [201]
İzmir Milli Kütüphanesi.jpg
İzmir Milli Kitabxanası (türk. İzmir Milli Kütüphanesi) İzmir 1912[191] [202]
Ashgabat - National Library (3891768059).jpg
Türkmənistan Türkmənistan Türkmənistan Dövlət Kitabxanası (türkm. Türkmenistanyň Döwlet kitaphanasy) Aşqabad 1895[192]

U[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
Uels Uels Bax Böyük Britaniya
Uganda National Library building.jpg
Uqanda Uqanda Uqanda Milli Kitabxanası (ing. National Library of Uganda) Kampala [203]
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського.jpg
Ukrayna Ukrayna Vernadski adına Ukrayna Milli Kitabxanası (ukr. Національна бібліотека України імені В.І. Вернадського) Kiyev [204]
Biblioteca Nacional foto 2 - panoramio.jpg
Uruqvay Uruqvay Uruqvay Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional del Uruguay) Montevideo [205]

V[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
Vanuatu Vanuatu Vanuatu Milli Kitabxana və Arxivi (ing. National Library and Archives of Vanuatu) Port Vila [206]
Sistinehall.jpg
Vatikan Vatikan Vatikan Apostol Kitabxanası (lat. Bibliotheca Apostolica Vaticana) Vatikan [207]
National Library of Venezuela building 1.jpg
Venesuela Venesuela Venesuela Milli Kitabxanası (isp. Biblioteca Nacional de Venezuela) Karakas [208]
National Library of Vietnam, Hanoi, Vietnam - 20131030-01.JPG
Vyetnam Vyetnam Vyetnam Milli Kitabxanası (vyet. Thư Viện Quốc Gia Việt Nam) Hanoy [209]

Y[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
Yamayka Yamayka Yamayka Milli Kitabxanası (ing. National Library of Jamaica) Kinqston [210]
NDL Tokyo01st3200.jpg
Yaponiya Yaponiya Milli Pəhriz Kitabxanası (yap. 国立国会図書館) Tokio [211]
National Library of New Zealand Wellington 2015.jpg
Yeni Zelandiya Yeni Zelandiya Yeni Zelandiya Milli Kitabxanası (mao. Te Puna Mātauranga o Aotearoa) Vellinqton [212]
Kuk adaları Kuk adaları Kuk Adaları Milli Kitabxanası (ing. National Library of the Cook Islands) Rarotonqa [213]
Griechische Nationalbibliothek (Zuschnitt).jpg
Yəmən Yəmən Yəmən Milli Kitabxanası (ərəb. المكتبة الوطنية اليمنية‎‎) Ədən
Griechische Nationalbibliothek (Zuschnitt).jpg
Yunanıstan Yunanıstan Yunanıstan Milli Kitabxanası (yun. Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος) Afina [214]

Z[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
Zambiya Zambiya Zambiya Kitabxana Xidməti (ing. Zambia Library Service) Lusaka [215]
Zimbabve Zimbabve Zimbabve Milli Kitabxanası (ing. National Library of Zimbabwe) Bulavayo

Digər ölkələr[redaktə | əsas redaktə]

Şəkil Ölkə Kitabxana Şəhər Mənbə
Abxaziya Abxaziya Papaskiri adına Abxaziya Milli Kitabxanası (abx. И. Гь. Папасқьыр ихьӡ зхыу Амилаҭтә Библиотека) Suxumi [216]
Biblioteka Kombëtare dhe Universitare e Kosovës.jpg
Kosovo Kosovo Kosovo Milli Kitabxanası (alb. Biblioteka Kombëtare e Kosovës, serb. Narodna biblioteka Kosova / Народна библиотека Косова) Priştina [217]
Şimali Kipr Türk Respublikası Şimali Kipr Türk Respublikası Şimali Kipr Milli Kitabxanası (türk. Milli Kütüphane) Lefkoşa [218]
ROC National Central Library headquarters 20060622.jpg
Tayvan Tayvan Milli Mərkəzi Kitabxana (çin 國家圖書館) Taybey [219]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Biblioteka Kombëtare e Shqipërisë". www.bksh.al. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  2. "Deutsche Nationalbibliothek - About us - The German National Library in brief". www.dnb.de (ingilis). İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  3. "History of the ZBW". ZBW. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  4. "History, facts and figures of ZB MED". ZB MED - Informationszentrum Lebenswissenschaften (ingilis). İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  5. "Bookbinder - Technische Informationsbibliothek (TIB)". www.tib.eu (ingilis). İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  6. "A Short Introduction | Staatsbibliothek zu Berlin". staatsbibliothek-berlin.de (alman). İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  7. "History of the Library | Library of Congress". The Library of Congress (ingilis). İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  8. "National Board for Education Sciences, Institute of Education Sciences (IES); National Library of Education homepage". ies.ed.gov (ingilis). İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  9. "National Transportation Library: About the National Transportation Library". ntl.bts.gov. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  10. "A Brief History of NLM". www.nlm.nih.gov. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  11. "NAL History | National Agricultural Library". www.nal.usda.gov (ingilis). İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  12. "Biblioteca Nacional". www.cultura.ad (katalan). İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  13. "National Library of Angola". www.nationallibraryofangola.org. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  14. "History of National Library of Antigua and Barbuda". www.nationallibraryofantiguaandbarbuda.org. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  15. "Acerca de la BNMM - Biblioteca Nacional". Biblioteca Nacional Mariano Moreno (ispan). İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  16. "History of the Library | National Library of Australia". www.nla.gov.au (ingilis). İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  17. "The history of the Austrian National Library - Österreichische Nationalbibliothek". www.onb.ac.at (alman). İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  18. "National Library". anl.az. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  19. "LIBRARY OF COLLEGE OF THE BAHAMAS DESIGNATED UNITED NATIONS DEPOSITORY LIBRARY | Meetings Coverage and Press Releases". www.un.org (ingilis). İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  20. "অধিদপ্তরের ইতিহাস |Directorate of Archives and Libraries-Government of the People's Republic of Bangladesh | আরকাইভস ও গ্রন্থাগার অধিদপ্তর-গণপ্রজাতন্ত্রী বাংলাদেশ সরকার". www.nanl.gov.bd (ingilis). İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  21. "National Library Service of Barbados - Fun Barbados OurIsland". www.funbarbados.com. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  22. "HISTORY". İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  23. "L'histoire de la Bibliothèque royale de Belgique". Bibliothèque royale de Belgique. 2 avqust 2016. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  24. "BNLSIS: History". bnlsis.org. İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  25. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 "BIBLIOTHÈQUES NATIONALES ET INSTITUTIONS QUI EN TIENNENT LIEU" (PDF). İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  26. "التاريخ الزمني للمشروع". İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  27. "National Library". abu dhabi tourism & culture authority (ingilis). İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  28. "National Archives and Library of Bolivia - Sucre Bolivia". www.sucrelife.com (ingilis). İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  29. "История | Национална библиотека "Св. св. Кирил и Методий"". www.nationallibrary.bg (bolqar). İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  30. "NUBBIH | O nama". www.nub.ba (bosniya). İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  31. "Историјски преглед". nub.rs (serb). İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  32. Underwood, Peter C. "Computerization of the Botswana by National Library Service" (PDF). İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  33. Wight, Colin. "History of the British Library". www.bl.uk (ingilis). İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  34. "A brief history - National Library of Scotland". www.nls.uk (ingilis). İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  35. "Llyfrgell Genedlaethol Cymru - The National Library of Wales: About NLW". www.llgc.org.uk (ingilis). İstifadə tarixi: 5 oktyabr 2017.
  36. "A Brief History – Bermuda National Library". www.bnl.bm (ingilis). İstifadə tarixi: 5 oktyabr 2017.
  37. "BVI Library Branches". www.bvilibrary.gov.vg. İstifadə tarixi: 5 oktyabr 2017.
  38. Archer, Mike; Grantham, Mark; Howlett, Peter (2010). Bird observatories of the British Isles (2nd ed.). Andover: Cengage Learning. səh. 58. ISBN 978-1408110409.
  39. "Public Library - theislandwiki". www.theislandwiki.org (ingilis). İstifadə tarixi: 5 oktyabr 2017.
  40. "Histórico | Biblioteca Nacional". www.bn.gov.br (ingilis). İstifadə tarixi: 5 oktyabr 2017.
  41. "Imbasan". dbplibrary.gov.bn. İstifadə tarixi: 5 oktyabr 2017.
  42. "The National Library of Bhutan: Main". www.library.gov.bt. İstifadə tarixi: 5 oktyabr 2017.
  43. "Where we come from". www.nlsa.ac.za (ingilis). İstifadə tarixi: 3 oktyabr 2017.
  44. "From Klementinum's History — National Library of the Czech Republic". www.en.nkp.cz (ingilis). İstifadə tarixi: 5 oktyabr 2017.
  45. "Historia - Biblioteca Nacional". www.bibliotecanacional.cl (ispan). İstifadə tarixi: 5 oktyabr 2017.
  46. "National Library of China - About us". www.nlc.cn. İstifadə tarixi: 5 oktyabr 2017.
  47. "Hong Kong Central Library - Introduction". www.hkpl.gov.hk. İstifadə tarixi: 5 oktyabr 2017.
  48. Leitão, Luciana (11 aprel 2016). "The new face of Macao's libraries | Macau News". Macau News (ingilis). İstifadə tarixi: 5 oktyabr 2017.
  49. "Hovedpunkter af mere end 500 års historie" (PDF). Det Kongelige Bibliotek. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  50. "Historien om Statsbiblioteket / Det Kgl. Bibliotek — Det Kgl. Bibliotek". www.statsbiblioteket.dk (danimarka). İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  51. "History". Landsbókasavnið (ingilis). İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  52. "Om bibioteket - Nunatta Atuagaateqarfia". www.katak.gl (danimarka). İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  53. "Brief History - Dominica Library and Information Service". dlis.gov.dm (ingilis). İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  54. "Más de medio siglo" (ispan). İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  55. "Background". www.nale.gov.et. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  56. User, Super. "Quienes Somos". bne.gob.ec (ispan). İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  57. "Biblioteca Nacional de Guinea Ecuatorial". www.turismoguinea.com (ingilis). İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  58. "ERITREAN ARCHIVES". www.eritreanarchives.org. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  59. "About us | ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ԱԶԳԱՅԻՆ ԳՐԱԴԱՐԱՆ". www.nla.am (ingilis). İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  60. "National Library of Estonia". www.nlib.ee. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  61. "PARTNERSHIPS IN LIBRARY AND INFORMATION SCIENCE (LIS) TRAINING: THE CASE OF SWAZILAND NATIONAL LIBRARY SERVICE" (PDF). İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  62. "Reading in Kabul: The state of Afghan libraries | Afghanistan Analysts Network". www.afghanistan-analysts.org (ingilis). İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  63. "Historique de la Bibliothèque nationale d'Algérie". 9 noyabr 2007. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  64. "LIBRARY SERVICES OF FIJI ANNUAL REPORT" (PDF). National Diet Library. İstifadə tarixi: 30 may 2018.
  65. Act No. 96, 1901. Supreme Court E-Library
  66. "History". National Library. 8 mart 2016. İstifadə tarixi: 30 may 2018.
  67. "Historia - Bibliotek.ax". www.bibliotek.ax. İstifadə tarixi: 30 may 2018.
  68. Jack A. Clarke. "French Libraries in Transition, 1789–95." The Library Quarterly, Vol. 37, No. 4 (Oct., 1967)
  69. "History". www.nplg.gov.ge. İstifadə tarixi: 30 may 2018.
  70. "Haiti: A Library History | University of Wisconsin Colleges". www.uwc.edu. İstifadə tarixi: 30 may 2018.
  71. "History of the National Library, India". www.nationallibrary.gov.in. İstifadə tarixi: 30 may 2018.
  72. "National Science Library - Home". nsl.niscair.res.in. İstifadə tarixi: 30 may 2018.
  73. "About NISCAIR". www.niscair.res.in. İstifadə tarixi: 30 may 2018.
  74. "Biblioteca Nacional de Honduras "Juan Ramón Molina"". EcuRed. İstifadə tarixi: 30 may 2018.
  75. Aleksandar Stipčević (2007). The National and University Library in Zagreb 1607-2007: On the Occasion of the 400th Anniversary. National and University Library.
  76. "Perpustakaan Nasional Republik Indonesia". www.pnri.go.id (ingilis). İstifadə tarixi: 30 may 2018.
  77. "About Us". www.nl.gov.jo. İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  78. "Iraq to digitize national library because of ISIS". New York Post. 4 avqust 2015. İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  79. "IFLA -- 80th anniversary of establishment of the Iran National Library". www.ifla.org (ingilis). İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  80. "History - Malek National Library and Museum Institution". malekmuseum.org (ingilis). İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  81. "History of the Library". www.nli.ie (ingilis). İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  82. "Landsbókasafn Íslands - Háskólabókasafn: About us". landsbokasafn.is (ingilis). İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  83. "Historia de la BNE. National Library of Spain". www.bne.es (ingilis). Biblioteca Nacional de España. 26 yanvar 2009. İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  84. "Chronology / About us / Home - Biblioteca Nacional de Catalunya". www.bnc.cat. İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  85. "Past, Present, Future". web.nli.org.il. İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  86. "National Library of Sweden A trustworthy source" (PDF). İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  87. NL, Swiss National Library. "History of the library". www.nb.admin.ch (ingilis). İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  88. "BNCF - La Biblioteca - Informazioni generali - Notizie storiche". www.bncf.firenze.sbn.it (italyan). İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  89. "Notizie storiche". www.bncrm.beniculturali.it. 23 dekabr 2016. İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  90. "Notizie storico-artistiche". www.bnnonline.it (italyan). 14 dekabr 2016. İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  91. "Portal do Estudante". estudante.sapo.cv (portuqal). İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  92. "Getting to Know the National Library of Cambodia - Khmer Times". Khmer Times. 30 sentyabr 2015. İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  93. Canada, Library and Archives. "Disclaimers - Library and Archives Canada" (ingilis). İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  94. "Historical Timeline for NRC-CISTI - Canada Institute for Scientific and Technical Information". 13 mart 2012. İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  95. "Historique". www.banq.qc.ca (fransız). Bibliothèque et Archives nationales du Québec. İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  96. "About us". www.knls.ac.ke (ingilis). İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  97. "CYPRUS LIBRARY". www.cypruslibrary.gov.cy (yunan). İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  98. Franks, Patricia C.; Bernier, Anthony (10 avqust 2018). "The International Directory of National Archives" (ingilis). Rowman & Littlefield. İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  99. "Historia". bibliotecanacional.gov.co (ispan). İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  100. "cndrs - Accueil". www.cndrs-comores.org (fransız). İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  101. "Bibliothèque nationale populaire du Congo" (PDF). İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  102. "Chronology | National Library of Korea". www.nl.go.kr (ingilis). İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  103. "한국을 대표하는 글로벌 방송! The World On Arirang!". National Digital Library to Open Next Week : ARIRANG (ingilis). The Korea International Broadcasting Foundation. İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  104. "National Library for children and young adults". www.nlcy.go.kr (ingilis). İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  105. "North Korea's Grand People's Study House". The Velvet Rocket. 16 iyun 2014. İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  106. "Biblioteca Nacional". www.sinabi.go.cr (ispan). İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  107. "BINASSS". www.binasss.sa.cr (ingilis). İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  108. "Portal BNJM | Historia". Portal de la Biblioteca Nacional de Cuba José Martí. İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  109. "مكتبة الكويت الوطنية". www.nlk.gov.kw. İstifadə tarixi: 16 avqust 2018.
  110. "Historique". www.dgabd.ga. İstifadə tarixi: 17 avqust 2018.
  111. "Gambia National Library Service (GNLSA)". www.accessgambia.com. İstifadə tarixi: 17 avqust 2018.
  112. "George Padmore Research Library on African Affairs | Yearbook Profile | Union of International Associations". uia.org (ingilis). İstifadə tarixi: 17 avqust 2018.
  113. "About the Library | Qatar National Library". www.qnl.qa (ingilis). İstifadə tarixi: 17 avqust 2018.
  114. "National library of the Republic of Kazakhstan :: History". nlrk.kz. İstifadə tarixi: 17 avqust 2018.
  115. "History of National Library of Kyrgyztan". www.nationallibraryofkyrgyzstan.org. İstifadə tarixi: 17 avqust 2018.
  116. "Grenada Community Library Opens its Doors". NOW Grenada. 26 yanvar 2017. İstifadə tarixi: 17 avqust 2018.
  117. "Biblioteca Nacional | Portal MCD". mcd.gob.gt (ispan). İstifadə tarixi: 17 avqust 2018.
  118. "About Us". The National Library of Laos. 21 may 2016. İstifadə tarixi: 17 avqust 2018.
  119. "Facts from NLL history | National Library of Latvia". www.lnb.lv (ingilis). İstifadə tarixi: 17 avqust 2018.
  120. "Lesotho - IFLA" (PDF). İstifadə tarixi: 17 avqust 2018.
  121. "History - Martynas Mažvydas National Library of Lithuania". www.lnb.lt (ingilis). İstifadə tarixi: 17 avqust 2018.
  122. "ليبيا المستقبل .. Libya Almostakbal". archive.libya-al-mostakbal.org. İstifadə tarixi: 17 avqust 2018.
  123. "English Information". Liechtensteinische Landesbibliothek (alman). İstifadə tarixi: 17 avqust 2018.
  124. "Országos Széchényi Könyvtár". www.oszk.hu (ingilis). İstifadə tarixi: 17 avqust 2018.
  125. "History | Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár". old.lib.unideb.hu (ingilis). İstifadə tarixi: 17 avqust 2018.
  126. "History - NUL 'St. Clement of Ohrid' - Skopje" (ingilis). İstifadə tarixi: 17 avqust 2018.
  127. "Library information and news | Malawi National Library Service". 15 dekabr 2014. İstifadə tarixi: 17 avqust 2018.
  128. ":..Portal Rasmi Perpustakaan Negara Malaysia:." www.pnm.gov.my. İstifadə tarixi: 17 avqust 2018.
  129. "History | Qaumee Kuthubukhaanaa". nlm.gov.mv. National Library of Maldives. İstifadə tarixi: 17 avqust 2018.
  130. "National Library - History > National Library > History". www.maltalibraries.gov.mt (ingilis). İstifadə tarixi: 18 avqust 2018.
  131. "index". alelemuseum.tripod.com. İstifadə tarixi: 18 avqust 2018.
  132. "National Library - National Library Act & Regulations". national-library.govmu.org (ingilis). İstifadə tarixi: 18 avqust 2018. (#invisible_char)
  133. 1 2 "Antecedentes". www.bnm.unam.mx (ispan). İstifadə tarixi: 18 avqust 2018.
  134. "المكتبة الوطنية للمملكة المغربية - عن المكتبة". www.bnrm.ma (ərəb). İstifadə tarixi: 18 avqust 2018.
  135. "The National Agricultural Research Systems in the West Asia and North Africa Region" (ingilis). ICARDA. 1999. İstifadə tarixi: 18 avqust 2018.
  136. "Short history". İstifadə tarixi: 18 avqust 2018.
  137. "The Most Important Years in the History of the Montenegrin National Library". Nacionalna biblioteka Crne Gore. 24 oktyabr 2014. İstifadə tarixi: 6 oktyabr 2018.
  138. "Home". www.bnm.gov.mz (ingilis). İstifadə tarixi: 6 oktyabr 2018.
  139. "Background history of the National Library of Myanmar". 22 fevral 2009. İstifadə tarixi: 6 oktyabr 2018.
  140. "HISTORY OF THE NATIONAL LIBRARY OF NAMIBIA". İstifadə tarixi: 6 oktyabr 2018.
  141. "Nepal National Library". www.nnl.gov.np. İstifadə tarixi: 6 oktyabr 2018.
  142. "KB in a nutshell | Koninklijke Bibliotheek". www.kb.nl (ingilis). İstifadə tarixi: 6 oktyabr 2018.
  143. Peltier-Davis, Cheryl Ann; Renwick, Shamin (2007). "Caribbean Libraries in the 21st Century: Changes, Challenges, and Choices" (ingilis). Information Today, Inc. İstifadə tarixi: 6 oktyabr 2018.
  144. "Archives et centres documentaires au Niger". İstifadə tarixi: 6 oktyabr 2018.
  145. "HISTORICAL BACKGROUND". İstifadə tarixi: 6 oktyabr 2018.
  146. "Biblioteca Nacional Rubén Darío". İstifadə tarixi: 6 oktyabr 2018.
  147. "Newspapers at the National Library of Norway" (PDF). İstifadə tarixi: 12 oktyabr 2018.
  148. "SQU Libraries > Medical Library > Library Mission Vision and Objectives". www.squ.edu.om. İstifadə tarixi: 12 oktyabr 2018.
  149. "NATIONAL LIBRARY OF UZBEKISTAN". natlib.uz. İstifadə tarixi: 12 oktyabr 2018.
  150. "National Library Of Pakistan". www.nlp.gov.pk. İstifadə tarixi: 12 oktyabr 2018.
  151. "LIBRARIES IN CHINA, PALAU, PORTUGAL AND REPUBLIC OF MOLDOVA DESIGNATED UNITED NATIONS DEPOSITORY LIBRARIES | Meetings Coverage and Press Releases". www.un.org (ingilis). İstifadə tarixi: 12 oktyabr 2018.
  152. "Biblioteca Nacional de Panamá - Historia". 26 noyabr 2011. İstifadə tarixi: 12 oktyabr 2018.
  153. "Boroko, Papua New Guinea SIBMAS International Directory of Performing Arts Collections and Institutions". 12 may 2008. İstifadə tarixi: 12 oktyabr 2018.
  154. "Historia | Biblioteca Nacional del Paraguay". bibliotecanacional.gov.py. İstifadə tarixi: 12 oktyabr 2018.
  155. Color, ABC. "La Biblioteca Nacional de Agricultura Dr. Moisés S. Bertoni - Lic. Mar Biancotti de Aguilar (*) - Edicion Impresa - ABC Color" (ispan). İstifadə tarixi: 12 oktyabr 2018.
  156. "Nuestra Historia | Biblioteca Nacional del Perú | BNP". www.bnp.gob.pe (ispan). İstifadə tarixi: 12 oktyabr 2018.
  157. "The National Library". www.bn.org.pl (ingilis). İstifadə tarixi: 12 oktyabr 2018.
  158. "Visiting the Biblioteka Narodowa (National Library) in Warsaw and the Biblioteka Jagiellonska (Jagiellonian Library) in Cracow - March 1999 - issue 31, 3-4 - National Library News". 8 sentyabr 2005. İstifadə tarixi: 12 oktyabr 2018.
  159. "Mission and activities". www.bnportugal.pt (ingilis). İstifadə tarixi: 12 oktyabr 2018.
  160. "Brief history - Biblioteca Nationala a Romaniei". www.bibnat.ro. İstifadə tarixi: 12 oktyabr 2018.
  161. "Russian state library". www.rsl.ru (ingilis). İstifadə tarixi: 12 oktyabr 2018.
  162. "The National Library of Russia: Pride of Russian Culture". nlr.ru. İstifadə tarixi: 12 oktyabr 2018.
  163. "General information". Presidential Library (ingilis). İstifadə tarixi: 12 oktyabr 2018.
  164. "История библиотеки". kitaphane.tatarstan.ru (rus). İstifadə tarixi: 12 oktyabr 2018.
  165. "Historia de la Biblioteca NacionalBinaes". Binaes (ispan). İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  166. "Library Association of Samoa > About Us > Library History". www.las.org.ws (ingilis). İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  167. "La Biblioteca - Biblioteca di stato". www.bibliotecadistato.sm (italyan). İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  168. "History of National Library of Saint Kitts and Nevis". www.nationallibraryofsaintkittsandnevis.org. İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  169. "History". www.slupl.edu.lc. İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  170. "Education". education.gov.vc (ingilis). İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  171. "Настанак Библиотеке". www.nb.rs. İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  172. "Маticа Srрskа - Матица српска". Матица српска. İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  173. "Seychelles National Library Home Page". www.national-library.edu.sc. İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  174. "The King Fahad National Library| MBI Al Jaber Foundation". www.mbifoundation.com. İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  175. "National Library Board > About > About NLB". www.nlb.gov.sg. İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  176. Stam, David H. (8 yanvar 2016). "International Dictionary of Library Histories" (ingilis). Routledge. İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  177. "History | Narodna in univerzitetna knjižnica - spletna stran". www.nuk.uni-lj.si (ingilis). İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  178. "History of National Library of Solomon Islands". www.nationallibraryofsolomonislands.org. İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  179. "Development of services: National Library" (PDF). UNESCO. İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  180. User, Super. "The Sudan Library at the University of Khartoum". lib.uofk.edu (ingilis). İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  181. H. Stam, David (2016). International Dictionary of Library Histories. Routledge. ISBN 9781136777851.
  182. "Sierra Leone Library Board on the brink". Politico SL (ingilis). 25 sentyabr 2012. İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  183. "Resolução do Governo n.º 24/2009 de 18 de novembro" (PDF) (Portuguese). Lisbon?: Jornal da República (Gazette of East Timor). 18 noyabr 2009. İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  184. "Background | National Library of Sri Lanka". www.natlib.lk (ingilis). İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  185. "Таърихи Китобхонаи миллӣ". İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  186. "Tanzania Library Services Board - TLA GOT NEW LEADERSHIP". www.tlsb.or.tz. İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  187. "ภูมิหลังหอสมุดแห่งชาติ". İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  188. "History of NALIS". www.nalis.gov.tt. İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  189. "Annual report of Tuvalu National Library and Archives" (PDF). İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  190. "Tarihçe Kronoloji". www.mkutup.gov.tr (türk). İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  191. "İzmir Milli Kütüphane - Tarihçesi". www.izmirmillikutuphane.com (türk). İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.
  192. "Ashkhabad, Turkmenistan SIBMAS International Directory of Performing Arts Collections and Institutions". 12 iyul 2006. İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2018.